Helsinki: Espanjalainen islamisti tuomittiin terrorismirikokseen kouluttautumisesta

Kyseessä on Suomen rikoshistorian toinen langettava tuomio terrorismirikoksesta. Suomen ensimmäinen terrorismirikostuomio annettiin Turun puukotusiskusta, joka tapahtui vuonna 2017. Toisin sanoen Suomen rikoshistorian kaikki todistettu terrorismi on ulkomaisten islamistien suorittamaa.

Rikos

päivitetty

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi perjantaina 22-vuotiaan espanjalaismiehen kouluttautumisesta terrorismirikoksen tekemistä varten. Hän sai rangaistukseksi neljä kuukautta ehdollista vankeutta, vaikka syyttäjät vaativat hänelle vähintään puolentoista vuoden vankeusrangaistusta.

Syyttäjien mukaan miehen aikomuksena oli osallistua terroristisena taistelijana jihadiin ja terroristijärjestöjen toimintaan Syyriassa tai Länsi-Afrikan valtioissa.

Iltalehti pyrki otsikossaan vähättelemään vastaajan motiiveja kutsumalla vastaajaa ”ääri-islamfaniksi”. Mies on ollut jäsenenä ääri-islamistista materiaalia jakavissa telegram-ryhmissä. Hän on saanut haltuunsa useita oppaita, joissa opetetaan muun muassa ampuma-aseiden käyttöä ja räjähteiden valmistamista.

Mies myönsi oikeudessa saaneensa aineistoa mutta kiisti terrorismiaikeet. Vastaaja on asunut Suomessa 15-vuotiaasta lähtien.

Lähde: Aamulehti

Lue myös: Helsingin KO: Espanjan kansalaista syytetään kouluttautumisesta terrorismirikoksen tekemistä varten

Islam Kotimaa Monikulttuurinen rikollisuus Monikulttuurinen väkivalta Rikos Rotu Terrorismi Väestönvaihto

Keskustelu

10 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Nimetön

  Vastaa

  On siis varmaan oikeasti marokkolainen tms? Eikä mikään Javier / Jesus? Mutta valtamedia haluaa puhua espanjalaismiehestä, ikään kuin katolilaiset espanjalaiset suunnittelisivat kovasti terrori-iskuja Suomeen.

  • Teemu

   Vastaa

   Voihan se olla joku vassari. Nimeltään Ivan tai Sergio. Toivottavasti saa Suomesta turvapaikan ja koko sukunsa kotoutetaan tänne myös.

 • Kuka määrää ja millä oikeudella

  Vastaa

  Globaali poliisivaltio määrittelee mielivaltaisesti kenet tahansa terroristiksi.

  Kun syyllinen tiedetään niin rikos löydetään.

  Meidät tullaan kaikki leimaamaan terroristeiksi.

  Mitään suurempaa terroristia ei ole kuin suurvallat ja valtiot jotka suorittavat etnisiä puhdistuksia ja käyvät armotonta sotaa omaa kansaa vastaan. 

  Muistetaan myös miten sota terrorismia vastaan sai alkunsa. Valtio räjäytti omat pörssitorninsa joka antoi tekosyyn aloittaa operaatio luolamiehiä vastaan keskellä ei mitään.

  • TT

   Vastaa

   Kuka lähtee ennakkoluulottomasti tutkimaan tarkemmin, mitä tahoja on nk. terrorismin vastaisen sodan taustalla, voi yllättyä. Näyttäisi siltä, että taustalla on sionistisien valtarakenteiden lujittaminen. Mutta on totta, että musulmaaneja on helppo rekrytoida kaikenlaisiin typeriin hankkeisiin, joissa tarvitaan väkivaltaisia pölkkypäitä. Näin on tehty jo muinaisten assassiinien ajoista lähtien.

 • pöh

  Vastaa

  Varmaan ei ollut karkoituksesta puhetta?
  Missä tahansa muualla paitsi hölmölässä karkoitettaisiin ulkomaalainen joka suunnittelee terroritekoa.
  Tuomiokin oli oikein ehdollinen kuukausi hotellitason majoituksessa.

 • -fenrir

  Vastaa

  Sellainen huomio tuosta, että jakaako Suomessa poliisi nykyään rangaistuksia? Meinaan tuo tyyppi oli poliisin hakemuksesta istunut 3 kk posessa, vaikka tuomion mukaan ei olisi istunut päivääkään koska sai ehdollisen. Tätä ihan samaa logiikkaa saatetaan käyttää kansallismielisiin. Huomioitava on myös tuon uutisoinnissa mainittu asia, että tiedettiin mitä musiikkia oli kuunnellut autoa ajaessaan ja minkä tahdissa oli laulanut mukana. Eli supo kuuntelee matkapuhelimen mikrofonin kautta, ihan hyvä huomioida…

  • Siniristilippu

   Vastaa

   Todellakin kuuntelee. Meidän perheessä on jo ainakin puoli vuosikymmentä toimittu niin, että kun perhe kokoontuu, niin puhelimet laitetaan parvekkeelle tuulen lauluja soittamaan supon korviin, eikä istuta keskustelemassa samoissa huoneissa, missä on esimerkiksi tietokoneitakaan, tai televisio. Kannattaa etukäteen miettiä, mitä haluaa supon kuulevan; esimerkiksi Maamme-laulu on hyvä valinta myös soittaa huoneessa, joihin puhelimet teljetään.

   • Metsäkulman Murre

    Vastaa

    Kiitos hyvistä neuvoja. Seuraava ei ole vitsi. Älykello saattaa myös toimia mikrofonina. 

    Itä-Saksa romahti osaksi siitä syystä, ettei väkeä riittänyt toistensa valvontaan. Toista se on nykyaikana, kun apuna on tekoäly.

    • Siniristilippu

     Vastaa

     Kuin myös; kiitos neuvosta. Kaikki digitaaliset vaan pois näkösältä, niin voi ehkä säilyttää yksityisyyden, ellei sitten omaa suntoa ole mikitetty, mikä tietenkin on se huonompi vaihtoehto eikä välttämättä se käytetyinkään…

     Tekoälystä voin lausua lohdutuksen sanan: tutkin aihepiiriä, joka ei ole vielä kovin tunnettu, ja niinpä tekoälysovelluskaan ei näköjään osannut kertoa sitä, mitä olen tutkimuksessani löytänyt. Ihmisaivot siis lyövät tekoälyn laudalta, kun mennään älylliseen luovuuteen, sillä tekoäly ei kykene (ainakaan vielä) yhdistelemään tietoa niin luovasti, kompleksisesti ja syvästi kuin ihmisaivot. Että vinkiksi…

 • Siniristilippu

  Vastaa

  ”Toisin sanoen Suomen rikoshistorian kaikki todistettu terrorismi on ulkomaisten islamistien suorittamaa.”

  No nyt selvisi se varsinainen syy, että miksi yrittävät saada Suomeen tuomittua äärioikeistolaisen terroristin. Kuitenkin Kankaanpäänkin tutkinta on sikäli mielenkiintoinen, että aivan totta puhuen ihan niin vaarallisia kuin mitä mediasta alun alkuun sai käsityksen nämä Kankaanpään vesselit eivät tunnu oikeudenkaan mielestä olevan, sillä heidät on saman asian vuoksi kahdesti pidätetty, mutta vangitsemisia ei voitu jatkaa, koska mitään uusia seikkoja ei tutkinnassa ilmennyt, minkä perusteella siis vangitsemista voitaisiin pidentää.
  Äärioikeistolaisia myös seurataan poliisin toimesta, siis ilmeisesti kaikkia sellaisia, joita joku poliittisin syin on joskus jonnekin seurantalistaan merkinnyt. Seuraamisen peruste on varmaankin tämä, että halutaan tehdä tikusta asiaa eli rikosasia.
  Saakohan poliisin jokin osasto lisää resursseja käyttöönsä sen perusteella, että miten vaikuttavia äärioikeistolaisia kaloja se onnistuu verkkoonsa eli rikostutkintaan (terrorismirikos, maanpetosrikos mahdollisesti myös jne; mitä nyt keksivät lakikirjasta ruotia) pyytämään. Nimittäin tällaisen perusteella valkenisi sekin seikka, että miksi erästä henkilöä seurataan poliisin toimesta, vaikka henkilö on rikosrekisteritön kunnon kansalainen: kyseisen henkilön läheinen vaikuttaa uusnatsiaktiivina, josta supokin on ollut kiinnostunut, ja henkilö itse on joskus ollut nationalistisen puolueen johdossa. Miettikää, miten mehevät otsikot tuosta saisi. Valtamedia pääsisi sanomaan, että ”mitäs me sanottiin”.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi