Maahanmuuttajalle ehdollista vankeutta lapsen pahoinpitelystä

Vastaaja on kertonut muuttaneensa Suomeen lokakuussa 2016.

Rikos

child, abuse, fear

Vuonna 1984 syntynyt Dasani Kamali tuomittiin eilen Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa 60 päivän vankeuteen tytärpuolensa pahoinpitelystä. Vankeusrangaistus on ehdollinen.

Perheväkivalta

Tuomiolauselman mukaan Kamali on vetänyt asianomistajaa korvista, kyljistä ja vatsasta sekä lyönyt tätä johdolla, käsillä ja kengällä vartaloon. Kamali on lisäksi lyönyt asianomistajaa kahdella eri kerralla kädellä ja/tai kepillä takapuolelle. Käräjäoikeus ei pitänyt uskottavana kertomusta kepillä lyömisestä. Johdolla lyödessään vastaaja on haukkunut asianomistajaa sanomalla ”shut up” ja ”stupid”.

Teot ajoittuivat vuosille 2016 – 2018. Näihin aikoihin vastaaja on matkustanut ainakin kerran Ugandaan.

Asianomistajan suomen kielen opettaja otti yhteyttä poliisiin ja lastensuojeluun syyskuussa 2018. Asianomistaja oli otettu kiireellisesti huostaan esille tulleen isäpuolen toimesta tapahtuneen fyysisen pahoinpitelyn ja kotona kohtaamansa henkisen kaltoinkohtelun vuoksi.

Korvaukset

Vastaaja määrätään suorittamaan valtiolle rikosuhrimaksu 80,00 euroa ja korvaamaan sen varoista käräjäoikeudessa maksetut todistelukustannukset yhteensä 48,40 euroa.

Lisäksi Kamali velvoitetaan korvaamaan asianomistajalle korvaukseksi kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta 1.000 euroa sekä korvaukseksi kärsimyksestä 1.000 euroa, molemmat määrät korkolain 4 §:n mukaisine viivästyskorkoineen viimeisestä tekopäivästä 26.9.2018 lukien.

Asianomistajan edunvalvojan sijaiseksi määrätylle asianajajalle palkkiona 2.343 euroa ja arvonlisäveron osuutena 562,32 euroa eli yhteensä 2.905,32 euroa, mikä määrä jää valtion vahingoksi.

Valtion varoista maksetaan asianomistajan äidin avustajaksi määrätylle asianajajalle palkkioksi 1.633,50 euroa ja arvonlisäveron osuutena 392,04 euroa eli yhteensä 2.025,54 euroa, mikä määrä jää valtion vahingoksi.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lähde: Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus (R 192587)

Afrikkalaiset Hyvinvointi Kotimaa Kulttuuri Maahanmuutto Monikulttuurinen rikollisuus Pahoinpitely Perheväkivalta Pohjoismaat Rappiokulttuuri Rikos Rotu Talous Uganda Ulkomaat Uutiset Väestönvaihto Yhteiskunta

Keskustelu

1 kommentti

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • TT

  Vastaa

  Kauhea rasismia. Itse asiassa suomalaistenkin tulee oppia kurittamaan lapsiaan tai lemmikkieläimiään ählämien ja patjahuulien tapaan. Näin suomalainen kulttuuri rikastuu ja avautuu. Lasten ja elukoiden hyysääminen on impivaaralaisuutta.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi

  child, abuse, fear