Maahanmuuttajalle sakkoja ampuma-aserikoksesta

Kumpikaan tuomion saanut ei saapunut käräjäoikeuden pääkäsittelyyn. Tuomio ei ole lainvoimainen.

Rikos

hammer, books, law

1988 syntynyt maahanmuuttaja on tuomittu Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa ampuma-aserikoksesta 20 päiväsakkoon, joka tekee hänen tuloillaan 120 euroa. Nimen perusteella tuomittu on kotoisin Lähi-idästä.
Tuomittu tunnusti pitäneensä hallussaan Stalker 917‑S P.A.K ‑merkkistä kaasuasetta ilman sen hallussapitoon oikeuttavaa lupaa. Aseen piippu oli avonainen ja tarkoitettu 9 mm:n paukku- ja kaasupatruunoille. Ase oli ollut teknisesti toimintakuntoinen ja ampuma-aselain 6 §:n 2 momentin 9 kohdan mukainen kaasuase, jonka hallussapito on edellyttänyt asianmukaista lupaa.

Samassa asiakirjassa on käsitelty 1992 syntyneen kantasuomalaisen miehen huumausainerikos ja lievä vahingonteko. Tuomittu oli pitänyt hallussaan 12,8 grammaa amfetamiinia ja rikkonut kiinteistön ulko-oven ikkunalasin, mistä on aiheutunut asianomistajalle 460,04 euron suuruiset korjauskustannukset. Mies tuomittiin 25 päivän vankeuteen ja hän on velvollinen korvaamaan ikkunan korjauskustannukset.

Tuomiolauselmasta ei käy ilmi, miten tapahtuneet rikokset liittyvät toisiinsa.

Lähde: Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus (R 204491)

Ampuma-aserikos Huumausainerikos Kotimaa Maahanmuutto Monikulttuurinen rikollisuus Rappiokulttuuri Rikos Rotu Talous Uutiset Väestönvaihto Vahingonteko Yhteiskunta

Keskustelu

1 kommentti

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

  • Yhteiskunta romahduspisteessä

    Vastaa

    Nämä molemmat lienevät niitä ”kuuden euron” miehiä. Elikä elävät yhteiskunnan perustoimeentulo tuella. Sakkoa määrätessä se on se kuusi euroa per päivä.

    Näitä ”kuuden euron” syytettyjä/tuomittuja on ollut todella paljon viimeisten 10 vuoden aikana. Ja määrä vain lisääntyy. Syytteet yleensä huumeista, rattijupumuksista, pahoinpitelistä, maksuväline petoksista ja varkauksista. Mukana on myös velanperintää joka on mennyt ylilyönnin puolelle. 

    Mitä tämä kertoo yhteiskunnastamme? Jos jo Pirkanmaan käräjäoikeus ratkaisee noin 300 hakemusasiaa päivässä niin missä jamassa on Sanna Marinin kotikaupunki ja sen ympäristö? Missä jamassa on Suomi, isänmaamme. Eikä Sanna voi paeta vastuutaan Ratikan- tai Uros-areenan työllistävien vaikutuksien selkien taakse.

    Jos ”summaariset velkomusasiat” ovat 78% kaikista jutuista niin mitä se kertoo suomalaisen työn arvostuksesta palkanmaksussa? Noista kaikki eivät ole ”some boggaajia” jotka ostelevat koko ajan velaksi kaikkea esitellen niitä somessa kuvitellessaan tulevansa rikkaiksi kahvin juonnilla. Suuri osa on työssäkäyviä jotka eivät näe muuta mahdollisuutta pärjätä elämässä/pysyä hengissä kuin pikavipit jotka sitten ajavat maksukyvyttömyyteen hyvin nopeasti.

    Jos asia kiinnostaa niin voi lukea käräjäoikeuksien vuosikertomuksia mm:
    https://www.e‑julkaisu.fi/pirkanmaan_karajaoikeus/vuosikertomus-2020/mobile.html#pid=18

    …ja suosittelen muutenkin lukemaan varsinkin oman alueen käräjäoikeuksien vuosikertomukset. Nämä ”maksuvälinepetokset” ovat viimevuosina kasvaneet noin 30% vuosiluokkaa. Ja se ei ole vähän se.

  • Vastaa

    Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

    Lue seuraavaksi

    hammer, books, law