Taksia ajanut somali ahdisteli 16-vuotiasta – syyte hylättiin

Ahdistelu tapahtui tammikuussa 2020. Oikeus katsoi ahdistelun todella tapahtuneen, mutta ei pitänyt näyttöä riittävänä nyt kyseessä olevan vastaajan tuomitsemiseen.

Rikos

taxi, automobile, road

Tapahtumat

16-vuotias asianomistaja oli mennyt taksin kyytiin. Taksimatkalla oli aluksi ollut asiallista keskustelua arkipäiväisistä asioista. Matkan edetessä taksinkuljettaja oli koskettanut asianomistajan hiuksia muutaman hipaisun verran, minkä jälkeen keskustelu oli muuttunut epäasialliseksi. Taksinkuljettaja oli kysellyt asianomistajan seksielämästä ja parisuhdetilanteesta ja kehunut tämän rintoja. Asianomistajan etuovella ennen taksikyydin maksamista taksinkuljettaja oli kysynyt, voiko hän suudella asianomistajaa huulille. Asianomistaja oli kieltänyt tämän monta kertaa. Tilanne oli ollut painostava ja asianomistajalle oli tullut tunne, että hän ei muutoin pääsisi tilanteesta pois. Tämän johdosta hän oli myöntynyt siihen, että taksinkuljettaja antaa suudelman poskelle. Taksinkuljettaja oli edelleen halunnut antaa suudelman huulille, mutta asianomistaja oli kieltänyt. Sen jälkeen taksinkuljettaja oli pidellyt asianomistajaa kaulasta/niskasta kiinni ja suudellut poskelle usean sekunnin ajan.

Osapuolten kertomukset

Asianomistaja on kertonut taksinkuljettajan olleen oletettavasti Somaliasta ja ruumiinrakenteeltaan keskiverto mies. Hänellä oli ollut mustat hiukset, musta parta ja tumma vaatetus. Asianomistaja ei ole osannut kertoa muuta taksinkuljettajan ulkonäöstä. Myös todistaja on kertonut taksinkuljettajan olleen tummaihoinen. Todistaja ei ole muistanut kuljettajan vaatetusta tai ikää. Käräjäoikeus katsoi asianomistajan varsin luotettavana pidettävänä ja sitä tukevien kirjallisten todisteiden ja todistajien kertomusten perusteella selvitetyksi, että asianomistajaa kohtaan on menetelty syytteessä kuvatulla tavalla. Asianomistajan kertomusta tukevat esimerkiksi maksukuitti sekä todistajien kertomukset. Asianomistaja on tehnyt maksusuorituksen kortilla taksiyhtiölle. Menettely täytti siten seksuaalisen ahdistelun tunnusmerkistön.

Vastaaja kertoi, että hän oli kuljettanut taksiyhtiön lähitaksia kyseisenä iltana. Vastaajan muistikuvan mukaan yhtiöllä oli tammikuussa 2020 kolme työntekijää. Kaikki kuljettajat olivat somalitaustaisia. Kukaan muu yhtiön työntekijöistä ei ollut kuljettanut lähitaksia tekoyönä. Vastaaja kiisti menetelleensä syytteessä kuvatulla tavalla ja kuljettaneensa asianomistajaa. Vastaaja on riidattomasti ollut tekoaikaan saman yhtiön taksinkuljettaja.
Vastaajan kertomuksesta on lisäksi ilmennyt, että hän on käyttänyt myös Kampin taksitolppaa ja hänen kuljettamansa auton ajoalue on kattanut myös Espoon, vaikkakaan hän ei ole muistanut mainittuna yönä ajaneensa Espooseen. Vastaaja on riidattomasti kuljettanut tekoyönä taksiyhtiön taksiautoa. Vastaaja on myös kertomuksensa edetessä kertonut olleensa ainoa tekoyönä mainitun yhtiön lähitaksia kuljettanut henkilö. Asianomistaja on kertonut, että taksiauto oli ollut musta. Myös todistaja on kertonut auton olleen tummanvärinen. Vastaaja ei kertomansa mukaan ole muistanut kuljettamansa auton väriä, mitä käräjäoikeus piti varsin epäuskottavana.

Syytteen hylkääminen

Syyte hylättiin, koska ”varsin yleisluonteisten tuntomerkkien perusteella ei voida päätellä vastaajan olleen asianomistajaa kuljettanut henkilö. Asiassa ei muutoinkaan esitetyn selvityksen perusteella voida tehdä johtopäätelmää, että asianomistajaa kuljettanut taksinkuljettaja ei olisi voinut olla joku toinen henkilö.”

Valtion varoista maksetaan asianomistajan avustajalle 1938,75 euroa ja alv:n osuutena 465,30 euroa, mitkä määrät jäävät valtion vahingoksi. Asianomistajan korvausvaatimus hylättiin.

Käräjäoikeus vahvistaa vastaajan asianajajan palkkioksi yhteensä 1534,50 euroa. Valtion varoista maksetaan vastaajan 40 prosentin omavastuu.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lähde: Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus (R 211588)

Kotimaa Maahanmuutto Monikulttuurinen rikollisuus Monikulttuuriset yritykset Rikos Rotu Somalit Uutiset Väestönvaihto

Keskustelu

15 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

  • Matti

    Vastaa

    Noin niitä verorahoja hässätään kyseisen kuljettajan pitäisi irtisanoa ja lähettää kotimaahan.

  • Ristus notta

    Vastaa

    Oikeusvaltio 🇫🇮

  • Toiseen riviin

    Vastaa

    Ehkä juuri tästäkin syystä kannattaa istua aina takapenkille. Mutta kyllä se vielä oppii. Niinkuin sekin että menee valkoisten ajamiin takseihin.

    • tiina

      Vastaa

      Itsellekkin tuli mieleen että hyvä elämänkoulutunti. Sekä millaiseen taksiin menee, myös poliisiin ja oikeuslaitokseen luottamisessa.

  • Tiina

    Vastaa

    Auta armias jos taksikuskina olisi ollut suomalainen setämies niin kolme vuotta ehdotonta olisi ollut minimi tuomio.

    Elämme kommunistisessa tyranniassa jossa rehellinen oikeuslaitos on tarpeeton.

    • Demla

      Vastaa

      Ei riitä. Koko prkl:n suku kuskin osalta olisi maalitettu. Ja potkut kaikille. Koska se järkyttävä RASISMI!

  • Jupi

    Vastaa

    Olisi voinut tuomita ne kaikki 3 syyllisenä, helppoa ja oikeudenmukaista, rahaakin säästyy.

  • Lord Mystery

    Vastaa

    Vanha totuus pätee: neekerit ovat niin samannäköisiä, että heitä ei erota toisistaan.

  • Timppis

    Vastaa

    Valkoisia taxikuskeja ei kohta enää ole hommat on mennyt senverta kannattomaksi.kiitos sibyllä berber.

  • Salomon

    Vastaa

    Kuulutus! Maailman onnellisin kansa! Tälläistä ei tapahdu Suomessa! Teitä johtaa maailman vähiten korruptunoinut virkamies koneisto ja poliisi. Kaikki hoidossa! Älkää ajatelko!.…

  • juha II

    Vastaa

    Mikä meitä suomalaismiehiä oikein vaivaa? Vaikea äti suhdeko???
    Nyt on tuhannen taalan kysymys? Kulkeeko naisen kantapäästä suora yhteys selkäytimeen?

    • Sutuus on pinninnä hukassa

      Vastaa

      Voisitko kertoa se mitä ajoit takaa? Noilla lauseilla en ymmärtänyt.

  • Schlageter

    Vastaa

    Miksi ihmeessä valkoisen ihmisen pitäisi matkustaa neekerin kyydissä? Taksin voi Suomessa valita, neitosten ei tarvitse maksaa siitä, että joutuvat ahdistetuiksi.

  • Nimetön

    Vastaa

    Idea nettistreemiksi: ota asema-aukoilta ensimmäinen valkoihoinen taksi ja istu sisään. Kuvaa kaikki neekerit, jotka tulevat huutamaan kuskille ja sinulle. Haukkuu rasistiksi, joten voi mahdollisesti tehdä rikosilmoituksen loukkauksesta.

  • J.K.

    Vastaa

    En viitsi kertoa taksiyhtiön nimeä, ettei tule ongelmia.

    Tilasin netistä taksin ja puhelimeen tuli sitten kartta missä ählytaksi sekoilee ihme paikoissa. Yllättäen kartassa näkyi partneritaksin ylinopeutta ajeleminen samaan paikkaan.

    Yleensä se maksaisi kuulemma noin kymmenen euroa suurinpiirtein, mutta ne tulivat samaan paikkaan melkein samaan aikaan. Arabi ja joku arabi/romanialainen tuli sinne, alkoivat he nyrkeillä hakkaamaan toisiaan. Sitten häivyttiin pois sieltä kun rattilukko tuli mukaan kuvioihin.

    Otin itse kuvankaappauksia ja eräs nainen videoi poliisien tuloon asti näiden tappelua.

    Jees. Bernerin taksiuudistus.

    Pitäisi varmaan laittaa nettiin nämä videot ja kuvankaappaukset sumennettuna. Mutta Lahdessa tämä tapahtui viime talvena jossain Asemantausta lähiössä tai kadulla.

  • Vastaa

    Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

    Lue seuraavaksi

    taxi, automobile, road