Irakilaismiehelle ehdollista vankeutta vaimon pahoinpitelystä

Vastaaja on kertonut muuttaneensa ensin yksin Irakista Suomeen ja hänen vaimonsa eli uhrin sekä heidän lastensa tulleen myöhemmin perheenyhdistämisen myötä Suomeen.

Rikos

gavel, auction, hammer

Pahoinpitely sai alkunsa raha-asioihin liittyneestä riidasta Espoossa 2018. Syytteen mukaan vastaaja teki väkivaltaa silloiselle aviopuolisolleen siten, että hän on ensin painanut kyynärvarrellaan uhrin leuasta päätä taaksepäin. Uhrin yrittäessä poistua asunnosta vastaaja on vetänyt uhria hiuksista takaisin asuntoon. Vastaaja on myös lyönyt uhria nyrkillä ylävartaloon ja oikealle solisluun alle. Pahoinpitelystä on aiheutunut ainakin kipua, ruhjevammaa ja arkuutta eri puolille ylävartaloa. Uhrin mukaan vastaaja oli heidän lastensa nähden ottanut keittiössä veitsen ja asettanut sen vatsansa kohdalle sanoen, että jos asianomistaja ei olisi hiljaa, hän avaisi vatsan. Muutamaa tuntia myöhemmin vastaaja pahoitteli tapahtunutta ja sanoi sen johtuneen ”pirun vaikutuksesta”.

Vastaaja on uhrin mukaan käyttänyt väkivaltaa häneen jo Irakissa ja ongelmat jatkuivat Suomeen muuton jälkeen. Esimerkiksi tämän tapauksen lääkärikäynnin yhteydessä uhri kertoi menettäneensä tajunnan muutama viikko sitten tapahtuneen kuristamisen yhteydessä.

Vastaaja on kiistänyt kaikki väkivaltasyytökset ja väittänyt, että ongelmat olivat alkaneet vasta Suomessa asianomistajan saatua koulussa naispuoleisia ystäviä, jotka olivat itse eronneet ja sanoneet asianomistajalle, että tämäkin ”voisi elää omaa elämäänsä”. Oikeus ei pitänyt vastaajan selityksiä uskottavana.

Vastaaja tuomittiin 75 päivän ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Lisäksi vastaaja velvoitetaan korvaamaan uhrille kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta yhteensä 1.500 euroa korkoineen. Valtion varoista maksetaan hänen avustajalleen 1.722,50 euroa ja arvonlisäveron osuutena 413,40 euroa, mitkä jäävät valtion vahingoksi.

Uhrin asianajajalle maksetaan yhteensä 1.610,76 euroa, mikä summa vastaaja velvoitetaan korvaamaan valtiolle korkoineen.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lähde: Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus (R 211781)

Irakilaiset Kotimaa Maahanmuutto Monikulttuurinen rikollisuus Monikulttuurinen väkivalta Perheenyhdistäminen Rikos Rotu Ulkomaat Uutiset Väestönvaihto

Keskustelu

3 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Eikka

  Vastaa

  Kantasuomalainen tuskin olisi päähän taputteluilla selvinnyt tuollaisista teoista.

  • Nana

   Vastaa

   Kantasuomalainen tai ei, niin kyllä vielä pahemmistakin teoista täällä ihan vapaana kävellään, esimerkiksi itseltäni on eks-mies hakannut kuulon pysyvästi pois toisesta korvastani, eikä häntä ole ikinä teosta tuomittu, eikä edes epäilty tai kuultu. Poliisi sanoi, että ”ei tällaisia kannata lähteä oikeuteen viemään”. Naisen elämä on halpa mädätetyssä Suomessa.

 • Pertsa

  Vastaa

  Ensinnäkin Nanalle pahoittelut,mulla on tota elämäntaivalta aika pitkälti takanapäin,mutta ei oo tullu ikinä mieleen naista lyödä..Mutta päätapaukseen liittyen:”Kulttuuri tuli kylään”.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi

  gavel, auction, hammer