Jopa Martin Scheinin hämmästyi Marinin koronamielivallasta: ”Ei ihan tervettä”

"Machiavellimäinen selitys on se, että valtioneuvostossa on vallanhalua, joka ei ole ihan tervettä", Scheinin latasi.

Poliittiset viholliset

Martin Scheinin.

Suomalaiset yrittäjät ovat järkyttyneet Marinin hallituksen uusista koronakäskyistä, joiden nojalla muun muassa ravintolat ja kuntosalit pakkosuljetaan kolmeksi viikoksi maaliskuussa. Uutinen oli synkkä yrittäjille, joista monien kassat ovat olleet tyhjinä jo lähes vuoden ajan Marinin määräämien liikkumisrajoitusten vuoksi.

”Monen yrityksen selkäranka uhkaa murtua. Kun yrityksiä suljetaan, yrittäjille pitää korvata syntyvät vahingot nopeasti”, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen kommentoi tapausta.

Kriitikoiden mukaan hallitus tukee pk-yrityksiä mieluummin kuitenkin ylikansallisia monopoleja sekä finanssisektoria, jotka ovat EU:n ”koronaelvytyspaketin” eli veronmaksajien kustantaman velkapaketin pääasiallisia hyötyjiä.

Oikeusoppineet kummastelevat hallituksen toimia

Jopa vihervasemmistolaisiin vallanpitäjiin yleensä suopeasti suhtautuva juutalainen ”ihmisoikeusprofessori” Martin Scheinin hämmästeli Marinin vallanhimoa, jota hallituksen rajut toimenpiteet heijastelevat. Scheinin on erityisen ärtynyt siitä, että Marin ja presidentti Sauli Niinistö määräsivät sulkutilan ”toteamalla poikkeusolot”.

Scheininin mukaan esimerkiksi ravintoloiden sulkeminen ei olisi edellyttänyt poikkeusolojen toteamista. Toteamalla poikkeusolot hallitus kuitenkin hankkii itselleen ylimääräistä valtaa ohjailla Suomen kansalaisia ja yrityksiä tavalla, joka ei olisi mahdollista normaaliolosuhteissa.

”Tässä on avattu ovi kaikkien tartuntatautikriisin toimivaltuuksien käytölle. Siinä luodaan tilanne, jossa valtioneuvosto hallitsee maata käyttämällä eduskunnan antamaa lainsäädäntövaltaa silloin kun se itse haluaa – – Machiavellimäinen selitys on se, että valtioneuvostossa on vallanhalua, joka ei ole ihan tervettä”, Scheinin latasi.

Myös oikeustieteen professori Veli-Pekka Viljanen on huolissaan kehityksestä: ”Tässä ei ole kyse yksittäisen ihmisen oikeudesta juoda kaljaa vaan siitä, että ravintolatoiminnan harjoittaminen on laillinen elinkeino. Tässä ollaan puuttumassa elinkeinovapauteen.”

Lähde: Yle (1, 2)

Elinkeinovapaus Hallitus Kokoontumisvapaus Konkurssi Koronavirus Kotimaa Liikkumisvapaus Martin Scheinin Poliisivaltio Poliittiset viholliset Politiikka Sanna Marin Sauli Niinistö Suomen Yrittäjät Talous Talousromahdus Yhteiskunta

Keskustelu

15 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Lars

  Vastaa

  Teille rikollisille tyranneille ja totalitaristeille tiedoksi: tämä kansalainen ottaa taisteluhaasteen vastaan. Minä en tule noudattamaan minkäänlaisia mielisairaiden viherpunikkien asettamia rajoituksia, kieltoja enkä määräyksiä. Niille ei ole olemassa minkäänlaista validia perustetta. Toivon, että mahdollisimman moni kansalainen toimii samoin kuin allekirjoittanut.

  • Sensuroimaton Totuus

   Vastaa

   Olen mukana. Nyt tuli se viimeinen korsi joka katkaisi suomenhevosen selän.

  • שבת

   Vastaa

   Lars, kommenttisi on kuin omani joten en katso tarpeelliseksi kuin yhtyä tähän ”kuoroon”!
   Näin me teemme!
   Hyvä Lars!

  • Mennään.

   Vastaa

   Minä myös. Mukana!

  • Luusalmi

   Vastaa

   Mukana olen ihan salettiin, en ole tähänkään saakka noudattanut yhtäkään suositusta enkä noudata.. Ps: on muut kivat kelit täällä Rukalla ja kiva nähdä ihmisten kasvoja kun kukaan ei käytä maskia..

  • Ior Bock oli muuten kova jätkä

   Vastaa

   On alusta alkaen ollut selvää. Ajattelen sanasta sanaan samoin kuten sinä. Suomen miehiä tarvitaan jälleen näyttämään esimerkkiä tyrannian edessä.

  • Siccmade

   Vastaa

   Samat sanat, suomalaisena alta uroksena en voi kuin kompata..otetaan omamme takaisin!

 • Tikkakosken Manne

  Vastaa

  Wow, nytko jopa itse herra Professori heräsi siihen että meillä on vallassa ihka aito sosialistinen juntta joka on jo heittänyt parlamentarismilla vesilintua ja tulee myös pysymään vallassa siirtämällä vaaleja hamaan tulevaisuuteen?

 • Fatwantarkistaja

  Vastaa

  Odottakaas kun firmat saadaan nurin ja sitten tarvitaan tekijämiehiä pistämään uutta kioskia tilalle. Niitä onkin tullut sopivasti kymmeniä tuhansia ja valtio voikin maksaa niiden kulut ja jutut, velkaahan ei tarvitse maksaa pois.

 • Turpa Kiinni Bonus

  Vastaa

  Suomen vanhainkodit ovat köyhällistön tuhoamiskeskuksia.

 • Suoma

  Vastaa

  Kyllä se Sanna Marin on pelkkä peli nappula, tätä ”puhdistusta” ohjaillaan ihan muualta käsin. Ja tehokasta tuntuu olevan.

 • Jukka Janhunen

  Vastaa

  Marin ”söpöili” kansansuosionsa, mutta kun kriisitilanne kiristyi niin hän joutui mystisenä skorppioonina näyttämään pistinhäntänsä, joka on kuolettava yrittäjille.
  Mielenkiintoista tässä kuviossa on ministereiden ja heidän avustajiensa sekä kansanedustajien tilanne. He tyynesti nostavat suuren palkkanda kaiken ahdingon keskellä menettämättä mitään etuaan.
  Jopa laittomaksi katsottava Finnairin lentopisteet ovat em. hlöiden etuutena vaikka valtio on maksanut kaikki lentomatkat.

  Tartuntamäärät vain nousevat joka päivä vaikka rajoituksia kiristetään.
  Tuntuu, että hallitus/ THL tarkoituksella antaa rajojen ja työmaiden vuotaa koronatartuntoja, jotta he pääsevät määräämään Suomeen poikkeusolot, ilmeisesti 1.3 ja kolmostason hiihtolomien jälkeen.
  Marinin toiminta on jo pakkomielteistä !

 • Perustuslakituomioistuin

  Vastaa

  Jokaisella on oikeus lain mukaan hankkia toimeentulonsa valitsemallaan työllä, ammatilla tai elinkeinolla. Julkisen vallan on huolehdittava työvoiman suojelusta.

  Julkisen vallan on edistettävä työllisyyttä ja pyrittävä turvaamaan jokaiselle oikeus työhön. (18 §)

  (Perustuslain mukaan julkinen valta ei voi sulkea ravintoloita ym. Virkamies, joka niin toimii, rikkoo perustuslakia ja on saatava toiminnastaan vastuuseen. Myös vastuu taloudellisista vahingoista eri yrittäjille tulee hänen maksettavakseen).

  https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990731

 • juha.

  Vastaa

  Eikös tämä sama häiskä vaatinut aikaisemmin vielä rankempia suomalaisten perusoikeuksien viemistä perustuen koronaan peri juutalaiseen tapaan? ellen nyt aivan väärin taas muista, juttu julkaistiin vielä tässä mediassa.
  Meillä on kommunistihallitus ja kommunistimaa, siinä selitys kaikkeen!

 • Spherical Sapphire

  Vastaa

  Eräs historian merkittävimpiin lukeutuva henkilö vihasi kommareita yli kaiken; viimeistään nyt pitäisi paatuneimmankin jo tajuta, että miksi!

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi