Ghanalaiselle sakkoja ulkomaalaisrikkomuksesta

Vastaaja on toiminut ainakin ruokalähettinä. Vastaaja ei myöskään totellut poliisin lähettämää saapumiskutsua poliisiasemalle.

Rikos

pizza boxes, nest, pizza service

Vastaaja teki syytteen mukaan töitä ilman työnteko-oikeutta syksyltä 2020 kevääseen 2021. Todisteiden perusteella vastaajalle on maksettu palkkaa kolmelta eri työnantajalta hänen oleskelulupansa umpeuduttua. Tapaus paljastui ruokalähetteihin kohdistuneen ulkomaalaisvalvonnan takia.

Vastaaja tuomittiin 15 päiväsakkoon, joka tekee hänen tuloillaan 90 euroa. Oikeus huomioi, että oikeudetta tapahtunut työnteko on johtunut siitä, että oleskelulupahakemus on tullut vireille päivän liian myöhään. Sakon rahamäärä perustuu vastaajan itsensä ilmoittamiin tuloihin.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lähde: Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus (R 214155)

Afrikkalaiset Kotimaa Maahanmuutto Monikulttuurinen rikollisuus Rikos Rotu Talous Ulkomaalaisrikkomus Uutiset Väestönvaihto

Keskustelu

1 kommentti

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Nimetön

  Vastaa

  ” Sakon rahamäärä perustuu vastaajan itsensä ilmoittamiin tuloihin.”
  Mikä ihmeen käytäntö tämä oikeen on, että tuloja kysytään rikoksesta epäillyltä ja annetaan sakot sillä perusteella mitä syytetty vastaa? Eikö oikeiden tulojen määrä pitäisi näkyä jo verotuksessa jos se on tapahtunut 2020–2021 vai onko nämä palkat maksettu pimeänä?

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi

  pizza boxes, nest, pizza service