Suomen poliisijärjestöjen liitto: Suomessa jopa 200 katujengien jäsentä – 95% ulkomaalaisia

Jengiläiset vaurastuvat erityisesti huumekaupalla. Rikosrepertuaariin kuuluu myös väkivalta, katuryöstöt, laittomat aseet ja teräaseet.

Rikos

päivitetty

Suomessa on alettu havahtumaan asiaan, josta maahanmuuttokriitikot varoittelivat jo kymmeniä vuosia sitten: maahanmuutto tuo mukanaan rikollisuutta ja jengejä, jotka uhkaavat myös sivullisten henkeä että ovat valtava kuluerä veronmaksajille. Suomen poliisijärjestöjen liiton puheenjohtaja Jonne Rinteen mukaan Helsingissä ja Turussa on tunnistetty yhteensä noin 200 katujengin jäsentä ja 11 katujengiä. Näistä 95 prosenttia on ulkomaalaistaustaisia. Noin kymmenen prosenttia jengien jäsenistä on vielä alaikäisiä.

”Järjestäytynyt rikollisuus voi uhata demokratiaa. Olemme Ruotsin tiellä”, Rinne sanoo. ”Poliisin on vaikea valvoa, kun ulkoiset tunnusmerkit puuttuvat. Myös etninen profilointi on kiellettyä. Poliisi ei voi kertoa esimerkiksi kouluille oppilaan kuulumisesta jengeihin”, hän valittelee typeriä lakeja.

Kumpi valehtelee, Taponen vai Rinne?

Sosiaalisessa mediassa yleisenä vitsinä tunnettu somepoliisi Jari Taponen tunnetaan erityisesti lausahduksestaan, jonka mukaan Suomessa ei ole katujengejä. Viimeksi hän vakuutteli tätä kuluvan vuoden huhtikuussa kommentoidessaan uutista, jossa katujengin jäsenet olivat saaneet pitkiä vankilatuomioita.

”Meiltä puuttuu katujengiytymiseen sopiva infrastruktuuri. Olen yhä samaa mieltä”, hän viestitti poliisin suulla julkisuuteen.

Toisin sanoen jompi kumpi poliiseista valehtelee nyt julkisuuteen: toisen mukaan katujengejä ei ole, ja toisen mukaan niiden jäseniä on tunnistettu kahden eri suomalaiskaupungin kaduilta noin 200. Vuoden aikana tulleita oikeuden päätöksiä huomioiden: kumpi poliiseista valehtelee?

Lähde: Iltalehti, Twitter

Jari Taponen Kotimaa Maahanmuuttajajengit Monikulttuurinen rikollisuus Monikulttuurinen väkivalta Rikos Rotu Väestönvaihto Yhteiskunta

Keskustelu

8 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Miten Taponen nyt kommentoi sitä infraa, onko se jotenkin muuttunut tässä lyhyessä ajassa?
  Ihan vakavissaan, kehityssuunta on huolestuttava, yhä useampi sanoo, ettei tee mieli liikuskella yksinään myöhään suurien kaupunkien kaduilla, neekeri- ja läpsyjengejä pyörii niin monessa paikassa nykyään.
  Tulevaisuus ei näytä kovin ruusuiselta, kehitys tähän pisteeseen on tapahtunut hyvin lyhyessä ajassa ja jos suomalaiset eivät ymmärrä tätä tilannetta, niin isoja ongelmia on edessä.

 • raimusai

  Vastaa

  Huomasin eilisellä tämän uutisen jossakin iltapäivälehdessä. Ajattelin: viimeinkin asiaa aletaan tunnustaa ja huomaamaan minä olen tiennyt asian jo usean vuoden ajan. Kappalemäärä 200 ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Todellisuudessa suomen maaperällä jengiläisiä on tuhansia. Joukosta ei tule laskea pois myöskään valkoisien osuutta. mihin tuo kappalemäärä 200 oikein perustuu. Se on aivan liian vähäinen arvio.

 • otto suni

  Vastaa

  Jari taponen on ennen muuta poliittinen poliisi ja häntä ei kiinnosta pienimmässäkään määrin kenttäpoliiisin selviytyminen työssään!

 • Abdullah kohtelee kuin prinsessaa

  Vastaa

  Ai että Suomessa on ” alettu havahtumaan asiaan ” . Niinpä niin. Sanotaanko, että kuuroille korville on mennyt monien havahtumiset. ongelma on ollut ns tapetilla vuosikymmeniä. Mutta kun ei. Vihapuhepoliisia yms kyttäyskulttuuria on canceloimisten myötä masinoitu. Idiootit valtamediaa myöten naurettavine ideologineen ” kiljuvat ”, sekä valehtelevat että kuinka ihania ne ovat. Ja kaikki on tietenkin kantisten syytä, kun raiskailevat yms. Ne eivät ole tulleet integroitumaan eli sopeutumaan. Ja nyt kirjoitan niistä karvaranteista sekä afrikansarvesta.

 • Minä

  Vastaa

  Noilla kun on sellainen kulttuuri, että machoilu ja gangsteritouhut ovat mahtavaa ja fiksua. Sitten ne toimivat sen mukaan, tietysti. Eipä suvakin selittelyt ja mielistelyt sitä muuta. korkeintaan pitävät suvakkeja nuijina, mutta käyttävät kyllä hyväksi, jos on jotain etuja tyrkyllä.

 • Lord Mystery

  Vastaa

  Tyhmyyden merkki on se, että tekee saman virheen ja luulee saavansa eri lopputuloksen.

  Maahanmuuton seuraukset on nähty ympäri Eurooppaa jo vuosikymmeniä, ja silti Suomi tekee jääräpäisesti samoin kuin muut ovat tehneet aiemmin, vaikka lopputulos on tiedossa.

 • juha II

  Vastaa

  Todennäköisesti Taposen syntymä-trippi kestää maailman tappiin kiistää haittamaahanmuuttaja jengien iolemassaolon kiistämiseen Helsingissä ja Suomessa. Taponen vastaa ”ennaltaehkäisystä”, joten homma on kussut pahemman kerran. Siksipä enemmän vihreä poliitikko kuin poliisi. Hän kiistää kaiken!

 • Salomon

  Vastaa

  200..? Aha jaajaa

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi