Maahanmuuttajamiehelle lisää vankeutta jo toisesta raiskauksesta Oulussa

Oulun käräjäoikeus tuomitsi 28.02.2022 ulkomaalaistaustaisen miehen 1 vuoden ja 10 kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen raiskauksesta. Rangaistusta alennettiin miehen aiemman tuomion vuoksi, vankeuden pituudeksi jäi kahdeksan kuukauden tuomio.

Rikos

Vuonna 1997 syntynyt Ali Qasim Abed on 28.6.2020 Oulussa ollut suojaamattomassa sukupuoliyhteydessä nukkumassa olleen ja lisäksi päihtymystilansa vuoksi puolustuskyvyttömässä tilassa olleen asianomistajan kanssa tämän asunnossa.

Ali Qasim Abed kiisti syytteen väittäen että asianomistaja ei ollut nukkunut tai päihtymystilansa takia puolustuskyvytön.

Syytettä tuki asianomistajan kertomuksen lisäksi kaksi lääkärinlausuntoa sekä henkilötodistajan kertomus siitä millaisia havaintoja hän oli tehnyt asianomistajasta tapahtumaa seuranneena päivänä. Lisäksi syytettä tukivat äänitiedostot, joihin vastaaja oli nauhoittanut asianomistajan kanssa käymäänsä keskustelua pian sukupuoliyhteyden jälkeen. Nauhoitteilta ilmeni, että vastaaja pyrki herättelemään nukkuvaa tai unen ja valveen rajamailla olevaa asianomistajaa ja saamaan tältä nauhoitteelle myöntävän vastauksen siihen, että sukupuoliyhteys olisi tapahtunut yhteisymmärryksessä. Nauhoitteen perusteella asianomistaja ei kunnolla ymmärtänyt mitä vastaaja häneltä kyselee ja miksi. Asianomistajan puhe oli hetkittäin varsin epäselvää.

Asia käsiteltiin käräjätuomarin ja kahden lautamiehen kokoonpanossa. Tuomio on yksimielinen.

Vankeusrangaistuksen alennettiin, koska Ali Qasim Abed oli tuomittu syyskuussa 2021 lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, yllytyksestä törkeään raiskaukseen ja törkeästä raiskauksesta 3 vuoden 6 kuukauden pituiseen vankeusrangaistukseen. Asiasta uutisoi Kansalainen.

Lähteet: Oulun käräjäoikeuden julkinen seloste ja tuomio, Kansalainen

Kotimaa Maahanmuutto Monikulttuurinen rikollisuus Monikulttuurinen väkivalta Raiskaus Rappiokulttuuri Rikos Rotu Uutiset Väestönvaihto

Keskustelu

1 kommentti

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

  • Kirjapaino Kursiivin tsuppari

    Vastaa
  • Vastaa

    Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

    Lue seuraavaksi