Turkkilaisveljeksille ehdollista vankeutta törkeästä veropetoksesta

Kyse on pitserian liiketoimista. Syyttäjän vaatimus liiketoimintakiellosta hylättiin.

Rikos

pizza boxes, nest, pizza service

Syytteen mukaan veljekset ovat antaneet vääriä tietoja verotusta varten ja näin aiheuttaneet verojen määräämisen yhteensä 66.314,77 euroa liian alhaiseksi 2015 helmikuun ja 2017 lokakuun välisenä aikana.

Vastaajat vetosivat asiassa huonoon kielitaitoonsa ja siihen, että heillä ei ole minkäänlaista koulutusta yritystoiminnasta eikä kirjanpitoasioista.

Veljesten syyksi luettiin törkeä veropetos ja törkeä kirjanpitorikos, joista heidät tuomittiin vuoden ehdolliseen vankeuteen. Heidät velvoitettiin korvaamaan Verohallinnolle yhteisvastuullisesti 60.050,42 euroa korkoineen ja Verohallinnon oikeudenkäyntikulut 400 euroa. Syyttäjän vaatimus liiketoimintakiellosta hylättiin.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lähde: Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus (R 212992)

Kotimaa Maahanmuuttajaravintolat Maahanmuutto Monikulttuurinen rikollisuus Rikos Rotu Talous Törkeä kirjanpitorikos Törkeä veropetos Turkkilaiset Uutiset Väestönvaihto

Keskustelu

11 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • pää määrää

  Vastaa

  Olisikohan sittenkin parempi antaa näiden vieraiden toimia omien elinkustannusten kattamiseksi omalla tavallaan, jos muita rikoksia ei tehdä. Halvemmaksi tulee kuin Kelan hoitamat elinkustannukset. Tässäkään tapauksessa tutkimus, oikeudenkäynti ym. kuluja tuskin pystytään korvaamaan 60000 eurolla, jos summaa edes saadaan kerättyä tuomituilta. Tämähän on vain kulttuuririkkautta Stubbin sanoin.

  • Late

   Vastaa

   Kyllähän se kaikilla pitää samat säännöt olla, tossa olis suomalaiselle lävähtänyt muutaman vuoden liiketoimintakielto. Muutenkaan kun noi ei juuri veroja maksa ja alveja ei tarvi maksaa muutaman ensimmäisen toimintavuoden aikana. Valtio tukee aivan erimalliin kuin suomalaisia. Noi mutiaiset saa kuitenkin ties mitäkaikkia tukia vielä lisää kun palkkaa mamuja lorviin takahuoneeseen jnejnejne. Lapsikin osaa laskea ettei 4.50−6.50 euron rasvalätyillä ja kebsuilla limulla makseta edes vuokria, sähköjä ja raaka-aineita. Hyvä jos vuokria edes, saatika palkata viittä ukkoa lorviin takahuoneeseen

 • Timpuri Numento

  Vastaa

  Turkinpojat lähtee Antalyaan leipomaan lettua ja morjestelevat maksulapuilla lähtiessään. Serkut tulee jatkamaan iloista pitzanvääntöä ja samoilla keinoa. Ovat nääs yhtä viisaita verottajaa kohtaan kuin edelliset karvaranteetkin. Tämä on toistunut jo tuhannen kerran. Kaikki tietävät miten hommat pelittää, eikä kukaan tee mitään koska ilman turkkilaisia emme tietäisi miltä pizza maistuu tai jotain. Näytä minulle rehellinen turkkilainen pizza Enrico ja minä näytän sinulle taruolennon.

 • ei käytetä

  Vastaa

  Sitä minä vaan että miksi suomaaliset ikinmaailmassa ostavat kebabeja tai pizoja näiltä? Jos ei kauppa käy niin ne kelkkoo kotimaihinsa takaisin kertomaaan miten rasistinen maa Suomi on.

 • Hylsy

  Vastaa

  Turkkilaisia vai kurdeja?

 • Neurologi Nykänen

  Vastaa

  Positiivsta on kuitenkin se, että yhä useammin saa lukea tuomioista, joissa ei rikollisen vetoomusta etniseen taustaansa ja kielitaidottomuuteensa pidetä automaattisesti vapauttavana tai oleellisesti lieventävänä tekijänä rangaistusta määrättäessä.

  Partisaanille journalistinen kunniamaininta diaarinumeron käytöstä lähdetietona.

 • Late

  Vastaa

  Samaa paskaa kaikki. En ikäpäivänä tunge noiden rottien rasvapaskaa naamaani

  • Hylsy

   Vastaa

   Jos Åkerlund tai Hagert tekee jotain Espanjassa niin onko oikein että sanotaan; Suomalaiset?

 • Nimetön

  Vastaa

  Tampereella toimiva kebab-ravintola Galata Kebab House vältteli veroja vuosina 2007–2017, kassan ohi lyötiin yhteensä lähes 709 000 euroa. Molemmat yrittäjinä ravintolassa toimineet kaksi henkilöä tuomittiin puolentoista vuoden EHDOLLISEEN vankeusrangaistukseen törkeästä kirjanpitorikoksesta ja kahdesta erillisestä törkeästä veropetoksesta.
  https://www.is.fi/tampereen-seutu/art-2000006550160.html

 • Ukki Väinämöinen

  Vastaa

  ALV:t?

 • Pertsa

  Vastaa

  Jos ei ole riittävää taitoa yrityksen ylläpitämiseksi niin riittävä selitys ei ole se,että ”emma tiennu”.Jokainen ihminen on velvollinen ottamaan selvää lainsäädännöstä joka koskee hänen omaa toimintaansa.Ei tarvitse osata lakikirjaa ulkoa,en minäkään tunne ravintolalainsäädäntöä,koska käyn niissä ainoastaan asiakkaana,mutta elinkeinonharjoittaja on velvollinen tuntemaan häntä koskevat lait.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi

  pizza boxes, nest, pizza service