Pohjois-Savossa järjestetty musiikkifestivaali poiki kirjallisen kysymyksen eduskunnassa

Vasemmistoliiton kansanedustaja Matti Semin mukaan syrjäisellä leirintäalueella järjestetty festivaali aiheuttaa turvattomuuden tunnetta sekä loukkaa perus- ja ihmisoikeuksia.

Kulttuuri

Matti Semi.

Vasemmistoliiton varkautelainen kansanedustaja Matti Semi on jättänyt kirjallisen kysymyksen eduskuntaan Pohjois-Savossa järjestetyn Apocalyptic Rites ‑tapahtuman vuoksi. Kansanedustajan mukaan musiikkifestivaalin järjestäminen on niin vakava asia, että siihen tulee tarttua hallitustasolla.

Tapahtuma järjestettiin kuudetta kertaa putkeen ja sen tapahtumapaikkana oli syrjäinen leirintäalue. Käytännössä paikalle pääseminen vaatii sen, että tuntee jonkun järjestäjäporukasta tai heidän lähipiiristään. Siitä huolimatta Semin mukaan tapahtuma aiheuttaa turvattomuuden tunnetta. Semi ei tosin selvitä julkisessa tiedoksiannossaan tarkemmin, kenelle se aiheuttaa turvattomuuden tunnetta.

Poliitikko myös vaatii poliisia selvittämään, ovatko järjestäjät syyllistyneet esimerkiksi kiihottamiseen kansanryhmää vastaan järjestämällä tapahtuman. Käytännössä tämä tarkoittaisi sitä, että poliisin pitäisi selvittää, onko jokin yhtye soittanut jonkin sellaisen kappaleen, jonka lyriikat mahdollisesti rikkovat lakia. Jälkikäteen paikan päällä soitettujen kappaleiden selvittäminen voi olla vähintäänkin työläs projekti.

Semin mukaan kokoontumis- ja sananvapauteen ei tulisi heppoisin perustein puuttua, mutta samaan hengenvetoon hän kuitenkin käytännössä vaatii omaehtoisen kulttuurin luomisen kieltämistä, mikäli maan alta kumpuavan kulttuurin sanoma edustaa jotain muuta kuin liberaalia maailmankuvaa.

Lähde: Matti Semi

Apocalyptic Rites Kotimaa Kulttuuri Matti Semi Poliittiset viholliset Sensuuri Vasemmistoliitto

Keskustelu

7 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • LegionsOfSatan6666

  Vastaa

  matti semi vois mennä tutkimaan koraanikoulujen ja muitten paskalaitosten (moskeijoiden) vihapuhumista ja jättää normaalijärkiset ihmiset rauhaan

 • Übersturm

  Vastaa

  Vitun punikki-puupää!!!

  Posse pitää oman musiikkitapahtuman keskellä korpea eikä siitä kenellekään ulkopuoliselle huutele, niin kenen siitä voisi kuvitella kiihottuvan?

  Tämä maa on menossa ihan sekopäiden temmellyskentäksi! Taloudessa on totaalikonkurssi edessä ja hallitus & eduskunta höpertelee kiihottumisten ja pride asioiden kanssa, jotka on ihan totaalisesti muuta mitä maan johdossa pitäisi hoitaa.

  Taidan itse kiihottua ja hakea turvapaikkaa Venäjältä, siellä asiat on sentään vielä tärkeysjärjestyksessä.

 • Minä

  Vastaa

  Kun vihan kohde on poliittisesti sopiva, se käy vallan hyvin. Voi vaikka vähän apurahoja tarjota.

 • Nimetön

  Vastaa

  Kommunisti mikä kommunisti Liin kaveri.

 • Anu

  Vastaa

  Ahaa. Eli alakulttuurit pitäisi nyt kieltää. Terveisin tuleva historiantutkija ja kandin työnsä eräästä alakulttuurista tehnyt

 • White noise

  Vastaa

  Hävettävää kuinka savossakin on tommosia ämmämäisiä pinkkipunikkeja, joilla menee tissiliivit solmuun kun on väärää kulttuuria jossakin.

 • N.N.

  Vastaa

  Kohta joku näistä väittää vihervasemmisto kansanryhmäksi, eikä niistä enää saa mitään negatiivista lausua .
  Mietin, että kaikki nämä punavihreät ovat hyvin poikkeuksellisia ihmisiä, eikä suinkaan ylentävällä tavalla.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi