Syyttäjä vaatii turkkilaiselle taksiyrittäjälle ehdollista vankeusrangaistusta

Muutama vuosi sitten hänet tuomittiin pahoinpitelystä, jossa hän oli riehunut kirveen kanssa erään huoltoaseman pihassa.

Rikos

taxi, automobile, road

Syytteen mukaan turkkilaistaustainen taksimies hakkasi helsinkiläisen virkaveljensä. Syynä oli riita asiakkaasta. Syytteen mukaan vastaaja tempaisi helsinkiläistaksin oven auki ja löi kuljettajaa useita kertoja nyrkillä kasvoihin, raajoihin ja vartaloon. Vastaaja oli myös potkinut uhria.

Lisäksi vastaaja rusikoi auton sivuikkunaa ja hakkasi tuulilasin säröille. Asianomistajan puhelin hajosi, kun vastaaja paiskasi sen maahan.

Poliisin vanha tuttu

Taksikuski ei ole suinkaan ensimmäistä kertaa käräjillä. Muutama vuosi sitten hänet tuomittiin pahoinpitelystä, jossa hän oli riehunut kirveen kanssa erään huoltoaseman pihassa.

Pahoinpitelyjutun todistajana oli 27-vuotias grillityöntekijä. Taksiyrittäjän mielestä grillityöntekijä todisti väärin. Hän vaati todistajaa muuttamaan kertomustaan.

Tapauksesta käynnistyi uhkailujen kierre, ja molemmat miehet tuomittiin laittomasta uhkauksesta.

Myöhemmin grillityöntekijä näki taksimiehen liikenteessä Nokialla. Hän ampui täydessä vauhdissa ollutta autoa kohti 3–4 laukausta. Kolme luotia lävisti auton.

Taksikuski painoi päänsä alas ja kiihdytti pois paikalta. Grillityöntekijä saatiin pian kiinni, ja hänen käsistään ja sieraimistaan löytyi jäämiä ruudin savusta. Mies väitti, että ne olivat jälkiä siitä, kun hän oli käsitellyt ilotulitteita.

Krp:n rikosteknisen laboratorion tutkimuksissa selvisi, että ilotulitteissa ei ole samoja aineita kuin käsiaseen patruunoissa käytettävässä ruudissa.

Grillityöntekijä tuomittiin tapon yrityksestä viiden vuoden vankeusrangaistukseen. Muutaman vuoden istuttuaan mies vapautui, ja hänet karkotettiin kotimaahansa Turkkiin.

Paluu Turkkiin ei houkuttele

Nyt syytteessä olevaa taksiyrittäjää uhkasi myös lähtö Turkkiin, vanhaan kotimaahansa. Turkki esitti Suomelle oikeusapupyynnön ja vaati miestä luovutettavaksi Turkkiin.

Taksimies oli Facebookissa arvostellut Turkin itsevaltaista presidenttiä Recep Tayyip Erdogania, ja sellainen teko on kyseisessä diktatuurimaassa rikos, jonka seurauksena voi olla vuosien vankeusrangaistus.

Monet ulkomailla asuvat turkkilaiset ovat kertoneet, että he eivät uskalla matkustaa kotimaahansa, koska sieltä pois pääseminen voi olla mahdotonta.

Myös taksiyrittäjä on kertonut, ettei hän uskalla matkustaa lomalle Turkkiin, koska paluu takaisin Suomeen voi jäädä toteutumatta. Turkissa hänet on määrätty kiinni otettavaksi.

Lähde: Ilta-Sanomat

Erdogan Kotimaa Maahanmuutto Monikulttuurinen väkivalta Oikeudenkäynti Rappiokulttuuri Rikos Rotu Turkki Turkkilaiset Ulkomaat Uutiset Väestönvaihto Yhteiskunta

Keskustelu

2 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Missä se kova jätkä oli?

  Vastaa

  Äkkinäinen luulisi että tuollainen pelote saa käyttäytymään hyvin uudessa asuinpaikassaan. Mutta ei. Mihinkäs tiikeri täplistään pääsisi niinkuin ei tukkilainen luonteestaankaan. Ei muuta kuin karkoitusta peliin ja kotimaahansa kantamaan vastuutaan sanomisistaan ja tekemisistään. On nimittäin niin että on raukkamaista huudella täältä maapallon toiselta puolelta ja sitten olla kuset housuissa kun joutuisi vastaamaan sanomisistaan. Mihin se ”kova jätkä” oikein hävisi? Eikös kovat jätkät pistä kotimaassaan asiat oikeille raiteille?

 • ro

  Vastaa

  Soitelaampa ERDOLLE!Tulevat hakemaan kaikki karvakännyt kotomaalle!Tämmöisiä affeja ei ole pyydelty eikä haluttu Suomualle.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi

  taxi, automobile, road