Britannia: Abortinvastainen aktivisti asetettu rikossyytteisiin hiljaisesta rukoilusta aborttiklinikan lähellä

Iso-Britanniassa rukoilu aborttikeskusten läheisyydessä on kielletty.

Rappiokulttuuri

Aborttivastaisen March for Life UK ‑aktivistijärjestön ohjaaja, Isabel Vaughan-Spruce, otettiin kiinni poliisin toimesta marraskuussa ”koska tämä saattoi rukoilla hiljaa mielessään” aborttiklinikan ulkopuolella.

Vaughan-Spruce on asetettu neljään rikossyytteeseen julkisen tilan suojelumääräyksen rikkomisesta, joka muun muassa kieltää aborttivastaisia järjestöjä pitämästä mielenosoituksia aborttiklinikoiden läheisyydessä.

Määräys kieltää ”mielenosoittamisen, osoittaen tukea tai vastustusta liittyen aborttiklinikan palveluksiin millään tavalla, mukaan lukien kuvainnollisin, sanallisin tai kirjoitetuin menetelmin sekä rukoilun ja neuvonantamisen” aborttiklinikan välittömässä läheisyydessä.

Poliisi oli lähestynyt Vaughan-Sprucea klinikan ulkopuolella heidän saatua ohikulkijalta ilmoituksen. Nainen ei ollut kantanut kylttejä ja oli täysin hiljaa, kunnes poliisi kysyi Vaughan-Sprucelta, että rukoileeko tämä, jolloin hän oli myöntänyt ”saattavansa rukoilla hiljaa mielessään.” Tämä johti naisen kiinniottoon ja rikossyytteisiin.

”Kenenkään ei pitäisi joutua moisen ahdistelun kohteeksi. Harjoitin vain ajattelun- ja uskonnonvapauttani yksityisesti mielessäni,” Vaughan-Spruce oli kommentoinut.

Lähde: Remix

Abortti Britannia Rappiokulttuuri Ulkomaat

Keskustelu

17 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • 1984

  Vastaa

  Sellainen ajatusrikollinen sitten löytyi sieltä.

  • Jaska

   Vastaa

   ”julkisen tilan suojelumääräyksen rikkomisesta, joka muun muassa kieltää aborttivastaisia järjestöjä pitämästä mielenosoituksia aborttiklinikoiden läheisyydessä”

   Partisaani ei suinkaan ole ainoa, joka on yrittänyt repiä otsikkoa siitä, että Britanniassa pidätetään ajatuksista, joita ei sanota ääneen eikä kirjoiteta nettiin. Näinhän ei suinkaan käynyt, vaan nainen oli paikassa, jossa ei olisi saanut olla. Ihan sama vaikka olisi ajatellut ”holokaustia” tai vaikkapa mansikanpoimintaa päänsä sisällä

   • society

    Vastaa

    Eikös Britannia ole vapaa maa? Tietääkseni julkisella paikalla saa rukoillla

    • Teemu

     Vastaa

     Tässä tarina lyhykäisyydessään: Abortin puolustajat ja vastustajat ovat vääntäneet tuolla paikalla pitkään tukkien tien ja liikenteen jo vuosien ajan. Tästä paikalliset asukkaat ja tielläliikkujat ovat suivaantuneet, joten he vaativat valtuustoa luomaan vyöhykkeen klinikan ympärille, jossa ei saisi olla. Eli: jos paikalle tulisi porukkaa, niin heidät pidätettäisiin. Tämä naikkonen jatkoi aktivismiaan ja neljäs kerta oli poliisille liikaa, joka päätti tehdä naisesta varoittavan esimerkin muille.

   • GLGL

    Vastaa

    ”Näinhän ei suinkaan käynyt, vaan nainen oli paikassa, jossa ei olisi saanut olla.”

    Yritätkö kertoa, että jos olisi vastannut poliisille, että ”ajattelen Liverpoolin tappiokierrettä”, niin olisi silti pidätetty?

    • Jaska

     Vastaa

     Nimim. ”GLGL”

     Nyt on oikein väärinymmärtämisen SM-kisat täällä? Kaikki mielenilmaisu näiden laitosten lähellä on kiellettyä. Suomessakin poliisi ajaa antaa poistumiskäskyjä ja käskee häiritsevät ihmiset pois. Eli jos seisoskelet vain paikallasi ja intät poliisille vain seisovasi siinä, niin kyllä ne silti käskevät sinut pois ja lopulta poistavat sinut, jos et tottele. Eivät toki aivan täysin mielivaltaisesti noin tee, vaan juurikin mielenosoituksissa, tapahtumissa, tehtävätilanteissa/rikospaikalla jne. Ymmärrät varmaan? Olet varmaan nähnyt, kun poliisi poistaa pällisteleviä ihmisiä tehtäväpaikkansa välittömästä läheisyydestä, mielenosoituksesta tjmv.?

     • GLGL

      Kiitos Jaska selvennyksestä.

      Tuo nainen teki suuren palveluksen poliisille ja yhteiskunnalle. Nyt samaa käytäntöä voivat soveltaa myös ekokapinaporukkaan. 

      Joka johtaakin siihen ihmetyksen aiheeseen, että miksi ekokapinalliset eivät vastusta aborttia?

    • Paras

     Vastaa

     GLGL, niin kuin vanha vitsi kuuluu: ”elokapina” taitaa olla sitä parempaa tiellä istumista. Saksassa menivät isolle autotielle istumaan. Metkaa sakkia. Jossakin oli liimailtu tietoiskutarroja elokapinan nimissä, joissa varoitettiin kehitysmaalaisten CO₂-päästöjen 200-kertaistuvan niitä tänne roudattaessa. Aika mainio veto, eikö?

   • Antisionisti

    Vastaa

    Siellä alkaa meno olla kuin täälläkin, eli alkuperäisväestöllä ei ole enää oikeuksia, mutta matuilla on. Arvatkaapa olisiko musulmaani pidätetty vaikka se olisi mennyt mesoamaan kovaan ääneen klinikan lähelle? Tuskinpa, koska rasismi.

   • Heinrich

    Vastaa

    Ahaa, eli rikos ei liittynytkään ajatuksiin, vaan kadulla seisomiseen. En tiennytkään SENKIN olevan laitonta Pikku-Britanniassa.

   • Jns. Man

    Vastaa

    ’nainen oli paikassa, jossa ei olisi saanut olla.’
    Oliko hänellä siis lähestymiskielto aborttiklinikalle?
    Jutusta saa kyllä käsityksen että kiinnioton perusta oli juuri tämä ajatuksena tapahtuva rukoilu, ei naisen läsnäolo klinikan läheisyydessä sinällään.
    Toivottavasti tästä saadaan oikeudessa vapauttava ennakkopäätös. Laki on sinällään jo askel kohti totalitarismia.

    • Paras

     Vastaa

     Ylempää otettu: ”Tässä tarina lyhykäisyydessään: Abortin puolustajat ja vastustajat ovat vääntäneet tuolla paikalla pitkään tukkien tien ja liikenteen jo vuosien ajan. Tästä paikalliset asukkaat ja tielläliikkujat ovat suivaantuneet, joten he vaativat valtuustoa luomaan vyöhykkeen klinikan ympärille, jossa ei saisi olla. Eli: jos paikalle tulisi porukkaa, niin heidät pidätettäisiin. Tämä naikkonen jatkoi aktivismiaan ja neljäs kerta oli poliisille liikaa, joka päätti tehdä naisesta varoittavan esimerkin muille.”

     Seuraavaksi sitten voidaan vääntää oliko nainen jalkakäytävällä, reunakivetyksellä, tien reunassa vai keskellä tietä.

 • Ukkotuomari

  Vastaa

  Joko Suomen laissa on määritelty ajatusrikokset?

  • Kala

   Vastaa

   Suomessa on ongelmallista se, että poliisi tekee kotietsintöjä ajatusrikollisten ja ilmiselvien trollien asuntoihin. Oikeastikin sekavasti käyttäytyvää jengiä on, kuten tämä eräälle sivustolle videon laittanut: oli melko uhkailevaan sävyyn puhunut naapurilleen rapussa ja poliisi tuli sitten oven läpi. Kaveri laittoi naulakkoon kameran ja oli aika hyvät viritykset tehnyt, ettei ovi ihan helposti aukea. Kyseessä oli kuitenkin aivan vaaraton jätkä; ei vastustellut millään tavalla poliisia oven murtamisen jälkeen ja sen jälkeen tilanne oli helppo hoitaa. Mutta myönsi kuitenkin naapurinsa uhanneen hakata rautaputkella. Tuskin kuitenkaan hakkaisi ketään, mutta pirustakos sitä tietää. Naapurin kanssa jotaan skismaa selvästikin oli, mutta aina on olemassa vaihtoehto, että kyseessä on harhainen henkilö. Poliisin on pakko ottaa nämä vakavasti.

   Sitten on näitä keskusteluforumeille ”aion räjäyttää atomipommin” ‑tasoisia humoristeja, joiden ovista poliisi myös menee läpi. Tuomioitahan noista jutuista ei tule. Mielestäni resursseja voisi käyttää esim. raiskaajien, huumediilereiden, oikeiden tappajien ymv. jahtaamiseen. Mutta – kuten kirjoitin jo aiemmin – koskaanhan ei voi tietää. Tervettä järkeä siis poliisin soisi käyttävän, mutta kun 0‑toleranssi on otettu, niin sillä mennään. Joku sanoi että poliisin on helpompi täyttää tulosvastuutaan näillä helpommin ja turvallisemmin hoidettavilla jutuilla, kuin lähteä jahtaamaan Kosovon tai Irakin veteraaneja, joilla on oikeasti kokemusta ihmisten ja viranomaistenkin tappamisesta. Eli sieltä saattaa joku ampua muillakin kuin selvästi (huonoksi) vitsiksi tarkotetuilla sanoilla.

  • TT

   Vastaa

   Viimeksi kun tarkistin, niin kommunismin vastustaminen muodossa missä hyvänsä on Suomessa kielletty.

 • Täysin turha teko

  Vastaa

  Miksei tuo hölmö rukoillut kotonaan? Olisi välttynyt tältäkin kiinniottamiselta ja tuomiolta.

  Koska nämä otsikoihin-pyrkijät ymmärtävät sen että juuri tällaiset teot ovat bensaa vastustajan liekkeihin? Niitä ei voi voittaa omilla säännöillään vaan niihin pitää käyttää niiden luomia sääntöjä. Jos ei sitä ymmärrä niin on turha kitistä.

 • Olavi Koskela

  Vastaa

  Tulee mieleen Hesasta se kuuluisa puiston penkki josta vietiin heti maijaan. poliisi voi käskyttää melkein mitä vaan tai putkaan yleiseltä paikalta.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi