PolPon Taponen puolustaa raiskauslakia, joka kriitikoiden mukaan laskisi seksin suojaikärajan 12 vuoteen

Itä-Suomen syyttäjäalueen mukaan lakiuudistus pienentäisi tuomioita myös tapauksissa, jossa lapsi olisi fyysisesti pakotettu seksiin.

Rappiokulttuuri

PolPon (poliittinen poliisi) ylikomisario Jari Taponen on alkanut puolustaa kiivaasti raiskauslakiuudistusta, jota jopa Helsingin Sanomat pitää vaarallisena lasten turvallisuuden kannalta. Lehden haastattelemien asiantuntijoiden mukaan lakiuudistus laskisi käytännössä seksin suojaikärajan nykyisestä 16 vuodesta 12 vuoteen.

Mikäli lakiuudistus juntataan läpi, vähintään 12-vuotiaiden lasten painostamista seksiin (lue: pedofiiliraiskaamista) ei vastaisuudessa enää tulkittaisi raiskaukseksi Suomessa. ”Tämä on merkittävä lapsiuhrin asemaa ja oikeusturvaa heikentävä ehdotus – suorastaan taantumuksellinen ”, raiskauskriisikeskus Tukinainen kommentoi lakihanketta. Myös Amnesty ja Naisjärjestöjen keskusliitto ovat vastustaneet lakiuudistusta.

Itä-Suomen syyttäjäalueen mukaan lakiuudistus pienentäisi tuomioita lisäksi tapauksissa, joissa lapsi olisi fyysisesti pakotettu seksiin. Syyttäjäalue myös varoittaa, että ”uudistuksen jälkeen lasta syyllistettäisiin hänen omasta toiminnastaan. Käräjäsalissa keskityttäisiin selvittämään, halusiko lapsi seksiä ja lähtikö hän mukaan vapaaehtoisesti”.

Kiista lakiuudistuksesta on synnyttänyt vähintäänkin mielenkiintoisen ristiriitatilanteen Suomessa: Poliitikot, poliisi ja hallituksen virkamiehet ovat joutuneet vastatusten valtamedian sekä feministien kanssa. Siinä missä valtamedia on pyrkinyt nostamaan raiskausten uhrien näkökulmaa esiin, ovat poliitikot ja viranomaiset jostain syystä tahtoneet määrätietoisesti laskea seksin suojaikärajaa tuntuvasti.

”Tahallista väärän tiedon levittämistä”

Viime vuosina eliitti on pyrkinyt leimaamaan pedofiliavastaisen liikkeen osaksi Q‑Anon-salaliittoteoriaa. Eliitin mukaan vain ”hallitusta vastustavat salaliittoteoreetikot” ja ”Venäjän hybridiagentit” käyttävät aikaansa lasten oikeuksien puolustamiseen. ”Kunnon kansalaiset” sen sijaan luottavat eliitin luoman narratiivin mukaan siihen, että poliitikot tekevät aina oikeita päätöksiä.

Myös sosiaalista mediaa poliittisen aktivismin alustanaan käyttävä Jari Taponen on hyökännyt aggressiivisesti lakialoitetta kritisoivia vastaan. Taponen kirjoitti Twitteriin, että lakihankkeen vastustajat ”levittävät tahallisesti väärää tietoa”. Näin hän leimasi suuren joukon Helsingin Sanomien haastattelemia oikeusoppineita sekä ihmisiä, jotka tekevät säännöllistä työtä seksuaalirikosten uhrien hyväksi.

”Hälytyskellojen tulisi soida, kun joku levittää tietoa vaikkapa sellaisesta seksuaalirikoslain uudistamisesta, jossa heikennetään lasten asemaa”, Taponen kirjoitti. Keskustelun jatkuessa hän syytti lakihankkeen kriitikoita myös ”häirinnästä”. Partisaanin toimitus ei ota kantaa siihen, mitkä ylikomisarion mahdolliset henkilökohtaiset motiivit kiistassa ovat.

Lähde: Jari Taponen

Feminismi Hallitus Jari Taponen Kotimaa Pedofilia Poliisi Politiikka PolPo Raiskaus Rappiokulttuuri Rikos Salaliittoteoriat Törkeä raiskaus Valtamedia Yhteiskunta

Keskustelu

9 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Tehdäänkehitysmaayhdessä

  Vastaa

  Kun vertaa Taposta ja Keijo Kaarisadetta , on vaikeaa eroittaa todellisuutta , joka ”on siellä jossain”

 • EV

  Vastaa

  Voitte kaikki itse päätellä, miksi Taponen on ryhtynyt puolustelemaan enemmissä määrin lasten heikkenevää asemaa ja turvaa…

 • Rahaa tyhjästä

  Vastaa

  Taponen: ”Hälytyskellojen tulisi soida, kun joku levittää tietoa vaikkapa sellaisesta seksuaalirikoslain uudistamisesta, jossa heikennetään lasten asemaa”
  Onkohan Keijo todellakin hakkeroinut Taposen twitteri-tilille? Jos se on aitoa Taposta, hän ei hallitse Suomen kieltä tai on vähän yksinkertainen älyllisesti. Lauseen merkitys on tässä ”Suunnitellusta lasten asemaa heikentävästä laista ei saa jakaa tietoa kansalaisille”.

  • Anu Palosaari

   Vastaa

   Jari Taponen ei muuten todellisuudessa ole yksinkertainen, vaan erittäin älykäs. 

   Takavuosina, kun vaikutin Vihreiden turpossa, niin tapasin tämän tiimoilta paljon eliittiä ja tein töitä heidän kanssaan, esim Sauli Niinistön, Allu Stubbin, Jyrki Kataisen, Pekka Haaviston, Anni Sinnemäen, Tuija Braxin, Anna Kontulan.… paljon muitakin oli, mitkä eivät nyt yhtäkkiä muistu enää mieleen. Eräs ilta vähän kaivoin asioita, ja laitoin merkille, että jostakin syystä nämä henkilöt, joiden kanssa olen työskennellyt, eivät ole blokanneet minua internetissä, kun taas ihan automaattisesti monet muut vihreät tahot, tai vasemmiston vaikuttajat, jotka ovat nousseet sen jälkeen, kun itse en enää ollut areenoilla, ovat blokanneet minut. 

   Tiedämmehän, että näillä on jokin kiertävä lista, missä on epäilyttäviä nimiä, jotka pitää blokata. Jännintä on, että nämä jotka minut ovat blokanneet, eivät ole kanssani olleet koskaan missään tekemisissä, enkä ole edes tiennyt heidän olemassaoloaan – mutta he ovat tienneet minun olemassaoloni blokatakseen tilini. En pidä näin toimivia kovinkaan fiksuina, koska älykkyys tarkoittaa aina kriittisyyttä. eikä älyttömien ohjeiden mukaan toimimista.

   MUTTA Jari Taponen ei ole blokannut minua. Voi olla, että olen ollut hänenkin kanssaan tekemisissä aiemmin. Toisaalta Gustafsson Mikko & Janne Huuskonen kertovat kirjassaan ”Kultainen vasikka. Järjestäytynyt rikollisuus Suomessa” eräästä Jari Taposesta, joka kritisoi itseään poliisibarometria. Eli hyökkää kritiikillään auktoriteettia vastaan, jota hän itse edustaa. (kuvakaappaukset kirjasta löytyvät blogistani haulla ”jari taponen”).

   Toisaalta Taponen hyökkää nyt hesaria vastaan.… eli tyhmä hän ei todellakaan ole. 

   Ja sehän tekee asiat entistä vaarallisemmiksi.…

   • tutkiva lukija

    Vastaa

    Tunsin Ahdin ja Arin. Mietin mitä he mahtavat ajatella Jarin ajatusmaailmasta.

 • Juha Porola

  Vastaa

  Ei tarvi ihmetellä että virkavallan kunnioitus on romahtanut kun tuollainen kupe kuin taponen häärää poliisina.… hyi saatana.…

 • Juha Pekkala

  Vastaa

  Itse olen jo pitkään haaveillut, että jos/kun aika on joskus toinen…saisin olla se, joka potkaisee jakkaran Jarin alta..

 • Hyvä Polpo!

  Vastaa

  Se on aina sama laulu kun tulee kusiset paikat.Uhriudutaan ja syytetään ”väärän tiedon” levittämisestä. On se jo kumma kun ei ”hälytyskellot” soi ihmisillä, millasia urpoja tuolla polpossa on duunissa.

 • Fatwantarkistaja

  Vastaa

  Onko Taponen itse pedodiili, en ota kantaa, mutta hänen suuresti rakastamansa kansanryhmä tarvitsee lain, joka tekee lapsenraiskaamisesta laillista. Seuraavaksi ikäraja lasketaan yhdeksään vuoteen, tämä on vain välivaihe.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi