Maahanmuuttajalle puoli vuotta ehdollista vankeutta tuhopoltosta

Vastaaja Gebru on tunnustanut toimineensa syytteessä kerrotulla tavalla, mutta katsonut, että hän oli tekoajankohtana ollut syyntakeeton. Toissijaisesti Gebru on katsonut, että hän oli ollut alentuneesti syyntakeinen.

Rikos

matches, hands, fire

20.10.2021 Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi 1996 syntyneen Yohannes Gebrun puolen vuoden ehdolliseen vankeuteen tuhopoltosta alentuneesti syyntakeisena. Tuomio ei ole lainvoimainen.

Tuhotyö

Syytteen mukaan Yohannes Gebru oli sytyttänyt tulipalon Asunto Oy Gesterbyntie 3:n omistamassa kerrostalossa siten, että teko on ollut omiaan aiheuttamaan yleistä hengen tai terveyden vaaraa taikka että siitä on ollut yleistä erittäin huomattavaa taloudellisen vahingon vaaraa. Tulipalo sai alkunsa Gebrun sytyttäessä huoneistossaan sijaitsevan sängyn peittoineen palamaan tupakansytyttimen avulla. Tulipalo on vaurioittanut koko huoneistoa ja kaikki pinnat ovat vaurioituneet. Tulipalon aiheuttama savu on vahingoittanut myös naapurihuoneistoja.

Gebru on sytyttänyt tulipalon kerrostalossa tietoisena siitä, että rakennuksessa asuu useita ihmisiä. Gebru on lisäksi vaikeuttanut poliisin ja palokunnan toimintaa kieltäytymällä avaamasta rappukäytävän ovea heille. Gebru ei
ole osannut kertoa muuta syytä toiminnalleen kuin sen, että hänellä oli ollut ongelmia. On ollut sattumanvaraista, että tulipalo ei ole levinnyt kerrostalon muihin huoneistoihin ja siten aiheuttanut huomattavaa vahinkoa.

Korvaukset

Nimien perusteella kantasuomalaiset naapurit vaativat kumpikin 750 euron korvauksia vahingoittuneesta irtaimistosta. Oikeus määräsi Gebrun korvaamaan kummallekin vain 350 euroa. 

Gebru määrättiin suorittamaan valtiolle rikosuhrimaksu 80,00 euroa. Lisäksi Gebru velvoitetaan korvaamaan valtiolle todistelukustannukset 42 euroa.

Lähde: Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus

Kotimaa Maahanmuutto Monikulttuurinen rikollisuus Rappiokulttuuri Rikos Rotu Talous Uutiset Väestönvaihto Yhteiskunta

Keskustelu

5 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Arska Hirrel

  Vastaa

  Järjestään kaikki mamut ja varsinkin matut näyttävät olevan alentuneesti syyntakeisia missähän vika, ettei vain geeneissä?

 • Karkoitus

  Vastaa

  Näitä pläjiä ei pitäisi päästää ihmisten asuttamiin taloihin.

 • Late

  Vastaa

  Kukas sen kämpän remontin kustantaa? Veronmaksajatpa tietysti

 • pekka raitoniemi

  Vastaa

  Mikää ihmekkään, jos porukkaa tahtoo muuttaa muualle ‚kuin jäädä ghettoon. Ja suomalaiset saa taas selkään.

 • Jörgen Hainz

  Vastaa

  Siis ymmärsinkö oikein… Gebru poltti huoneiston ja joutuu maksamaan teostaan 822 euroa? Olen sanaton..

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi

  matches, hands, fire