Tampere: Nepalilaisille vankeutta ihmiskaupasta

Oikeuden mukaan pariskunta toi nepalilaisia työntekijöitä Suomeen pakkotyöhön. Työntekijät tekivät töitä ravintoloissa aamusta iltamyöhään kokonaan ilman vapaapäiviä tai kuutena päivänä viikossa.

Rikos

gavel, auction, hammer

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi perjantaina Rima Sapkotan, 39, kahden vuoden ja kymmenen kuukauden vankeuteen ja Dila Ram Sapkotan, 48, kolmen vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeuteen. Lisäksi oikeus määräsi heidät yhtiöineen maksamaan uhreille yhteensä satojentuhansien eurojen palkkasaatavat sekä kärsimys- ja muita korvauksia. Käräjäoikeus määräsi pariskunnan vangittavaksi tuomiolla.

Rima Sapkota
Valtamedia on aiemmin ylistänyt nepalilaisparin ravintolaa.

Käräjäoikeuden mukaan tuomitut tuli määrätä myös liiketoimintakieltoihin. Rima Sapkota sai viiden vuoden liiketoimintakiellon ja Dila Sapkota kuusi vuotta. Dila Sapkotan osalta oikeus huomioi, että hän oli syyllistynyt nyt käsiteltyihin rikoksiin osin aikana, jolloin hän oli aiemmassa liiketoimintakiellossa.

Lisäksi pariskunnan yhtiöt M & N Ravintolat ja Reshunga tuomittiin kumpikin 15 000 euron yhteisösakkoon.

Dila Ram Sapkotan tutkintavankeudelle haettiin jatkoa – liittyykö tapaus ravintola Katmandun ihmiskauppaan? (Partisaani, 2021)

Monikulttuurisen ravintolan arkea

Pariskunnan yhtiöillä oli ravintolat Tampereella Satakunnankadulla, Hämeenkadulla, Aleksanterinkadulla ja Kyttälänkadulla. Käräjäoikeuden mukaan ihmiskaupan uhreiksi joutui neljä nepalilaista, minkä lisäksi viides joutui kiskonnantapaisen työsyrjinnän ja kuudes työsyrjinnän uhriksi.

Oikeuden mukaan työntekijöillä oli käytännössä olemattomat tiedot suomalaisesta yhteiskunnasta ja oikeuksistaan työntekijöinä. He olivat kielitaidottomia eikä heillä ollut muita tuttuja Suomessa avioparin lisäksi, minkä takia he olivat avioparista riippuvaisia käytännössä kaikkien asioiden järjestämisessä.

Vaikka uhrien fyysistä liikkumista ei rajoitettu, oikeuden mukaan uhrit eivät voineet lopettaa työntekoa heikon taloudellisen tilanteensa ja puuttuvien sosiaalisten verkostojensa takia. Lisäksi uhrit pelkäsivät, että he ja heidän perheensä lähetettäisiin takaisin Nepaliin.

Pariskunnan miehen sukulainen oli pakkotyössä pisimpään, kahdeksan vuotta vuodesta 2012 vuoteen 2020. Suurimman osan tästä ajasta hän teki töitä seitsemänä päivänä viikossa. Työpäivät olivat noin 13-tuntisia.

Pariskunta painosti hänetkin siirtämään kymmeniätuhansia euroja muille henkilöille sanoen, että kyseessä on laina. Kaikkiaan mies siirsi oikeuden mukaan rahaa yli 68 000 euroa, mistä hän sai takaisin 5 000 euroa.

Mies kertoi, että nepalilaisessa kulttuurissa sukulaisten välillä on tarpeen antaa rahaa lainaksi, jos sitä pyydetään. Hän sanoi, että olisi kieltäytynyt, jos ulkopuolinen olisi pyytänyt samaa.

Eräs toinen uhreista kertoi, että pariskunta kohteli häntä alistavasti ja esimerkiksi kutsui häntä ”riisi-ihmiseksi”. Uhrin mukaan pariskunta oli myös pyrkinyt rajoittamaan hänen kontaktejaan ravintolaan syömään tulleiden ulkopuolisten kanssa.

Lähde: Aamulehti

Ihmiskauppa Kotimaa Maahanmuuttajaravintolat Maahanmuutto Monikulttuurinen rikollisuus Nepalilaiset Rikos Rotu Uutiset Väestönvaihto

Keskustelu

4 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Sensuroimaton Totuus

  Vastaa

  Tämä on ilmeisesti sitä Suomen kipeästi tarvitsemaa ”työperäistä maahanmuuttoa” Tämä ”yrittäjä”pariskunta (eli modernit orjakauppiaat) ovat mitä luultavimmin kokoomuksen jäseniä?

  Johtopäätös: Boikotoi KAIKKIA ulkomaalaisten omistamia firmoja ‑ja tee se järjestelmällisesti ilman poikkeuksia!

 • GLGL

  Vastaa

  Valtamedia kirkuu ihastuksissaan, vaikka naisella on kastinmerkki otsassa. Ne kaksoisstandardit.

 • Salomon

  Vastaa

  Miten taas haiseekin yks vaeltaja ja naamiotuja kansa, en tiä. Ylistäviä lehtijuttuja ja somehuoraamista, samalla kulisseissa tapahtuu.

 • juha II

  Vastaa

  Nepal on maailman köyhimpiä maita ja tiukadsti Kiinan pihdeissä, jonka suorana päämääränä on ottaa koko maailma kommunistisen totalitärisminsä alaisuuteen. Hanke vaikuttaa ensi kuulemalta liioittelulta, mutta CCP:n puhemies Mao, joka v. 1949 julisti kommunistisen KiinanKansantasavallan perustetuksi. Oli hänen elinikäinen haave ja pyrkimys levittää Kiinan kommunismia ja ylivaltaa koko maailmaan. Jopa aivan Kiinan sisällisodan aikoina Tšiang Kai-šek hallitusta vastaan, jolloin mikään ei ollut vielä ”valmista”. Mao elätteli jo kylµän viileästi silloisen tukijansa Neuvostoliiton ja jopa itsensä diktaattori Josif Stalinin syrjäyttämistä maailman kommunistisen internationaalin johdosta ja ”siirtää” maolainen kommunismi koko maailman kommunististen puolueiden ”Mekaksi”. Eli paikaksi ja henkilöksi jota vain Kiina ja Mao edustaa esikuvana ja johtotähtenä kaikille. Maaimassa taistelee nyt kaksi suurta voimaa vallasta globalistien NWO diktatuuri, jonka ”työhevosena” on George Soros ja Kiinan kommunistinen puolue. Soros onkin jo useaan otteeseen lukenut samoja madonlukuja presidentti Xi Jinpingille kuin ent Yhdysvaltain presidentti MAGA-”terroriustille” Donald Trumpille, jota nuo rikolliset ketaleet yrittivät kahteenkin kertaan houkutella toimimaan omaa kansaansa ja isänmaataan vastaan lipeväkielisesti. Mutta Donald Trump ei haukannut ”omenasta” vaan kieltäytyi tuttuun ja taattuun tylyyn tyyliinsä ja sai kärsiä seuraukset seuraavissa epärehellisissä presidentinvaaleissa. Ja, jos joku kaipaa tähän kerhoon Putinia, niin olkootkin se kuinka nurinkurista hyvänsä, mutta hänelle riittää taistelu Venäjän valtion olemassaolosta sellaisena kuin se on. Ilman George Sorosta, NATO:a, WEF, NWO, EU:tä ja Yhdysvaltain neo-konnia. Johon lukeutuvat globalisti-demokraatit ja ”samasta puusta vestetyt” korruptio republikaanit, jotka molemmat ovat msahastaan kiinni ”syvävaltioon”, CIA:n ja Yhdysvaltain suureen aseteiollisuuteen osakkaina. Ent. presidentti Barak Obama nousi itse rikkauksiin varapresidenttinsä Joe Bidenin kanssa niillä seitsämällä sodalla, jotka hän aloittiheti kun oli saanut Nobelin ”Rauhanpalkinnon” vain mustan nahkansa takia!

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi

  gavel, auction, hammer