Maahanmuuttajien katurikollisuus räjähti – Suomen poliisi luopuu katuturvallisuusindeksistään

Poliisi myöntää, että maahanmuuttajien häiriökäytökseen ei enää aina puututa rasismisyytösten pelossa.

Rikos

PolPo (poliittinen poliisi) on päättänyt ottaa järeät aseet käyttöön taistelussaan maahanmuuttajajengien katuväkivaltaa vastaan. PolPon mukaan katujen turvattomuus saadaan pyyhittyä pois (ainakin tilastoista) hävittämällä katujen turvattomuutta seuraava indeksi, joka on ollut viranomaisten käytössä jo 1990-luvulta lähtien.

Poliisin 90-luvulta asti tulosmittarina käyttämä katuturvallisuusindeksi on huonontunut, mutta Poliisihallitus haluaa täsmentää, että konkreettinen katujen ja muiden yleisten paikkojen turvallisuus ei kuitenkaan ole heikentynyt Suomessa – – Tämä johtuu siitä, että katuturvallisuusindeksi ei kovin hyvin mittaa katujen ja muiden yleisten paikkojen turvallisuutta,” PolPo toteaa tiedotteessaan.

Katuturvallisuuden tilastointia ei kuitenkaan tulla lopettamaan kokonaan. Sen sijaan PolPo on kehittänyt monikulttuuriselle aikakaudelle paremmin soveltuvan indeksin, jonka antamat luvut ovat päinvastaisia: Uuden indeksin mukaan Suomen katuturvallisuus kehittyy sittenkin koko ajan yhä positiivisempaan suuntaan!

Poliisi myöntää: Maahanmuuttajien häiriökäytökseen ei puututa rasismisyytösten pelossa

”Tästä syystä poliisihallituksessa on kehitetty uusi indeksi – häiriöindeksi. Se kuvaa paremmin katujen turvallisuutta ja tulee korvaamaan vanhan katuturvallisuusindeksin. Häiriöindeksin mukaan katujen turvallisuus on päinvastoin kehittynyt parempaan suuntaan,” PolPo iloitsee tiedotteessaan.

Maahanmuuttajien jengirikollisuus on aiheuttanut vakavia skismoja poliisin sisällä, koska katuväkivaltaan ruohonjuuritasolla puuttuva suorittava porras on johdon mukaan vetänyt liian ”rasistisia” johtopäätöksiä kokemuksiinsa pohjaten. Tämän vuoksi useita poliiseja on irtisanottu Suomessa viime vuosina ”äärioikeistolaisten” arvojen vuoksi.

Toisinaan kuitenkin jopa PolPon johto lipsauttaa kiellettyjä totuuksia ilmoille. Keskusrikospoliisin rikoskomisario Antti Hyyryläinen esimerkiksi paljasti viime viikolla THL:n ja Sisäministeriön ”Väkivallan pelko ja lumo: nuoret, jengit ja väkivalta” ‑keskustelutilaisuudessa, etteivät suomalaiset poliisit enää uskalla aina puuttua maahanmuuttajajengien häiriökäytökseen rasismileiman pelossa.

Lähteet: Poliisi, THL

Antti Hyyryläinen Keskusrikospoliisi Kotimaa Maahanmuuttajajengit Maahanmuutto Monikulttuurinen rikollisuus Monikulttuurinen väkivalta Monikulttuurisuus Poliisi Poliisin korruptio PolPo Rikos Rotu Väestönvaihto Yhteiskunta

Keskustelu

24 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Laita PolPo asialle, mene itse perässä

  Vastaa

  Vanhan kansan viisaus ”Laita laps asialle…” on eittämättä vanhentunut.Jos haluat nykyisin kuvailla todellista lusmuilua sekä saamattomuutta, aloita lauseesi ”Laita Polpo asialle…”

 • pöh

  Vastaa

  Korostetaan nyt että taas ”ei olla Ruotsin tiellä”, vaikka tehdään kaikki täsmälleen kuten Ruotsissakin tehtiin.
  Eli kielletään asiat ja niistä puhuminen, ja tilastot tietenkin.
  Poissa silmistä poissa mielestä ja ongelmaa ei ole, paitsi tietenkin niillä jotka joutuu moku lähiöissä elämään..

  • Sanna Mirella

   Vastaa

   Suomessa polpo osaa tilastojen vääristelyn. Vaikka matut olisi jo räjäyttänyt koko Helsingin keskustan, polpo kertoisi että emme ole Ruotsin tiellä, kun meillä on nämä tilastot näin.

   • Bella

    Vastaa

    Eras ulkomaalaistaustainen mies on raiskannut vaimonsa 141 kertaa vuoden 2020 tilastossa, ja Tilastokeskus on nämä teot kirjannut tilastoonsa 141 kertaa. 

    ”Tilastokeskuksen mukaan pääsääntönä on, että henkilö esitetään tilastossa yhtä monta kertaa kuin häntä epäillään rikoksesta ja että tilastoyksikkönä on käytetty rikosta.”

    Kuitenkin ilmeisesti Iltalehden huomattua, että irti voisi olla sarjaraiskaaja, joka on vaikuttanut ulkomaalaisten miesten raiskaustilastoon vuonna 2020, poliisi antoi omituisen lausunnon, siis pelottavan lausunnon:

    ”– Itse tapaus on tapahtunut Helsingissä ja siinä ulkomaalaistaustainen nainen ilmoitti ulkomaalaistaustaisen miehensä pakottaneen hänet yhdyntään päivittäin tietyn ajanjakson (aikana) heidän omassa asunnossaan. Siitä saatu lukumäärä (on) 141, erikoissuunnittelija Juha Helenius kertoo sähköpostivastauksessaan.

    – Poliisin rikosilmoitusjärjestelmään ko. tapaus oli kirjattu virheellisesti. Käsittääkseni oikea tapa kirjata kyseinen tapaus olisi ollut raiskaus lkm 1 ja tapahtumakertojen lukumäärä yksityisessä asunnossa lkm 141, Helenius lisää.”

    Iltalehti päättelee tästä, että ”Eli poliisin päässä on tapahtunut virhe.” 

    Ja simpsalapim, ulkomaalaisten miesten raiskaustilasto saadaan Iltalehdessä siistimmäksi, kun sieltä kosmeettisena toimenpiteenä mediassa vähennetään nuo 140 raiskausta. Vaikka siis Tilastokeskus tilastoi rikoksen tilastoyksikkönään rikoskerta, ei siten, etta yksikko olisi tekijä tai tapahtunut rikoksen muoto.

 • 2-U

  Vastaa

  Näitä tilastojahan on jo pitkään yritetty ajaa alas ja kaunistella parhaan mukaan määrittelemällä katuväkivalta ja jengirikollisuus aina uudestaan ja uudestaan. Tämä johti siihen, että kun neekerit ryöstävät ja hakkaavat toisiaan Suomessa, niin sitä ei pidetä järjestäytyneenä jengirikollisuutena, sillä se on vain joukko satunnaisia yksittäistapauksia, jolla ei ole mitään tekemistä jengiytymisen sääntöjen tai määritelmien kanssa, joita siis rukataan koko ajan. Kätevää. Taas yksi ongelma ratkaistu.

  Yleläisiä ja muita suvaitsevia piina nyt myös toinenkin asia, sillä maahanmuuttovirasto on karkottanut maasta porukkaa, jotka eivät ole syyllistyneet rikoksiin. He ovat vain olleet Suomessa ilman lupaa ja sehän ei ole rikos. Näiden maahantunkeutujien pitäisi saada olla Suomessa lastensa luona avioeronkin jälkeen. Tässä vedotaan kaikenlaisiin kansainvälisoikeudellisiin sopimuksiin, joiden automaattisesti odotetaan jyräävään Suomen lakien yli. On YK:n ja UNICEF:in lasten oikeuksien julistusta ja ties mitä.

 • otto suni

  Vastaa

  Kaduilla toimivat maahanmuuttajista ja heidän jälkikasvustaan muodostuvat jengit ovat kokoomuksen ja vihervasemmiston erityisessä suojeluksessa siksi Polpo pyrkii peittämään ongelman kunnes se on Ruotsin tasolla hallitsemattomana! Poliisin katu-uskottavuus on menetty ja siitä vastaa ensisijaisesti jokainen sisäministeri 2010-luvusta lähtien ja poliisiylijohtajat!

  • Pertti

   Vastaa

   Sisäministeri Anne Hölmlundin virkakausi on kenties synkin ajanjakso itsenäisen Suomen historiassa.

 • Vedonlyönnin paikka

  Vastaa

  Ja jos tämä johtaa valkoisen kantaväestön osalta oman käden oikeuteen niin lyödäänkö vetoa kuinka monta minuuttia kestää kun tuo turvattomuusindeksi sorvataan arvioimaan ei-kantaväestön turvattomuuden tunnetta.

  • Teme

   Vastaa

   Rasistinen Suomi aiheutti kehitysvammaisten tasolla olevien albaanien, arabien ja afrikkalaisten jengiytymisen. Sitten rasistiset suomalaiset alkoivat väkivaltaisesti puolustautua jengejä vastaan, jolloin onneksi rasisminvastaiset lait olivat kulttuurinrikastajien ynnä kansantalouden pelastajien puolella!

 • Lord Mystery

  Vastaa

  Tilastoilla ja indekseillä voi todistaa vaikka mustan valkoiseksi. Pitää vain valita oikeat tilastot ja tutkinta-ajankohdat.

 • Teme

  Vastaa

  Ei ole katujengejä Suomessa. Taponen ja muut suvakkiämmät näin sanovat. Näiden suvakkien uusimman, alati muuttuvan määritelmän mukaan katujengi on sama kuin rankka JR-jengi. Rimaa siis siirretään aina vain hivuttaen eteen päin, jolloin meillä ei koskaan ole mitään ongelmaa, saatikka että olisimme Ruotsin tilanteessa. Kyseessä on vain nuorisorikollisuus – jossa tekijät vain sattuvat olemaan nuoria maahantunkeutujia, jotka tekevät rikoksia porukoissaan. Katujengeistä ei ole kyse, sillä vain nöyryyttääkseen ryöstelevät sivullisia ihmisiä. He eivät järjestetysti tappele toisten jengien kanssa, joten kyse ei ole mistään jengiytymisestä. Riman siirtäminen ja selitysten mielikuvituksellisuus on kyllä mahtavaa.

  Ongelma on siis se, että nämä maahantunkeutujat eivät alhaisen älyn takia pärjää ala-asteella toista luokkaa pidemmälle. Näinhän käy mustalaisille ja muillekin. Päästäkää nämä afrikkalaiset, aasialaiset ja lähi-itäläiset läpi siitä kolmannesta luokasta ja koko ala-asteesta. Antakaa todistukseen pelkkiä kymppejä, niin ongelma on ratkaistu? Toistan: ongelma ei ole maahantunkeutujissa eikä heidän lajityypillisessä käyttäytymisessään ja kulttuurinsa ilmentämisessä. Mikä niitä PISA-tuloksiakin mahtaa oikein upottaa.

  PM S. Marinin mukaan ongelma on liian lepsut rangaistukset Suomessa. Uskallan olla eri mieltä ja sanoa ongelman olevan näiden maahantunkeutujien päästämisessä maahamme.

  • Bella

   Vastaa

   ”Päästäkää nämä afrikkalaiset, aasialaiset ja lähi-itäläiset läpi siitä kolmannesta luokasta ja koko ala-asteesta.”

   Top ten keskimaarainen AO nayttaa olevan globaalisti korkein Japanissa, toisena Taiwan, kolmantena Singapore, sitten Hong Kong, Kiina, Etela-Korea, Valko-Venaja, 8. muuten Suomi, sitten Liechtenstein ja 10. Alankomaat. Etta tiedoksi.

   • Aidan

    Vastaa

    Näihin Bellan nollapostauksiin ei pitäisi millään tavalla reagoida, eikä niitä pitäisi edes lukea, mutta tehdään nyt hänelle pieni korjaus. Suomeen ei varmasti hirveästi näitä kiinalaisen kulttuurin superälykkäitä tule, mutta kun katson raiskaus- ja väkivaltatilastojamme, niin kärkipaikkoja pitävät Aasian maat: Afganistan, Irak, Iran, Syyria, Turkki, Neuvostoliitto, Vietnam. Rasististen rikosten kärkipaikoilla toki mukana myös menossa tutut Somalia ja Sudan.

    • Bella

     Vastaa

     Teme kirjoitti ””Päästäkää nämä afrikkalaiset, aasialaiset ja lähi-itäläiset läpi siitä kolmannesta luokasta ja koko ala-asteesta.””, jolloin korjasin, etta aasialaiset eivat ole tyhmia, vaan fiksumpia keskimaarin kuin keskimaarainen suomalainen.

     Sitten maantiedosta; Turkki sijaitsee Vahassa-Aasiassa (Anatolian niemimaalla), ei kuitenkaan varsinaisesti Aasiassa. Turkki on euraasialainen valtio. Syyria, Iran ja Irak ovat Lahi-idan valtioita; ne eivat sijaitse Aasiassa. Neuvostoliitto taas… no. Tama menee nyt historian puolelle jo. 

     (Alkaa nakymaan suomalaisten pisa-pisteiden tippuminen joidenkin kommenteissa? Todella surullista.)

 • Pertti Kukkaslahti

  Vastaa

  Kyllä sukkahousut pyörii jaloissa kun pääsee poliisiopiston priimuksien kanssa
  julistamaan voittoa rasismista, kuva kertoo kaiken maamme polposta!

 • TT

  Vastaa

  Ehkä Polpo alkaa mittaamaan ”rasismin” määrää kaduilla. Mittari on yksinkertainen. Lasketaan vain valkoisten naamojen määrä suhteessa kokonaismäärään. ”Rasismi” pienenee sitä mukaa, kun valkoiset naamat katoavat.

  • Topi

   Vastaa

   https://www.aamulehti.fi/rikos/art-2000009242056.html

   Aamulehti suvakoimassa sata lasissa: ”Miksi poliisi ja toimittajat eivät kerro rikoksista epäiltyjen etnistä taustaa? Tätä kysymystä esitetään kommenttipalstoilla Tampereella syksyn aikana tapahtuneista katuryöstelyistä. Yhteinen nimittäjä on poliisin mukaan epäiltyjen ikä, 15–20 vuotta, ja tekojen yhteneväiset piirteet. Poliisi vakuuttaa, että yhteistä etnistä taustaa, kulttuuria tai muuta vastaavaa ei ole.”

   Yhteistä etnistä taustaa ei ole? Niin, jengiin mahtuu venäläisiä, turkkilaisia, irakilaisia, iranilaisia, afgaaneja, sudanilaisia, eritrealaisia, albaaneja, marokkolaisia, sudanilaisia… Eihän heitä mikään siis yhdistä? Tänäänkin Yle uutisoi kuinka mustalaisiakaan ei oteta mukaan leikkeihin ala-asteella. Tuskin niitä kiinnostaa valkolaisten kanssa leikkiminen. Mutta pahan, suomalaisen rasistin syytä toki on se, kun mustalaisen tai afrikkalaisen koulunkäynti tyssää viimeistään kolmannelle luokalle.

   ”Jos Tampereen katuryöstöistä puhutaan nyt katujengien tekeminä, on ajatus helppo ampua alas. Katujengi-ilmiöön kuuluvat poliisin mukaan huumekauppa ja muu vakava rikollisuus sekä jengien väliset vakavat väkivallanteot.”

   Yksittäistapauksia, siis. Mikään ei liity mihinkään. 1 000 000 maahanmuuttaja lisää heti, kiitos.

   ”Sekä Tampereen katuryöstöissä että pääkaupunkiseudun katujengeissä on niin ikään kyse muusta kuin alaikäisten keskinäisestä alistavasta väkivallasta.”

 • ValhallaX

  Vastaa

  Globaali juutalainen ylivalta tavoittelee kaikkien valkoisten kansojen tuhoamista. Välineitä ovat nämä:

  Massamaahanmuutto, valkoisiin kohdistuva rikollisuus, etenkin väkivaltarikollisuus, huumeet, valtioiden velkaannuttaminen, ilmastonmuutosuskonto valheineen, ja kirsikkana kakussa, surkeimpien, alhaisimpien ihmisten nostaminen valkoisten maiden johtoon ja toisaalta, parhaimpien valkoisten ihmisten vainoaminen ja sananmukaisesti murhaaminen.

  Pikantin lisän tähän Helvettiin tuo nykyinen hysteerinen sionistinen sotakiima, johon on saatu nyt yllytettyä ns. tolkun ihmisetkin. Tolkun ihmisetkin vaativat kuolemaa ja kärsimystä, koska New Yorkin juutalaismedia sitä vaatii kaikille valkoisille.

  Tässä kaikessa, tässä Helvetissä, neekerinuori puukkoineen ja viidakkoveitsineen on vain yksi räkätaudin oire, ehkäpä juuri se räkä, mutta kuitenkin vain pahainen oire, toki kiusallinen, mutta hoidettavissa, jos me vain saisimme puuttua varsinaisen tautiin. Mutta koska elämme juutalaisen ylivallan alla, taudin hoitaminen on kriminalisoitu ja taudin levittämisestä palkitaan.

  • Plääh

   Vastaa

   Sinähän täällä koko ajan vaadit ukrainalaisille kuolemaa ja kärsimystä

 • Olavi Koskela

  Vastaa

  Vartijat puuttuu ainakin herkästi suomalaisten tekemisiin. Yksittäinen riita johti valitukseen ja naisen tappaneeseen muiluttamiseen isossa omenassa. 5 miestä makuutti naista 10 min lattialla vatsallaan.

 • ValhallaX

  Vastaa

  Monikulttuurista arkea tänään.

  Kaukojunassa aamulla. Rauhallinen alku, mutta kuin tyhjästä viereisiin paikkoihin änkesi kaksi somalivirtahepoa, mukana, tietenkin, kolme lasta. Koko jengi söhläsi, yski, kröhäsi ja sotki kaiken, heti. Olin heti lähdössä loppumatkaksi kahvilaan, mutta konnari tuli tarkastamaan lippuja.
  Virtahepo alkoi räpläämään puhelintaan ja sönkötti ”interrneet”. Lippua ei tietenkään löytynyt, konnari hymyili ja tarkisti loput ja kunniakansalaiset matkustivat ilmaiseksi.
  Istuin lopun matkaa kahvilassa suunnittelemassa somalivirtahepolle ihan ikiomaa virusta… Swidu.

 • anon

  Vastaa

  Kuvassa nuori naispoliisi kaveeraa henkilöiden kanssa, joita monet voivat pitää lievimmillään nuorisorikollisina. Poliisin johdon tulisi ohjeistaa henkilöstöään olematta veljeilemättä rikollisten tai sellaisilta vaikuttavien henkilöiden kanssa.

 • Bobo

  Vastaa

  Ylen mukaan jopa 28 % ensi kertaa äänestävistä äänestäisi nyt Perussuomalaisia. Tuokohan PS:n ”3. jytky” muutoksen Suomeen? Kovin on vaikea mielestäni erottaa PS:n politiikkaa muiden puolueiden touhusta. PS on kuitenkin paras vaihtoehto isoista puolueista. EU-kriittisyys on kuitenkin kaikonnut mielestäni täysin. Ja saahan sitä olla mitä mieltä tahansa – puolesta tai vastaan; ei se mihinkään vaikuta. Ellei sitten ajatusrikoksista pian sakoteta jo enemmänkin. Ei EU-vastaisuudella hallituksessa kauaa olla – se on varmaa. Luhistuvan Suomenkin talous on EU-sopimusten ja NATO:n mielistelemisen kuristuksissa. Onneksi tankkien antaminen itään suomalaisen hyvinvoinnin kustannuksella on nyt kai unohdettu. Oma kansa ensin vai miten se meni…

 • Neznamo

  Vastaa

  Yle, 16.2.2023:

  ”Maahanmuutosta painetta peruskoululle

  Kasvava maahanmuutto vaatii peruskoululta muutosta, sanoo asiantuntija. Maahanmuuttajataustaiset oppilaat jäävät oppimistuloksissa Suomessa kantaväestöstä jälkeen enemmän kuin missään muussa OECD-maassa. Peruskoulu on luotu yhtenäiselle väestölle, eikä erilaisista taustoista tulevia oppilaita osata vielä ottaa huomioon, sanoo dosentti Venla Bernelius Helsingin yliopistosta. Suomessa on parisenkymmentä koulua, joissa suomea tai ruotsia toisena kielenään opiskelevia S2-oppilaita on jo yli puolet koulun oppilaista.”

  Ongelma olikin suomalaisessa koulussa, joka on rasistinen ja huono. Kukapa olisi uskonut! Eiköhän ratkaisu tähän ole ottaa lisää somaleita, irakilaisia ja afgaaneja. Tai ehkä jostakin löytyisi vielä tyhmempiä otuksia? Ei, kyllä ne olisi silloin jo haalittu tänne. Ongelma on siis suomalainen koulu, joka on luotu suomalaisia varten, eikä esim. somaleja, irakilaisia ja afgaaneja varten. Kouluista pitää poistaa suomalaiset kokonaan, sillä selvästi 48 %:nkin suomalaisuusaste tekee kouluista turvattomia, rasistisia tiloja. Tuolloin koulujen opetuskieli ja ‑ohjelma voidaan vaihtaa sopivaksi maahantunkeutujille. Jäämme odottelemaan positiivisia oppimistuloksia sekä kansantalouden pelastumista.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi