PolPon Taponen blokkasi kansalaisen, joka ilmoitti Elokapinan laittomasta rahankeruusta

Elokapina on aloittanut laittoman rahankeräyksen maksaakseen rikollisten aktivistiensa sakot.

Rikos

Poliittisen poliisin (PolPo) ylikomisario Jari Taponen on saanut jälleen julkista kritiikkiä osoitettuaan sympatiaa äärivasemmiston perustamalle Elokapina-rikollisryhmälle. Suomen Elokapinan taustalla on muun muassa Suomen Kommunistisen Puolueen väkeä, minkä lisäksi järjestö on julkisesti myöntänyt edistävänsä poliittisia päämääriään lakeja rikkomalla.

Aiemmin Taponen on vaatinut, että kansallismieliset aktivistijärjestöt kielletään Suomessa siitäkin huolimatta, ettei järjestöjä ole koskaan tuomittu rikosten suunnittelusta ja organisoidusta toteuttamisesta. Kun kyse on sen sijaan äärivasemmistosta, PolPo on valmis katsomaan avointa rikosten tehtailua sormien läpi.

Taponen herätti hämmennystä hiljattain twiittaamalla Elokapinaan liittyen: ”Yhteistyö aktivistien kanssa jatkuu.” Taponen toisin sanoen painotti, että lakeja rikkovat äärivasemmistolaiset eivät ole ”rikollisia” vaan ”aktivisteja”.

”En tiedä, miksi kyseinen liike mainitaan Sisäministeriön väkivaltaisen ekstremismin tilannekatsauksessa”

Muun muassa kansanedustaja Olli Immonen otti asiaan kantaa ja kirjoitti Taposelle: ”Poliisin ei pidä tehdä yhteistyötä Elokapinan kanssa. Liikkeen perustajan mukaan ympäristön heikkoon tilaan syylliset kansanedustajat ja yritysjohtajat pitäisi ampua, lännen talous murskata ja demokratia kuopata. Liike mainitaan SM:n väkivaltaisen ekstremismin tilannekatsauksessa.”

Immonen viittasi Sisäministeriön väkivaltaisen ekstremismin tilannekatsaukseen. Taponen ohitti aktivistiystäviensä ekstremismin olankohautuksella ja kirjoitti kansanedustajalle: ”En pidä liikettä vaarallisena. – – En osaa sanoa, miksi liike mainitaan ko julkaisussa.”

Vaikka Taponen johtaa Helsingin poliisin ”ennaltaehkäisevää” toimintaa väkivaltaista ääriliikehdintään kohtaan, ei hän siis omien sanojensa mukaan ”osaa sanoa”, miksi hänen aktivistiystävänsä mainitaan ”ko julkaisussa” eli Sisäministeriön tilannekatsauksessa. Tähän Immonen vastasi: ”Jos et tiedä, miksi liike mainitaan sisäministeriön väkivaltaisen ekstremismin tilannekatsauksessa, niin voisiko silloin olla perusteltua, ettet loisi kyseisestä liikkeestä sellaista mielikuvaa, että liike on vaaraton ja että yhteistyö sen kanssa on hyvä juttu?”

Taponen ei halua ottaa rikosilmoituksia vastaan

Seuraavaksi keskusteluun osallistui Toma Rautio, joka totesi: ”Jari Taposella on tieto että Elokapina harjoittaa laitonta rahankeräystä. Poliisin velvollisuus on tutkia tietoonsa tulleet rikokset. Mitä luulette laittaako Taponen asiaa eteenpäin? Epäilen kovasti koska kun asian hänet tagasin, blokki viuhui.”

Rautio viittasi tapaukseen, josta Partisaanikin uutisoi viime viikolla. Elokapina on nimittäin aloittanut laittoman rahankeräyksen maksaakseen rikollisten aktivistiensa sakot. Taponen ei kuitenkaan vaikuta olevan halukas tutkimaan äärivasemmistoon liittyviä rikosepäilyä, minkä vuoksi hän yksinkertaisesti estää kansalaisten kyvyn tehdä rikosilmoituksia.

Lue myös:

Kerääkö Elokapina laittomasti rahaa sakkojen maksuun?
Elokapinan edustaja: Laittomuudet kuuluvat strategiaamme
Elokapina-taustayhdistyksen puheenjohtaja Suomen Kommunistisen Puolueen Minna Mentula

Lähde: Twitter

Äärivasemmisto Elokapina Jari Taponen Kotimaa Olli Immonen Poliisi Poliittinen rikollisuus Poliittiset viholliset Politiikka PolPo Rikos Suomen kommunistinen puolue Valeoppositio Yhteiskunta

Keskustelu

14 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Tekijämies

  Vastaa

  Taponen näköjään jatkaa kansan erehdyttämistä ja tästä hän on ollut jo vuosia tunnettu. On hyvä muistaa, että tälle on poliisijohdon vahva tuki. On myös hyvä muistaa, että käytännössä komisariosta ylöspäin olevat virkanimitykset ovat aina poliittisia.

  Mikä mahtaisi olla tämän ylikomisarion (joka tunnustanut olevansa myös pyllytär!) mielepide, jos tavalliset kansalaiset perustaisivat Suomen luonnon tuhoamista vastustavan ja suomalaisten kansanmurhaa vastustavan rotukapina-ryhmän? Luultavsti Taponen tekisi rikosilmoituksen!

 • Kahveltaja

  Vastaa

  Taponen on pelkästään poliittisesti ohjattu hallituksen ja valtaeliitin sätkynukke, joka tekee mitä käsketään. Vihatoimet kohdistuvat veroja maksaviin työtä tekeviin suomalaisiin, joita Taposen pitäisi palvella eikä terrorisoida. Tämäkin Taposen Marin nuolenta on karmiva esimerkki siitä millainen poliitikkojen nuolija kaveri on: https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/782fc2cc-2bfc-481d-9c34-87e5a229e025

  Nyt on jotakin outoa tapahtunut?!?! Pasilan trollitehdas uutisoi MaTu-lauman puukoin tekemästä nuorisoryöstöstä: https://yle.fi/uutiset/3–11590534 Ei olekaan ”joukko helsinkiläisnuoria” ja tuntomekkeinä vaan tummat vaatteet. Mistä muutos johtuu? Ehkä uutinen korjataan pikaisesti poliittisesti korrektiksi…

 • Tapsa Karin Pekka

  Vastaa

  Kyllä on viimeinenkin luottamus poliisiin mennyt.

 • Leino Kimmo

  Vastaa

  Näinhän se toimii: vuosia sitten tein Marko Forssin plogiin ( poliisi uniformussa ) Uuden Suomen plogiin julkisen rikosilmoituksen PL 118 §:n valtiopetoksesta ja ”lain 444/2012” miljardivarkaudesta pienyrittäjiltä.

  Poliisi poisti ploginsa 1,5 tunnina aikana ja tuhosi rikosilmoituksen.

  Rikoslaki: mikäli joku tietää vakavan rikoksen ja jättää sen ilmoittamatta syyllistyy itse rikokseen .

  Tässä kysessä on poliisin suorittama valtiotason rikolisen / rikollisten suojelu.

  Kansainvälinen laki: mikäli jonkun maan laki / oikeusjärjestelmä on todettu toimivallattomaksi saa Kansainvälinen rikostuomioistuin suoraan toimivallan; siis sai PL 118 §:n mukaisissa asioissa ennen lahjontaan: He 552007 esiteltiin kansanedustajille väärillä tiedoilla ja 2008 oikeusministeri allekirjoitti ”sopimuksen”; Suomi MAKSAA ja pitää Kansainvälisen rikostuomioistuimen toimivaltaan kuuluvia sotarikosoikeudenkäyntejä ( mm. Ruanda-”oikeudenkäynti”) kunhan Kansainvälinen rikostuomioistuin tulee toimivallattomaksi käsittelemään Suomea koskevia ”yksittäsistapauksia” … kaikk PL 118 §:n mukaiset asiat, joissa kansallista syyteoikeutta ei ole olemassa.

  Tarkemmat julkiset tiedot näistä petoksista .. archive.today/kimmoleaks.fi

 • Nimetön

  Vastaa

  Taposesta voisi tehdä rikosilmoituksen.
  Virka-aseman väärinkäyttäminen.
  Avunanto rikokseen.
  Näin aluksi.

 • Juulia

  Vastaa

  Pitäisiköhän Taposen tutkituttaa päänsä, ennekuin aivovamma pahenee?!

 • Tuntematon

  Vastaa

  Sitten vain seuraavaksi Taposesta ilmoitusta eteenpäin?

 • Ilmari

  Vastaa

  Ei Taponen sitä voi estää. Poliisin sivuilta löytyy lomake, jolla kuka tahansa voi tehdä rikosilmoituksen

 • Neurologi Nykänen

  Vastaa

  Poliittisesti motivoitunut poliisi on yksi hyvä esimerkki – nykyään jo monien joukossa – Suomesta oikeusvaltiona. Ennen luotin poliisiin, nyt tiedän ettei maksa vaivaa; Taposen twiitit kyllä avaavat silmät syntymäsokealtakin. Ja me vielä kehtaamme moittia muita maita kuvitelluista tai merkityksettömistä oikeusvaltio-ongelmista, Suomen ollessa käytännössä kansaamme ja maatamme vihaavien totalitaristien hallussa ja toiminnan ollessa sen mukaista.

  Ei nyt mene oikein hyvin tämä homma täällä.

 • White noise

  Vastaa

  Suomen hallitus ja Taponen tykkää niistä niin ne on kivoja ja tärkeitä, mutta natseista eivät tykkää yhtään niin ne on pahoja ja uhkaavia. Niin yksinkertasta se on kun eletään mielivallassa. Jos polpo haluaa että joku järjestö lakkautetaan niin se lakkautetaan ja jos polpo haluaa että joku tuomitaan kiihotuksesta niin se tuomitaan sillon kiihotuksesta.

 • Juha Pekkala

  Vastaa

  Virkatilin blokkaama voi tehdä asiasta kantelun. Itse rikoksesta ilmoittaminenhan ei tapahdu twitterissä, joten Taposka ei varsinaisesti ollut velvollinen käsittelemään asiaa twitterissä, mutta blokkaaminen toki antaa välähdyksen poliisioletetun sielunmaisemasta, tai tässä tilanteessa sieluttomuudesta.
  Jännä, miten vahvistaa itsekin imagokuvaa munattomasta nillittäjästä

 • Minna

  Vastaa

  Juutalaisten atonkultti eliitin kätyrit!

 • Nationalisti

  Vastaa

  Taposen touhuja kun katselee, niin nauran päin naamaa jokaiselle, joka sanoo, että ”poliisi ei ole poliittinen.”
  Taposella ei pitäisi olla mitään oikeutta toimia tuollaisessa virassa, lähinnä hän kykenee salailuun, kiertelyyn ja suoranaiseen valehteluun.

 • Koronaskandaali

  Vastaa

  Mitenkähän jari suhtautuisi tämän tiedon leivittäjään?

  https://www.youtube.com/watch?v=Jcslc6XMEZg

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi