Suomen ääri-islamistit: Hämärää rahaa ja uskonnollista vankilakäännytystä Suomen hallituksen tuella

Isis-terroristijärjestöön suoraan linkitetty ja hämärää saudirahaa kanavoiva yhteisö lämmittelee säännöllistä vankilatyötä yhdessä Marinin hallituksen kanssa.

Rikos

päivitetty

Abdul Mannan.

Suomen tunnetuin ääri-islamistinen imaami Abdul Mannan on perustanut jälleen uuden hämäräyhtiön. Mannan on aiemmin liitetty Isis-terroristijärjestöön, epäilyttävään saudirahoitukseen ja mahdolliseen rahanpesuun peiteyhtiöiden kautta. Partisaani selvitti, että nyt Mannanin lähipiiri pyrkii myös aloittamaan laajat vankilavierailut yhteistyössä Suomen hallituksen kanssa.

Vaikka Oulussa vaikuttava Mannan on asunut Suomessa jo pitkään, ei hän ole vaivautunut opiskelemaan kieltämme. Hän on suhtautunut avoimen vihamielisesti suomalaisiin, kun nämä ovat pyrkineet selvittämään, miksi moskeija on sotkeutunut esimerkiksi järkyttäviin pedofilia- ja terrorismitapauksiin.

Mannanin moskeija pääsi otsikoihin 2019, kun paljastui, että koraaninopettaja Muso Asoev raiskasi siellä omaan yhteisöönsä kuuluneen pikkutytön. Yhteisö pyrki peittelemään raiskausta viimeiseen asti. Mannan jopa kiisti raiskauksen tapahtuneen ja puolusteli Asoevia viimeiseen asti. Hengellisen johtajan mukaan raiskauksen uhri – pieni tyttö! – on itse asiassa syyllinen.

Mannanin vävy puolestaan nousi korkeaan johtoasemaan Isis-terroristijärjestössä ennen kuolemaansa. Isis rahoittaa terrori-iskujaan muun muassa talousrikoksilla ja rahanpesulla, minkä vuoksi imaamin taloudelliset yhteydet järjestöön ovat herättäneet paikallisissa huolta.

Oulun vihreiden Jamal Awadin vaalimainos Abdul Mannanin moskeijan ovessa.
Sadia Noor‑E.

Uusi hämäräyhtiö

Mannanin tiedetään kuuluneen samoihin yrityksiin Isis-vävynsä kanssa. Yritykset ovat olleet hämäriä, mikä herättää epäilyksiä rahanpesusta. Eräs Mannanin ja Isis-johtajan yhteisistä hankkeista oli ”ruokakioski” Al-Noor Ay, jonka osoitteeksi on rekisteröity Mannanin johtama Oulun moskeija.

Hiljattain Mannan perusti Al-Noorin rinnalle myös toisen yrityksen, jonka todellinen liiketoiminta on vähintään yhtä syvällä pimeän peitossa. Uuden yhtiön nimi on AMWA Oy. Yhtiön toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja on Mannan itse. Hänen lisäkseen hallitukseen kuuluvat oululainen muslimipuhelinmyyjä Sadia Noor‑E (toimitusjohtajan sijainen) ja Mannanin vaimo Syeda Wahida Akter (hallituksen jäsen). Mannan omistaa yhtiön vaimonsa kanssa suhteessa 60–40.

AMWA:lla ei ole kotisivuja eikä se ole julkaissut tilinpäätöstä. Sen päätoimiala on mitäänsanomaton ”yrityspalvelut”. Rekisteröintiasiakirjat eivät lainkaan avaa AMWA:n liiketoimintasuunnitelmia, ja tällä hetkellä vaikuttaakin siltä, että kyseessä on Al-Noorin kaltainen haamuyhtiö, joka on omiaan pimeän rahan kanavoimiseen.

Ilta-Sanomien mukaan Mannanin moskeija kuuluu saudiyhteyksistä tunnetulle muslimisäätiölle nimeltä Pohjoismaiden Säätiö. Saudi-Arabian islamistiterroristinen hallinto levittää jihadistista sanomaa maailmalle rahoittamalla radikaalimuslimien moskeijoita, säätiöitä ja peiteyhtiöitä. Kun Ilta-Sanomat tutki säätiötä, valtaosa sen jäsenistä olikin saudeja eikä Suomen kansalaisuuden saaneita muslimeja. Mannanilla on myös henkilökohtaisia yhteyksiä Saudi-Arabian poliittiseen johtoon.

Mannanin vaimo, joka on nyt siis hiljattain perustetun AMWA:n toinen omistaja, on toiminut säätiön palkkalistoilla. Häntä lukuun ottamatta säätiöllä ei ole ollutkaan palkattua henkilökuntaa. Samalla kun Mannanin vaimo työskenteli säätiössä, hän sai myös palkkatukea Suomen veronmaksajilta. Myös Mannanin johtama Pohjois-Suomen islamilainen yhdyskunta on saanut veronmaksajien rahaa, vaikka sen yhteydet ääri-islamiin tunnetaankin.

Isis-äitejä.

Ulkomaista säätiörahaa ja vankilavierailuja Suomessa

Koska Mannanin omat yritykset salaavat toimintansa visusti, voidaan hänen toimintaansa tutkia paremmin häneen liitettyjen säätiöiden kautta. Oulun moskeija on toiminut tiiviissä yhteistyössä paitsi Pohjoismaiden Säätiön (PS) myös Suomen Islam-Keskus Säätiön (SIKS) kanssa. Molempia niistä johtaa Helsingissä asuva islamisti nimeltä Aladin Maher, ja SIKS on PS:lle velkaa muutamia tuhansia euroja. 

PS:n viimeisimmän tilinpäätöksen ovat allekirjoittaneet Maher, Mannan ja Taher Abdel-Azez Khalfalla. SIKS:n viimeisimmän tilinpäätöksen ovat puolestaan allekirjoittaneet Maher, Omar Abdilfatah (välillä kirjoitusmuodossa ”Abdilfattah”) ja saudiarabialainen Abdullah Osman Hosseini.

SIKS kertoo 2020 tilinpäätöksessään saavansa edelleen ulkomaalaista rahoitusta, mutta säätiö ei suostu nimeämään taloudellisen tuen lähteitä. Säätiö ilmoittaa tekevänsä tiivistä yhteistyötä erityisesti Helsingin Pitäjämäen Muslimikodin Yhdyskunnan kanssa. SIKS toimii Iso Robertinkatu 8 L:n islamilaisessa kulttuurikeskuksessa Helsingissä.

Mielenkiintoista on, että järjestö tekee myös vankilavierailuja. Vankilaviranomaisten mukaan ääri-islamistinen radikalisaatio Suomen vankiloissa on kiihtynyt viime vuosina huomattavasti. Tästä huolimatta SIKS:n mukaan vierailujen ”käytäntö yritetään yleistää” kaikkiin Suomen vankiloihin ”yhteistyössä Suomen hallituksen kanssa”.

Lukuisia kiinteistöjä

SIKS ylläpitää ”Darul Muslim Koti” ‑kulttuuritilaa Helsingissä. Se käyttää uskonnollista valtaa Suomen Islamilaisten Järjestöjen Liitto ry:n kautta.

SIKS rahoittaa toimintaansa myös sijoittamalla. Se omistaa suomalaisia pörssiosakkeita, muslimikaupan Vaasankadulla, sijoitusasuntoja Mannerheimintiellä ja Karvaamokuja 4:ssä, muslimien liikehuoneiston Kuopiossa sekä Jyväskylän muslimihautausmaan. Lisäksi SIKS on ostanut kiinteistön osoitteesta Kaukasenmäki 45, 16940 Hämeenlinna, johon se aikoo järjestää lomailuliiketoimintaa.

PS:n toimitilat sijaitsevat Helsingin Malmin Soidinkuja 1:ssä. Myös PS toimii pääasiallisesti Suomen Islamilaisten Järjestöjen Liiton kautta. Oman ilmoituksensa mukaan PS ”tekee yhteistyötä – – Suomen viranomaisten kanssa”.

Kuvakaappaus: ResearchGate.

Saamisia yhtiöltä, jolla ei liikevaihtoa

PS:llä on 42 000 euron saamiset Sofware Box Oy:ltä, jolla vaikuttaa olevan vahvat linkit ääri-islamistien yhteisöön. Software Boxin tilinpäätöksen on laatinut Pro Laskennan Hassan Tohid, joka on laatinut myös SIKS:n ja PS:n tilinpäätökset.

Espoon Innopoli 2:ssa toimivalta Software Boxilta on saatavilla vain vuoden 2019 tilinpäätös. Sen mukaan yhtiön liikevaihto oli 0 euroa, minkä vuoksi sen tulos oli palkkojen, palveluiden ja muiden kulujen jälkeen yli 33 000 euroa miinuksella. Yhtiö lisättiin kesällä Taloussanomien protestilistalle maksamattomien velkojen vuoksi. Sen liiketoiminnasta ei löydy verkosta tietoa, minkä vuoksi yhtiön bisnesidea on yhtä pahasti pimeän peitossa kuin Al-Noorin ja AMWA:n.

Miksi PS päätti lainata kymmeniä tuhansia euroja yhtiölle, jolla ei ole lainkaan liikevaihtoa? Entä minne rahat päätyivät Software Boxista? Mistä lainatut rahat olivat peräisin?

Software Boxin henkilöstö koostuu yhdestä nimestä, Md Shofiqul Islam. Islam on opiskellut Oulun yliopiston lääketieteellisessä tiedekunnassa. Lisäksi Open Corporates ‑tietokanta tunnistaa ”suomalaisen liikemiehen” nimeltä Shafiqul Islam, joka toimi muutaman kuukauden ajan johtajana hämäräperäisessä ja nopeasti kaatuneessa brittiläisessä 5 Star Consultancy Ltd ‑yhtiössä. Yhtiön liiketoiminnasta on vaikea löytää todisteita ja myös muut sen jäsenet olivat eri puolilla maailmaa asuneita muslimeja.

Suomen ääri-islamistien rahoituskuviot herättävät tällä hetkellä enemmän kysymyksiä kuin vastauksia. On joka tapauksessa äärimmäisen huolestuttavaa, että Isis-terroristijärjestöön suoraan linkitetty, pedofiliaa puolusteleva ja likaista saudirahaa Suomeen kanavoiva yhteisö lämmittelee säännöllistä vankilatyötä yhdessä Sanna Marinin hallituksen kanssa. Erityisen synkkää on, että valtamediaa ja viranomaisia aihe ei tunnu lainkaan kiinnostavan.

Lähteet: AMWA:n rekisteröintiasiakirjat, PS:n ja SIKS:n tilinpäätökset vuodelta 2020

Lue myös: Oulu: Vihreä kuntavaaliehdokas mainostaa terrorismista ja pedofiliasta tunnetussa moskeijassa

Ääri-islamismi Abdul Mannan Abdullah Osman Hosseini Al-Noor Aladin Maher AMWA Hallitus Hämeenlinna Hassan Tohid Helsinki Isis Islam Jyväskylä Kotimaa Kuopio Md Shofiqul Islam Muslimit Muso Asoev Omar Abdilfatah Oulu Pohjois-Suomen islamilainen yhdyskunta Pohjoismaiden Säätiö Poliittiset viholliset Pro Laskenta Raha Rahanpesu Rikos Sadia Noor-E Sanna Marin Saudi-Arabia Shafiqul Islam Software Box Suomen Islam-Keskus Säätiö Suomen Islamilaisten Järjestöjen Liitto Syeda Wahida Akter Taher Abdel-Azez Khalfalla Terrorismi Terrorismin puolustaminen Terrorismin rahoittaminen Väestönvaihto Valtioterrorismi Vankila Velka Veronmaksajat Yhteiskunta

Keskustelu

10 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Upeaa työtä Partisaanilta, jälleen kerran!
  On irvokasta, että terroristista sanomaa levitetään ympäri Suomea ja hallitus antaa vielä siunauksen tälle kaikelle.
  Koko toiminta on todella hämärää ja sitä pitäisi tutkia vielä tarkemmin, mutta suomalaisia viranomaisia tuskin kiinnostaa. Ensimmäisenä pitäisi tutkia näiden islamistien tileille tulevat rahat, mistä ne ovat peräisin. 

  Tuollaiset vankilavierailut tulisi estää, mutta Suomen hallituksen mielestä ne ovat varmaan vain ”osa kotoutumista suomalaiseen yhteiskuntaan”.
  Mitä tekee PolPo?
  He keskittyvät vain hakaristilippujen vastustamiseen.

  • Arvo

   Vastaa

   Viikonloppunahan heilui jo ISIS lippu kehä 1 varrella. Tästä se lähtee.

   Vähintään verottajaa pitäisi kiinnostaa nuo tilille tulevat rahat. Mitäpä luulette jos kantiksen tilille tipahtaa rahaa mistä hyvänsä niin jättääkö verottaja huomioimatta?

   • Nationalisti

    Vastaa

    Veikkaan, että rasismipelon takia eivät tutki.
    Jos kantis haluaa tallettaa tililleen esimerkiksi 2000 euroa käteistä rahaa, pankilta tulee herkästi kyselyä mistä rahat ovat peräisin.

 • köyden päivä

  Vastaa

  Poliisihallitus on tyytyväinen, kun aina lain mukaan toiminut Kadulle.com saatiin pakotettua lopettamaan. 

  Ei tämmöiset musujen terrorismirahoitukset PoHa:n sikoja paina.

 • Minä

  Vastaa

  Isisin rekrytoijat vankiloissa eivät ole siellä julistaakseen rakkauden sanomaa. Julkiset puheet on yhtä ja todelliset päämäärät toista, kuten marinoidulla hallituksellakin.

 • Hertel

  Vastaa

  Nuo isis-äidit ovat sairaita ihmisiä. Mt ongelmaisia.

 • Kysymys

  Vastaa

  Miksei Suomen valtamedia tai edes persujen Suomen Uutiset tutki näitä?

 • Aiheeseen sopiva kappale

  Vastaa

  Juice Leskinen – Kun Allah saapuu kaupunkiin (1996)

  Kun Allah saapuu kaupunkiin
  hän ensin soluttautuu Vihreisiin,
  ja pariin Demariin.

  https://www.youtube.com/watch?v=hex3fzgWZu4

 • Lord Mystery

  Vastaa

  Loistavaa tutkivaa journalismia Partisaanilta. Tätä juttua kannattaa pöyhiä ja pitää esillä.

 • Tulitikkutyttö

  Vastaa

  Tätä tyyppiä on ihmetelty Oulussa jo yli 20 vuoden ajan mutta poliitikot ei vaan herää. Se kultaisella autolla huijannutkin meni heille ihan täydestä.

  Parin vuosikymmenen takainen lestojen piirissä menestynyt Utele-huijaus lopahti pääpirun kuolemaan, uskonveljet kärsivät tappionsa humpuukiosakkeista mutta minnekähän nekin rahat päätyivät? Puolen valtakunnan päälehti sensuroi yli 10 vuoden ajan kaiken Utele-kirjoittelun.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi