Iltalehden toimittaja Tommi Parkkoselle vihapuhesyyte Junes Lokan kunnian loukkaamisesta

Iltalehti on Julkisen sanan neuvoston jäsen.

Rikos

Tommi Parkkonen.

Iltalehden toimittaja Tommi Parkkonen on saanut syytteen Oulun kaupunginvaltuutettu Junes Lokan kunnian loukkaamisesta. Parkkonen levitti vihapuhetta Twitterissä kirjoittamalla Lokan olevan ”kaikin muodoin ja tavoin vastenmielinen ja halveksittava ihmiskunnan loppusijoitussaasta ja niin sanottu kusipää”.

Iltalehti on Julkisen sanan neuvoston jäsen, ja siten sitoutunut sen sääntöihin. Parkkonen edustaa Iltalehteä. JSN ei ole toistaiseksi ottanut kantaa Parkkosen vihapuheen levittämiseen, mutta Lokka kommentoi asiaa verkkolehti Kansalaiselle:

”Käsittääkseni kyseessä on Iltalehden toimittaja – julkaisu, joka on sitoutunut JSN:n sääntöihin ja joka on julistanut itsensä vastuulliseksi mediaksi. Sieltä tulee joka päivä joku juttu vihapuheesta tms. kuinka se on Suomen ykkösongelma ja sitten he itse ovat näissä viharikoksissa yliedustettuina. Juttujensa perusteella suomalaiset toimittajat vaikuttavat epärehellisiltä. Juuri tällä viikolla tuli NATOn osaamiskeskukselta raportti, jossa todetaan että twitterissä solvataan poliitikkoja. Itselläni ei ole edes twitter-tiliä.”

Lokan kunniaa on aikaisemminkin loukattu. ”Faktantarkastaja” ja ”toimittaja” Johanna Vehkoo loukkasi Lokan kunniaa kutsumalla tätä natsipelleksi ja vihjailemalla tämän yrittävän jonkinlaista väkivaltaista hyökkäystä. Lasku tästä oli tuomio, kymmenien tuhansien eurojen oikeudenkäyntikulut sekä julkinen nöyryytys. Hänen puolustuksensa perustui uhriutumiselle, ei juridiikalle.

Lähde: Kansalainen

Asyl Iltalehti Johanna Vehkoo Julkisen Sanan Neuvosto Junes Lokka Kotimaa Kunnianloukkaus Politiikka Rikos Sananvastuu Tommi Parkkonen Valtamedia Vihapuhe Yhteiskunta

Keskustelu

9 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Riippumaton toimittaja

  Vastaa

  Toivon koko sydämestä voimia ja jaksamista Junekselle. On rankkaa joutua toimittajien maalituksen kohteeksi.

 • juha.

  Vastaa

  Tyypillinen viher-suvakki!

 • Taistelu vapaudesta on alkanut

  Vastaa

  Näistä ihmisistä oikein paistaa läpi puhdas ja patoutunut ihmisviha. Mitä heille on joskus itselleen tehty? Vai mistä tämä johtuu. Ja sitten vielä itseään kuluttavasti esiintyvät ”humanisteina” (mitä sekään sitten loppujen lopuksi merkitsee) .….

  • markku vähätupa

   Vastaa

   Olisiko siinä voinut tulla kirjoitusvirhe jos oikea muoto olisi humalisteina kun täällä Ruotsissakin on tullut muotiin että asiajajoilla on ystäväpiirissä mielellään kovan luokan ganstereita
   Ja ollaan niin koviksia että

   Rättsväsendet blev en lekstuga för aktivister och kriminella
   https://www.friatider.se/rattsvasendet-har-blivit-en-lekstuga-aktivister-och-kriminella

   © Naturvårdsverket

   Suomenos
   Oikeuslaitoksesta tuli aktivistien ja rikollisten leikkimökki

   https://www.friatider.se/rattsvasendet-har-blivit-en-lekstuga-aktivister-och-kriminella

   © Ruotsin ympäristönsuojeluvirasto

   Julkaistu 9. maaliskuuta 2021 klo 17.36
   JOHTAJA. Ruotsin tuomioistuimia on nykyaikaistettu. Tuomarit ovat nyt usein poliittisia aktivisteja feministisistä verkostoista, kuten Hilda, ja lakimiehet ovat yhä enemmän miehiä, jotka itse ovat yhteydessä järjestäytyneeseen rikollisuuteen. Mutta mitä tapahtuu Ruotsille, kun tuomioistuimen palvelijat korvataan oikeutta vihaavilla ihmisillä? Lakimies ja taloustieteilijä Magnus Stenlund näkee maan aikanaan oikeusvaltiona.
   Publicerad 9 mars 2021 kl 17.36
   LEDARE. Svenska domstolar har moderniserats. Domarna är numera inte sällan politiska aktivister från feministiska nätverk såsom Hilda, och advokaterna allt oftare män som själva är knutna till organiserad brottslighet. Men vad händer med Sverige när rättens tjänare ersätts av folk som hatar rättvisa? Magnus Stenlund, jurist och ekonom, ser slutet för landets tid som rättsstat.

 • IKirouta

  Vastaa

  Tämä Iltalehden toimittelija Parkkonen ei malttanut odottaa KHO:n päätöstö Vehkoo/Lokka keissiin vaan ruhtyi vihapuhumaan.
  Näitä tulee vielä lisää.

 • Tekijämies

  Vastaa

  Hmm… kyömy nenä, suipot korvat…ympärileikattu?!!

  Mikä mahtaa olla Parkkosen oikea nimi? Parkenstein?!!

 • Tomppa

  Vastaa

  Tommi Parkkonen näyttää ja kuulostaa tyypilliseltä soijapojalta, joka yrittää näyttää kovalta kaverilta näppäimistönsä takana, mutta osoittautuu vellihousuksi, joka aloittaa välittömästi uhriutumisen, kun joutuukin yllättäen vastaamaan sanoistaan. Parkkosen kommentti lienee tarkoitettu solidaarisuudeksi Vehkoolle, joka sai kunnianloukkauksesta tuomion.
  Parkkonen on samanlainen typerys kuin Vehkookin. Ironia iski jälleen.

  • Tikkakosken Manne

   Vastaa

   Vaikka sitä ei paljoa enää usko suomalaisen ”oikeusjärjestelmän” toimintakykyyn tai puolueettomuuteen, niin toivottavasti saisi mahdollisen tuomionsa kovennettuna rasismiperusteella, onhan Lokka Marokkolaista syntyperää. Siinä sitä olisi ”suvaitsevaisella” sulattelemista ja suvaitsemista. On tosiaan todella ironista että ne jotka eniten jaksavat huudella esimerkiksi nyt Lokan syntyperästä tai jonkin Tynkkysen homoudesta ja kumppanin rodusta, ovat juuri niitä jotka nimittävät itseään suvaitseviksi ja antirasisteiksi, ja taas ne joita nämä hyvesignaloijat leimaavat suvaitsemattomiksi ja rasisteiksi eivät juurikaan välitä edellä mainituista ominaisuuksista vaan niiden sijaan asiakysymyksistä. Juuri tästä onkin nähtävissä ”antirasistien” ja ”suvaitsevaisten” asiattomuus ja ideologian totaalinen onttous, tärkeintä on päästä tuomitsemaan ja öyhöttämään välittämättä siitä miten epäloogisena oma toiminta näyttäytyy. Ideologiallahan sinänsä ei ole näille väliä koska ideologia on vain oman tyydytyksen saavuttamiseen tarvittava työkalu, kostonhimon ja siitä saatavan tyydytyksen ja hyveonanoinnin apuväline. Oikeita mentaalibolshevikkeja laumakäytöksineen.

 • Metsäkulman Murre

  Vastaa

  Tuskinpa Parkkoselle on mitään haittaa vaikka saisi sakot. Suvakkien silmissä hän noussee sankarin asemaan ja voipa päätyä viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtajaksi johonkin ministeröön.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi