Uskonnollinen huumekauppias poliisin haaviin Oulun Isis-moskeijan edessä – Partisaani tutki

Koska paikallislehti Kaleva pimittää järjestelmällisesti kaupungissa tapahtuvaa maahanmuuttajarikollisuutta, päätimme penkoa oudon välikohtauksen taustoja.

Rikos

Oulun vihreiden Jamal Awadin vaalimainos ääri-islamistisen moskeijan ovessa.

Partisaani sai viime perjantaina lukijavihjeen kummallisesta välikohtauksesta Oulun niin sanotun Isis-moskeijan edustalla Linnankadulla. Hieman ennen kello viittä iltapäivällä siviilipoliisit yllättivät moskeijan oven eteen pysäköidystä valkoisesta C‑sarjan Mercedes-Benz-autosta ulos kivunneen miehen. Välikohtaus herätti paikalla olleissa mielenkiintoa, sillä sama moskeija on ollut aiemmin muun muassa terrorismi‑, pedofilia- ja rahanpesukohujen keskiössä.

Koska paikallislehti Kaleva pimittää järjestelmällisesti kaupungissa tapahtuvaa maahanmuuttajarikollisuutta, päätimme penkoa oudon välikohtauksen taustoja. Vahvistetun lukijavihjeen perusteella Partisaani sai selvitettyä, että auton omistaja on Oulussa asuva irakilainen kamppailulajiharrastaja Dabsin Saud Hamad Amin (s. 20.11.1999), jonka tausta on vähintäänkin värikäs. Tilaamistamme oikeuden pöytäkirjoista selviää, että Hamad on tuomittu huumekauppias, jolle islamin usko toimii johtotähtenä myös rikollisissa bisneksissä.

Vaikka Hamad pitääkin merkkiautoista, vaikuttaa oikeuden papereiden perusteella siltä, ettei hänen käteistilanteensa silti riitä aina kattamaan edes asumiskustannuksia. Viime syksynä vuokranantaja Lumo Kodit Oy vei Hamadin käräjille, koska maahantunkeutuja oli jättänyt useiden kuukausien vuokrat maksamatta. 2020 Hamad sai tuomion myös liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Hamad on niin sanottu kuuden euron päiväsakkomies, eli hänen verotettavat tulonsa kuuluvat alimpaan luokkaan.

Pimeitä tuloja

Joulukuussa 2021 annetusta tuomiosta selviää syy sille, miksi mersua ajavalla ja Muhoksen Luovilla talonrakennusta opiskelevalla nuorella maahanmuuttajalla ei ole juuri lainkaan verotettavia tuloja. Hamad nimittäin tienaa elantonsa myymällä huumeita salatun wickr-viestipalvelun kautta. Poliisi löysi näyttöä neljästä huumekaupasta, jotka Hamad oli järjestänyt wickr’n välityksellä joulukuussa 2020.

Oikeuden pöytäkirjojen mukaan Hamad kieltäytyi paljastamasta rikoskumppaniaan, koska islamin usko kieltää vasikoinnin: ”Hamad ei ollut voinut kertoa kaveristaan poliisille. Hänen uskontonsa kielsi kertomasta, jos kaveri oli jotain tehnyt. Kaveri oli ollut käräjäoikeudessa ennenkin.” Rikoskokonaisuudessa Hamad myi huumeita Kempeleessä, Limingassa sekä Oulun Värtössä ja Toppilassa.

Myytyjen huumeiden määrä oli niin suuri, että Hamadin pelasti ehdottomalta vankeudelta ainoastaan ensikertalaisuus. Tuore kohtaaminen poliisin kanssa Oulun moskeijan edustalla osoittaa, etteivät sosiaalidemokraattisen yhteiskunnan naurettavat ”rangaistukset” ole onnistuneet pitämään irakilaistunkeutujaa kaidalla polulla.

Oulun moskeija yhdistetty rikollisuuteen jo aiemmin

Hamad painotti huumausainerikoskuulustelussaan uskonnollista vakaumustaan, joten hän oli tuskin osunut moskeijan luo sattumalta. Partisaani kirjoitti laajasti moskeijaan liittyvistä terrorismi‑, talous- ja seksuaalirikoksista viime syksyn selvityksessä ”Suomen ääri-islamistit: Hämärää rahaa ja uskonnollista vankilakäännytystä Suomen hallituksen tuella”. Moskeijan uskonnollinen johtaja on ääri-islamistinen imaami Abdul Mannan, joka on aiemmin liitetty Isis-terroristijärjestöön, epäilyttävään saudirahoitukseen ja mahdolliseen rahanpesuun peiteyhtiöiden kautta.

Mannanin moskeija pääsi otsikoihin 2019, kun paljastui, että koraaninopettaja Muso Asoev raiskasi siellä omaan yhteisöönsä kuuluneen pikkutytön. Yhteisö pyrki peittelemään raiskausta viimeiseen asti. Mannan jopa kiisti raiskauksen tapahtuneen ja puolusteli Asoevia viimeiseen asti. Hengellisen johtajan mukaan raiskauksen uhri – pieni tyttö! – on itse asiassa syyllinen.

Mannanin vävy puolestaan nousi korkeaan johtoasemaan Isis-terroristijärjestössä ennen kuolemaansa. Isis rahoittaa terrori-iskujaan muun muassa talousrikoksilla ja rahanpesulla, minkä vuoksi imaamin taloudelliset yhteydet järjestöön ovat herättäneet paikallisissa huolta. Mannanin tiedetään kuuluneen samoihin yrityksiin Isis-vävynsä kanssa. Yritykset ovat olleet hämäriä, mikä kirvoittaa epäilyksiä rahanpesusta. Eräs Mannanin ja Isis-johtajan yhteisistä hankkeista oli ”ruokakioski” Al-Noor Ay, jonka osoitteeksi on rekisteröity Mannanin johtama Oulun moskeija.

Ilta-Sanomien mukaan Mannanin moskeija kuuluu saudiyhteyksistä tunnetulle muslimisäätiölle nimeltä Pohjoismaiden Säätiö (PS). Saudi-Arabian islamistiterroristinen hallinto levittää jihadistista sanomaa maailmalle rahoittamalla radikaalimuslimien moskeijoita, säätiöitä ja peiteyhtiöitä. Kun Ilta-Sanomat tutki säätiötä, valtaosa sen jäsenistä olikin saudeja eikä Suomen kansalaisuuden saaneita muslimeja. Mannanilla on myös henkilökohtaisia yhteyksiä Saudi-Arabian poliittiseen johtoon.

Rahoitetaanko huumekaupalla terrorismia?

Koska Mannanin omat yritykset salaavat toimintansa visusti, voidaan hänen toimintaansa tutkia paremmin häneen liitettyjen säätiöiden kautta. Oulun moskeija on toiminut tiiviissä yhteistyössä paitsi PS:n myös Suomen Islam-Keskus Säätiön (SIKS) kanssa. Molempia niistä johtaa Helsingissä asuva islamisti nimeltä Aladin Maher, ja SIKS on PS:lle velkaa muutamia tuhansia euroja. Mielenkiintoista on, että SIKS tekee myös vankilavierailuja. Vankilaviranomaisten mukaan ääri-islamistinen radikalisaatio Suomen vankiloissa on kiihtynyt viime vuosina huomattavasti. Tästä huolimatta SIKS:n mukaan vierailujen ”käytäntö yritetään yleistää” kaikkiin Suomen vankiloihin ”yhteistyössä Suomen hallituksen kanssa”.

On hälyttävää, että Isis-terroristijärjestöön suoraan linkitetty, pedofiliaa puolusteleva ja likaista saudirahaa Suomeen kanavoiva yhteisö lämmittelee säännöllistä vankilatyötä yhdessä Sanna Marinin hallituksen kanssa. Erityisen synkkää on, että valtamediaa ja viranomaisia aihe ei tunnu lainkaan kiinnostavan. Vankilayhteistyö poikii perusteltuja epäilyksiä myös siksi, että moskeijan ympärillä toimii Dabsin Saud Hamad Aminin kaltaisia huumausainerikollisia. Menevätkö kaikki huumetuotot kalliisiin autoihin, vai kanavoituuko rahaa myös terrorismiin?

Hamad on tarkka yksityisyydestään. Google-hakujen kautta hänestä ei selviä mitään muuta kuin se, että hän on alkanut hiljattain harrastamaan brasilialaista jujutsua Oulun kamppailuklubilla. Mikäli sinulla on valokuva tai muita tietoja Hamadista tai esimerkiksi hänen linkeistään Oulun moskeijaan, vinkkaa meitä: partisaani_toimitus@protonmail.com

Lähde: Oulun käräjäoikeus (R 212514, R 20527, E 2112096)

Ääri-islamismi Abdul Mannan Aladin Maher Arabit Dabsin Saud Hamad Amin Hallitus Huumausainerikos Huumeet Huumekauppa Irakilaiset Islam Kempele Kotimaa Liminka Maahanmuutto Monikulttuurinen rikollisuus Monikulttuurisuus Muhos Muslimit Muso Asoev Oulu Oulun moskeija Pedofilia Pohjoismaiden Säätiö Politiikka Rahanpesu Raiskaus Rappiokulttuuri Rikos Rotu Sanna Marin Saudi-Arabia Suomen Islam-Keskus Säätiö Talousrikos Terrorismi Terrorismin rahoittaminen Vankila Vankilat Wickr Yhteiskunta

Keskustelu

9 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Ihana abdullah

  Vastaa

  Kyllä tälläkin suvakkien mussukalla, on suojelijansa alkaen paikallisesta sossutätien kerhosta, aina valtiojohtoon asti.

 • juha anttila

  Vastaa

  Hieno artikkeli. Juuri tällaisten takia tykkään lukea vaihtoehtomediaa. En usko kaikkea tästä niin kuin en usko valtalehdistönkään artikkeleista, mutta kyllä tässä jotain perää täytyy olla ja hyvä että asiat nostetaan esiin. Sillä se pakottaa viralliset tahot toimimaan.

  • Nimetön

   Vastaa

   Nämä kirjoittamasi asiat on täyttä valetta. Sinulla ei ole mitään oikeutta kirjoittaa toisesta ihmisestä perättömiä huhuja.
   Eli ihminen ei saa käydä moskeijassa rukoilemassa ilman että hänet tuomitaan isis kannattajaksi?

 • Nimetön

  Vastaa

  Yhdistyksen ikkunassa näkyy olevan vaalimainos. Isis kieltää (noudattaa siis islamin tätä näkemystä) vaali- ja sekulaarin poliittisen toiminnan. Abdul Mannan on myös ollut demaritoiminnassa mukana.

  Täten kyse ei ole varsinaisesta Isis-moskeijasta.

  Se, että tekee rikoksia ja muuta hämärätoimintaa, ei edellytä Isis-kannatusta.

 • Nationalisti

  Vastaa

  ” Hieman ennen kello viittä iltapäivällä siviilipoliisit yllättivät moskeijan oven eteen pysäköidystä valkoisesta C‑sarjan Mercedes-Benz-autosta ulos kivunneen miehen.”
  Pitäisi tutkia myös autoon saatu rahoitus, jos tuloja ei ole.
  Kuka auton on ostanut ja mistä rahat ovat peräisin?
  Jos auto on hankittu huumausainekaupoista saaduilla rahoilla, niin auto sitten valtiolle.

 • Annasofia

  Vastaa

  Oulussa tuttuni oli kadulla ja poliisi kaatoi maahan takaapäin ilman mitään varoitusta. Ihan selvinpäin oli. No taskusta löytyi alle gramma kannabista, kai koira oli merkannut. Kaveria ei mitenkään testattu olisiko käyttänyt vai ei. Menetti työpaikkansa huumekärystä ja joutui puolen vuoden ajokortti seurantaan.
  Joutuuko nämä valepa-kolaista ajokortti seurantaan kun paljon huumeiden käyttöä heillä?
  Tekisipä joku tästä tutkimusta.
  Kaverini saama rangaistus johtui siitä että hänellä oli siis aätkätoppa joka ei ollut edes hänen omansa vaan koko reppu kuului toiselle ihmiselle eikä hän edes tiennyt tuosta huumeista.
  Sama näille valepakolaisille, lain oltava sama!

 • W86

  Vastaa

  Aina silloin tällöin tulee luettua Partisaania. Juuri tämänlaisten uutisten vuoksi. Ei näitä saatana julkaista valtamediassa. Toki ei voikaan, koska nämä kultamunat on juuri demarien toimesta tuotu maahan… demarit taas keskittyvät vain kansalaisuuksien ja oleskelulupien myöntämiseen.

 • Että näin

  Vastaa

  Tämä nyt ei yllätä kun työtön työvoimareserviläinen ajelee opintorahoilla c‑mersua, ei varmaan sossutäti kysele että mitenkä olisi jos myisit ensin auton pois ennen kuin saat toimeentulotukea yms. etuja.

  Samanlaista tuo on ympäri maan, missä näitä itämaan tietäjiä loisii, toinen toistaan parempaa pirssiä alla (itsetunto kun on asteikon negatiivisella puolella), päivät maataan takamus homeessa ja iltasella aletaan riekkumaan (aktiviteetit kun eivät kestä päivänvaloa) jalla jallaa ja ovet paukkaa myöhään yöhön, kaikki sanominenkin pitää myös huutaa, pääasia että tulee työssäkäyvin tietoon paremman kulttuurin tavat.

 • Salomon

  Vastaa

  Oli varmaan pakko mennä, vähän niinku näytös tyyliin, ettei porukka rupee kelaa, että poliisi on tossa touhussa mukana.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi