Somalin petossyyte hylättiin

Vastaajalla ei ollut esitutkinnan aikana avustajaa ja hän oli ollut tulkkauksen varassa.

Rikos

judge, hammer, auction hammer

Syytteen mukaan vastaaja erehdytti Kelaa maksamaan hänen Somaliassa oleilevan puolisonsa tilille perusteetonta toimeentulotukea yhteensä 936,77 euroa 1.5.–31.7.2017.

Vastaaja ei tiennyt mistään mitään

Syyte hylättiin, vaikka Kelan oikaisupäätöksestä ilmenee, että perustoimeentulotukea on tarkastettu, koska hakijan puoliso on oleskellut ulkomailla ajalla 1.5.–31.7.2017 ja että vastaajalle on maksettu liikaa perustoimeentulotukea 936,77 euroa tältä ajalta. Vastaaja ei myöntänyt esitutkinnassa mitään ja oikeudenkäynnin aikana hän ei osannut vastata siitä, onko puoliso ollut Somaliassa väitettynä ajankohtana. Oikeuden mukaan Kelan päätöksestä ei myöskään ilmene, mihin väite puolison ulkomailla olosta on perustunut.

Vastaaja on kertonut, että hän ei ole perillä ajoista ja päivämääristä. Puoliso oli kerran matkustanut ja ollut poissa kaksi kuukautta, mutta ei osannut sanoa, mistä vuodesta oli kyse. Vastaaja ei myöskään tiennyt mitä asiaa oikeudessa käsitellään tai mistä häntä syytetään mutta hän tunnisti allekirjoituksensa hakemuksessa.

Valtion varoista maksetaan vastaajan asianajajalle yhteensä 1364 euroa, mikä määrä jää valtion vahingoksi.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lähde: Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus (R 214440)

Kela Kotimaa Maahanmuutto Petos Rikos Rotu Somalia Somalit Talous Ulkomaat Uutiset

Keskustelu

4 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Kirjapaino Kursiivin tsuppari

  Vastaa

  Eli tullut joskus yli 5 v sitten mutta kotoutunut niin huonosti että tarvii edelleen tulkkia.

 • ro

  Vastaa

  Niin ja finlandeesen ääliöt uskoo kaiken ‚mitä degeroitunut puoli affi selitää!(vai on uskovinaan). työpaikka nääs,vois olla katkolla.Armas suomenimaa on menossa helvetiin,kultaista tiilitietä ‚velka sellaisella.Onnea vaan Rakas Kotomaani!Annetaa valta Idiooteille.Tässä tulos,pahempaa on tulossa.Onneksi en enää ole maksajan paikalla.Good bay My Suomaa!!

 • juha II

  Vastaa

  Tuon voisi laittaa EU:n johtajaksi, sillä nykyisellä ”leijenillä” on yhtä huono käsitys tekemisistään, Ollessaaan v. 2014 Saksan puolustusministerinä hommat menivät kuin Tuppuraisella ikään ja Saksan armeijalle ei ollut hankittu edes perusaseistusta kun puolustusministeri ilmeisesti piti kampaaja aikojaan tärkeimpinä prioriteettilistallaan, Niinpä Saksan armeijan sotaharjoituksissa ei ollut edes kiväärejä kaikille sotilaille. Paikalle oli tietenkin kutsuttu lehdistön edustajat seuraamwaan harjoitusta. Sotilaiden oli maalattava mustaksi harjanvarsia, joilla osoittelivat panssariavoneuvojen ikkunoista. Ja kaikki tämä hulluus on totta eli ”Totuus on tarua ihmeellisempää.” Niinpä Angela Merkel sylkäisi ”leijenin” EU:n korkeaan virkaan esittelemään pohjois-korealaiselle euroopan köyhällistölle kuinka kädet pestään mahdollisimman vähällä kylmällä vedellä!

 • Jörgen Hainz

  Vastaa

  Ihania kultamunia joita ehdottomasti tarvitsemme sankoin joukoin lisää Suomeen jotta työntekijät ei loppuis kesken suurten ikäluokkien jäädessä eläkkeelle.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi

  judge, hammer, auction hammer