Jessikka Aron lähestymiskieltovaatimus ei menestynyt hovissakaan

Jessikka Aro vaati, ettei hänestä saa puhua internetissäkään.

Rikos

Jessikka Aro.

Entinen narkomaani, Yle-toimittaja ja poliittinen satiirihahmo Jessikka Aro vaati lähestymiskieltoa kahta henkilöä vastaan oikeudessa, mutta vaatimus ei mennyt läpi. Vaatimukseen sisältyi, ettei kaksikko saisi käsitellä Aron edesottamuksia edes internetissä.

Aro on vuosien ajan antanut haastatteluita medialle ja hakenut huomiota julkisuuden kautta, minkä vuoksi hänen tekojaan on moni käsitellyt myös sosiaalisessa mediassa. Koska palaute ei aina ole ollut täysin positiivista, pitäisi se Aron mukaan kieltää.

Aro on myös itse hakeutunut ”pelkäämänsä” kaksikon lähettyville kameran kanssa esimerkiksi itsenäisyyspäivänä 2019. Tämä tapahtui juuri ennen lähestymiskielto-oikeudenkäynnin käräjäistuntoa, mikä ei ainakaan helpottanut Aron mahdollisuuksia saada vaatimustaan läpi.

Helsingin hovioikeuden mukaan Suomen laki ei tunne käsitettä ennakkosensuuri, minkä vuoksi ketään ei voi ennalta kieltää käsittelemästä jonkun henkilön edesottamuksia sosiaalisessa mediassa. Asiat tulee käydä läpi jälkikäteen mahdollisten rikosten tapahtuessa.

Lähde: Kansalainen

Huumausainerikos Jessikka Aro Kotimaa Lähestymiskielto Politiikka Rikos Sananvapaus Sensuuri

Keskustelu

6 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Kalevi kovanen

  Vastaa

  JESS

 • Ilmarinen

  Vastaa

  Poliittinen satiirihahmo… Hauskasti muotoiltu, ja osuvaa kun muistelee kyseisen henkilön kirjoituksia, jossa hän näkee venäläisiä kaikkialla. Surullistahan tässä on se, että monet mediat kuten Yle ovat ottaneet kyseisen henkilön tosissaan. En tiedä, tekevätkö he näin myötätunnosta sairasta kommunistitoveria kohtaan, vai ovatko he tosissaan – joka tapauksessa tässä vain yksi esimerkki lisää valemedian epäluotettavuudesta.
  Toivottavasti Jessikka Aro ymmärtää ottaa jossain vaiheessa hieman taukoa internetistä ja lepäillä jossain rauhallisessa paikassa… Huolestuttavan epävakaa henkilö.

 • Mitä lie

  Vastaa

  Niin että nyt twiitissä poliisi olisi kehottanut lähestymiskiellon hakemista, niinkö? Onko tämä sitä uhriutumista?

 • Eikka

  Vastaa

  Entinen Yleisradion toimittaja ja hataria väitteitä trolliarmeijasta kertoillut Jessikka Aro kuvittelee itsestään liikoja halutessaan estää itseensä kohdistuvan negatiivisen kirjoittelun. Luokittelen subjektiivisesti moisen käyttäytymisen hyvin narsistiseksi, psykoottiseksi ja pakkomielteiseksi. Tuollaiseen naurettavaan käytökseen tuskin kukaan muu julkisuuden henkilö on Suomessa ennen sortunut.

 • juha.

  Vastaa

  Tulee niin jouluinen olo kun itse ”viattomuuskin” on taas esillä!

 • Nimetön

  Vastaa

  Jessikka Aron menestymättömyys tässä asiassa eri oikeusasteissa tarkoittaa, että häneltä on kadonnut päättäjien tuki. Hän kokenee tulleensa hyljätyksi.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi