Afrikkalainen tappoi satunnaisen vanhuksen Kontulassa – 10 vuotta vankilaa

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut afrikkalaismiehen satunnaisesti valikoituneen vanhuksen taposta kymmeneksi vuodeksi vankilaan. Tuomittu on valittanut tuomiosta hovioikeuteen.

Rikos

Sharmarke Abdirizak Mohamed, 37, hyökkäsi viime lokakuussa itselleen entuudestaan tuntemattoman, kävelykepin avulla kulkeneen 74-vuotiaan miehen kimppuun tämän kotikerrostalon pihalla. Hän myönsi lyöneensä vanhusta niin, että tämä oli kaatunut maahan. Sen jälkeen hän oli vielä potkinut miestä päähän ja ylävartaloon. Teko keskeytyi, kun paikalle osui koiran ulkoiluttaja.

Uhri ei kuollut paikan päällä, vaan vasta kaksi viikkoa myöhemmin sairaalassa. Tämän vuoksi afrikkalainen yritti selvitä puhumalla itselleen lyhyemmän tuomion törkeästä kuolemantuottamuksesta sekä törkeästä pahoinpitelystä.

Käräjäoikeuden mukaan teko kuitenkin oli raakuutensa vuoksi lähellä täyttää murhan tunnusmerkistön. Se antoi silti tuomion taposta. ”Väkivalta on kohdistunut sattumanvaraisesti iäkkääseen ja siten puolustuskyvyttömään henkilöön, joka ei ole antanut aihetta kimppuunsa käymiseen, tämän omassa kotipihassa”, oikeus totesi päätöksessään.

Tappaja tuomittiin samalla myös kahdesta muusta samana päivänä tapahtuneesta pahoinpitelystä.

Lähde: IS

Kotimaa Monikulttuurinen rikollisuus Monikulttuurinen väkivalta Rikos Rotu Suomalaisvastaisuus Tappo Väestönvaihto Valkoisiin kohdistuva väkivalta

Keskustelu

12 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Poliitikoilla on verta käsissään ja kun avoimien rajojen politiikkaa vain kiihdytetään, tämä on lopputulos.
  Monikulttuurisen lähiön kadut ovat muuttuneet suomalaisille turvattomiksi, niin kuin tässäkin tapauksessa näkee, kuollut oli täysin sivullinen uhri, samoin ne muut pahoinpitelyn kohteiksi joutuneet.

  Ihan tosissaanko eräät poliitikot kyselee ”miksi alueet segregoituu ja harrastetaan yhä useammin koulushoppailua?”
  Vastaus on vähemmän yllättäen pakkomonikulttuurisuus.

 • Luiro Nakula

  Vastaa

  ”…ei ole antanut aihetta kimppuunsa käymiseen”
  Jos on aihetta käydä kimppuun niin sitten tappaminenkin on suklaasuukolle sallittua? Normaali ihminen kun ei saa puolustaa edes henkeään saatika omaisuuttaan.

  • Topi

   Vastaa

   ”Käräjäoikeuden mukaan teko kuitenkin oli raakuutensa vuoksi lähellä täyttää murhan tunnusmerkistön”

   Sepä hienoa tuokin. Eräästä toisesta tapauksesta tutkinnanjohtajan sanomaa: ”Murhan tunnusmerkistöön kuuluvat esimerkiksi teon vakaa harkinta, erityisen raaka tai julma tekotapa tai se, että henkirikos on tehty vakavaa yleistä vaaraa aiheuttaen. Erityisen raaka tai julma tekotapa ei välttämättä edellytä suunnitelmallisuutta.”

   Muistakaa: ratkaisu ei ole pidemmät tuomiot tai sianveren ja pekonin levittäminen Kiasman viereen, ettei siihen rakenneta suurmoskeijaa. Ratkaisu on se, ettei ongelman aiheuttajaa enää Suomessa ole.

 • Pekka j

  Vastaa

  Joo kyllähän joku päivä tappavat tai raiskaavat väärän ihmisen niin voi tapahtua kuten siellä Uudessa-Seelannissa kävi.

 • Julli

  Vastaa

  Missä neekeri, siellä köyhyys, kurjuus ja kuolema.

  • TT

   Vastaa

   Missä neekeri, siellä vihervasuri maahanmuuttopolitiikasta päättämässä. Missä vihervasuri, siellä juutalainen ohjelmoimassa mieliä.

   • Taru

    Vastaa

    Ja missä juutalainen hieromassa käsiään selkä kyyryssä, siellä neekeri käsi ojossa, maiskuttelemassa isoja huuliaan.

 • Evplasse

  Vastaa

  heidän ihonsa suojakerroin on 50 eivät saa täällä auringosta riittävästi D vitamiinia, heistä tulee täällä entistä hullumpia

 • pöh

  Vastaa

  Edelleen odotan että millon ne poliitikot saadaan vastuuseen jotka on nämä n‑sanat maahan päästänyt?
  Itsellä lapsuudenkaveri tappoi itsensä kun n‑sanat joukkoraiskasi hänet itäkeskuksessa julkisella paikalla, ja oikeus päätti vapauttaa kaikki raioskaajat.

 • Neula ja laakeri

  Vastaa

  Suomessa on huutava tarve rikostuomiolle joka toimeenpannaan VOLTTEINA JA AMPPEEREINA!

 • Nimetön

  Vastaa

  Järkyttävää. Ei taida olla suomalaisilla mitään ihmisoikeuksia. Oikeastaan vain velvollisuuksia eli elättää tuo vajokki mutulauma.
  Tuokin olisi viharikos jos olisi toisinpäin etnisyydet olleet.
  Siitä päästäänkin ajatukseen, mitä järkeä tämmöiseen paskaan on veroja maksella. Käytännössä maksetaan oma kansanmurhamme.

 • Nimetön

  Vastaa

  Istuu tuomiosta vajaa puolet ja pääsee hyvän käytöksen ansiosta vapauteen kokeilemaan että onkohan hän sopeutuva yhteiskuntaan. Ei kommentointia tämän enempää koska se ei kestä päivänvaloa.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi