Maahanmuuttajalle 5 kuukautta ehdollista vankeutta perheväkivallasta

1985 syntynyt maahanmuuttajamies pahoinpiteli ahkerasti vaimoaan ja tämän lasta vuosina 2019 - 2020. Käräjillä käsiteltiin kaikkiaan neljää syytettä. Vastaaja kiisti kaiken.

Rikos

gavel, auction, hammer

Ensimmäinen syyte: Pahoinpitely

Vastaaja on syytteen mukaan huutanut vaimolleen ”Mene pois!” ja on heti sen jälkeen työntänyt häntä niin kovaa, että tämä on kädet edellä kaatunut lattialle siten, että hänen kädessään ollut kutomapuikko on lävistänyt hänen vasemman kätensä kokonaan.

Tapahtuneen jälkeen vastaaja on lähtenyt viemään vaimoaan päivystykseen. Mukana ollut vastaajan veli on pyytänyt vaimoa olla kertomatta päivystyksessä, että haava on ollut vastaajan aiheuttama. Vastaaja on ollut tutkimushuoneen ulkopuolella odottamassa, eikä hänen vaimonsa ole lääkärissä uskaltanut kertoa, mitä on oikeasti tapahtunut, koska hänen on pitänyt puikonpoistamistoimenpiteen jälkeen palata kotiin vastaajan kanssa.

Vastaaja väitti vaimonsa kompastuneen lattialla olleisiin leluihin. Vastaajan mukaan vaimo on tehnyt rikosilmoituksen, koska hänellä on psyykkisiä oireita ja ”koska hän haluaa kostaa”.

Toinen syyte: Useita pahoinpitelyjä

Vastaaja on ollessaan kahdestaan poikapuolensa kanssa tehnyt hänelle ruumiillista väkivaltaa repimällä häntä kovaa hiuksista. Vastaaja on useita kertoja tehnyt poikapuolelleen ruumiillista väkivaltaa repimällä häntä hiuksista ja tönäisemällä häntä. Tekohetkellä uhri on ollut 11-vuotias. Pahoinpitelyt tapahtuivat pojan äidin ollessa muualla, eikä pojan äiti ollut aluksi uskonut poikansa kertomuksia.

Kolmas syyte: Kaksi pahoinpitelyä

Vastaaja on tehnyt väkivaltaa 5‑vuotiaalle pojalleen lyömällä kahtena eri kertana avokämmenellä poskelle, koska tämä oli heilunut ja riehunut turvavöitä laitettaessa. Syyte hylättiin, koska näyttö perustui ainoastaan vastaajan vaimon kertomukseen.

Neljäs syyte: Kaksi pahoinpitelyä

Vastaaja on kaksi eri kertaa saman päivän aikana tehnyt väkivaltaa poikapuolelleen. Aamulla vastaaja on ottanut poikapuolen paidan kauluksesta kiinni, nostanut poikapuolen ilmaan ja heiluttanut häntä samalla kun hän on huutanut hänelle ja on siten aiheuttanut hänelle ainakin pelkoa. Myöhemmin iltapäivällä vastaaja on huutanut poikapuolelle, repinyt tätä kovaa korvasta ja hiuksista sekä antanut hänelle luunapin päähän tai muulla tavalla lyönyt tätä sormellaan päähän. Tämän jälkeen vastaaja on ottanut poikapuolen kädestä kovaa kiinni, vienyt poikapuolen tämän huoneeseen, missä vastaaja on ensin kaatanut uhrin lattialle, minkä jälkeen hän on uudestaan kovaa repinyt uhria hiuksista.

Tuomio

Vastaaja tuomittiin pahoinpitelyistä viiden kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Vastaajan puolustajalle maksetaan valtion varoista yhteensä 2360,96 euroa ja hänet velvoitetaan maksamaan valtiolle takaisin 30 prosenttia.

Poikapuolen asianajajalle maksetaan valtion varoista yhteensä 2728 euroa, mikä määrä vastaaja velvoitetaan korvaamaan takaisin valtiolle. Samalle asianajajalle maksetaan vastaajan pojan edunvalvojan sijaisena toimimisesta palkkiona yhteensä 2182,40 euroa, mikä määrä jää syytteet tultua hylätyksi valtion vahingoksi.

Vastaaja velvoitetaan korvaamaan poikapuolelle 400 euroa korkoineen. Vaimolleen vastaaja velvoitetaan korvaamaan 300 euroa korkoineen.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lähde: Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus (R 214024)

Kotimaa Maahanmuutto Monikulttuurinen rikollisuus Monikulttuurinen väkivalta Perheväkivalta Rikos Rotu Uutiset Väestönvaihto

Keskustelu

2 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Laajempi käsitys

  Vastaa

  Mutta tämähän kuuluu niiden kulttuuriin. Meidän pitää vain ymärtää niiden laajempi käsitys perheeesstä ja rakkaudesta sekä miehestä perheensä päänä.

  Se oli varmaan ihan ymmällää siitä miksi joutui oikeuteen. Sehän vain kuritti vaimoaan. Miksi muka siitä joutuu poliisin kanssa tekemisiin?

 • Observer

  Vastaa

  Monikulttuuri on rikkaus…

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi

  gavel, auction, hammer