Maahanmuuttajalle ehdollista vankeutta perheväkivallasta – uhkasi tappaa puolisonsa puukolla

Vastaaja ja asianomistaja ovat nimien perusteella kotoisin Lähi-idästä. Tapahtumat alkoivat remontin takia tehtävään muuttoon liittyvässä riidassa.

Rikos

Syytteen mukaan 1977 syntynyt vastaaja tönäisi puolisonsa lattialle ja löi tätä muutamia kertoja kengällä päähän ja reiteen. Tämän jälkeen vastaaja haki keittiöstä veitsen, uhkasi tappaa puolisonsa, ja piti veistä koukussa ylhäällä noin metrin päässä. Tilanne päättyi asianosaisten alaikäisten lasten tullessa asianosaisten väliin, ja lapsista vanhin on saanut veitsen pois vastaajan kädestä. Asianomistajan mukaan lapset olivat itkeneet ja huutaneet ja yksi lapsi oli tullut väliin, jolloin uhkausyritys oli päättynyt. Vastaaja oli seissyt aika lähellä, noin metrin päässä ja lapsi oli tullut heidän väliinsä ja yrittänyt tönäistä vastaajan pois. Heidän takanaan ollut toinen lapsi oli huutanut, että äitiä ei saa tappaa.

Asianomistajan vammojen parantuminen oli kestänyt suunnilleen kuukauden. Asianomistaja ei ollut käynyt lääkärissä, koska oli pelännyt vastaajaa eikä ollut halunnut tehdä asiasta suurta numeroa. Aluksi hänellä oli ollut valokuvat vammoista, mutta hän oli poistanut ne koska hän oli ottanut huomioon lasten tuntemuksia, eikä hän ollut halunnut tehdä rikosilmoitusta heidän isästään. Myös asianomistajan perhe oli estänyt häntä tekemästä rikosilmoitusta ja pyytänyt heitä yrittämään ratkaisemaan ongelmiaan sopuisasti. Kun tilanne oli kärjistynyt, hänen oli ollut pakko tehdä rikosilmoitus vasta 4 kuukautta tapahtumien jälkeen, koska vastaaja oli vielä kerran uhannut häntä. Oikeudessa vammoja todisti asianomistajan ystävä, joka työskentelee arabiankielen opettajana.

Vastaaja kiisti kaiken ja kertoi vastustavansa väkivaltaa, mutta oikeus ei pitänyt vastaajan kertomusta uskottavana. Hänet tuomittiin pahoinpitelystä ja laittomasta uhkauksesta 60 päivän ehdolliseen vankeuteen. Hänet velvoitetaan korvaamaan ex-puolisolleen korkoineen 400 euroa pahoinpitelystä ja laittomasta uhkauksesta 1100 euroa. Lisäksi hänet velvoitetaan korvaamaan valtiolle ex-puolisonsa asianajajakuluja yhteensä 2156,36 euroa korkoineen. Valtion varoista maksetaan vastaajan asianajajalle yhteensä 2288,79 euroa, mikä jää valtion vahingoksi.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lähde: Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus (R 212195)

Kotimaa Maahanmuutto Monikulttuurinen rikollisuus Monikulttuurinen väkivalta Perheväkivalta Rappiokulttuuri Rikos Rotu Uutiset Väestönvaihto

Keskustelu

3 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Nimetön

  Vastaa

  Löi kengällä, voi vittu tätä jatkuvaa Kummeli-sketsiä…

 • Timppis

  Vastaa

  Vidyy mä oisin ottanut kengän jalasta ja lyönyt sukalla.se se sitten ois ollu penalttii jos jotain.

 • NikkeNakkertton

  Vastaa

  Lämmittää niin kovin aina sydäntä tuo lopun lause :” Vahinko jää valtion korvattavaksi.” Mutta sen enemmittä vihaPUHEITTA jätän tämän tähän. *Taponen, oot homo*

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi