Outoja ristiriitoja Pekka Katajan kertomuksessa

Katajan tarinan ristiriitoja on oudoksuttu alusta lähtien.

Rikos

päivitetty

Pekka Kataja.

Partisaanin lukija toi toimitukselle esille mielenkiintoisia ristiriitoja Pekka Katajan omissa kertomuksissa liittyen häneen kohdistuneeseen ”murhan yritykseen”. Katajan tarinan ristiriitoja on oudoksuttu alusta alkaen.

Heinäkuussa väkivallanteon tapahduttua Kataja kertoi medialle seuraavasti: ”Raotin ovea ja kysyin, mitä asiaa, ja lähetti sanoi, että hänellä on lähetys perussuomalaisten puoluetoimistosta Pekka Katajalle ja olenko Pekka Kataja. Vastasin kyllä ja hän kysyi henkilöllisyystodistusta. Vedin oven kiinni ja menin hakemaan olohuoneesta rahapussia, missä oli ajokortti.”

Kataja ei siis tuntenut ”lähettiä” ja lähti vieläpä hakemaan ajokorttia todistaakseen henkilöllisyytensä. Kuitenkin tällä viikolla hän kertoi Savon Sanomien mukaan seuraavaa: ”Ala-Tuuhonen oli se, joka toi pakettia kotiovelleni ja jonka näin selvästi ovisilmästä ja oven avattuani.”

Tunnistiko Kataja ovella olleen miehen vai ei?

Tero Ala-Tuuhonen kirjoitti Twitteriin 20.7. Katajan estäneen vangittuna olleen Teemu Torssosen vaaliehdokkuuden käyttäen yhtenä syynä tämän ystävyyssuhdetta Ala-Tuuhoseen. Kataja on siis tuntenut nyt vangitun miehen. Miksi Kataja tahtoi todistaa henkilöllisyytensä hänelle?

Kataja kertoi myös alussa tekijöiden olevan tummapiirteisiä – ”arabin näköisiä” – suomalaisia, jotka puhuivat suomea eri murteella kuin paikkakunnalla yleensä käytetään. Vangitut kuitenkin asuvat suhteellisen samalla alueella kuin Katajakin, joten puhuttu murre tuskin erityisen paljon Katajan omasta eroaa. He eivät myöskään ole niin tummapiirteisiä, että heidät olisi sekoitettavissa arabeihin.

Monet faktat tulevat luultavasti esitutkinnan valmistuttua myös julkisuuteen, mutta tällä hetkellä ainoa varma asia on, että Kataja on tunnetusti vihannut vangittuna olevia miehiä.

Lähteet: Iltalehti, Savon Sanomat, Yle, Twitter

Kotimaa Murhan yritys Pekka Kataja Rikos Teemu Torssonen Tero Ala-Tuuhonen Yhteiskunta

Keskustelu

12 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • SaleSeta

  Vastaa

  Todellakin melko outo tarina??? Miksi kohtuu hyvän sivistyksen saanneet ja monissa luottamustehtävissäkin toimineet kaverit menisivät ”lahtaamaan” Katajaa hänen kotiovelle ihan tunnistettavana omana itsenään?

  Jos olisi ollut tosiaan ajatus likvidoida Kataja, kai kuka tahansa olisi pystynyt hoitamaan homman niin, ettei heti selviä kuka sen teki.

  Ettei vaan olisi ihan tekaistu ja keksitty juttu koko murha? Hakkasi vähän päätään seinää ja väitää jonkun vasaroineen?!?!?

 • Tutkitaan taas

  Vastaa

  Se on sitten kuutpai kataja. Noin hölmöjä kun puhuu on oma ehdokkuus poistumassa tai poistunut jo. Rikos on hyvä selvittää kyllä ja löytää OIKEAT syylliset.

  • lereviri

   Vastaa

   Luulen että Pekka tuntee oikeat syylliset, mutte se ei halua että ne paljastuu koska niiden mukana voi paljastua jotain Pekan rikoksia, joten paras tapa paeta vastuuta on syyttää kaikesta äärioikeistoa, sillä äärioikeiston kunniaa ei voi loukata.

 • Jaaha

  Vastaa

  Empä tiedä tuosta oudosta ristiriidasta. Ehkä pikemminkin, satusetä tarinoi luonteenomaisesti.

 • nimellinen

  Vastaa

  Tuo jätkähän selittelee kuin husu hussein konsanaan. Koko ajan menee aina vaan älyttömämmäksi juttu.
  Mietin vielä että jos vasaralla takoo toista päähän, ei se alasimena ollut ole seuraavana päivänä lausuntoja antamassa iltapäivälehdille.

 • Janne S

  Vastaa

  Kuvasta perustellen itse kaatunut rappukäytävässä ja pakko keksiä
  joku tekosyy häpeän edellä.
  Mitä sanoo lääkärin lausunnot, kai semmoiset on olemassa

 • kapinakenraali

  Vastaa

  tunnen tero ala-tuuhosen ihan henkilökohtaisesti ja tiedän teron rauhalliseks harkitsevaks perheelliseks työssäkäyväks suomalaiseks heteromieheks ja tiedän ihan satavarmasti ettei se ole lähteny tollaseen. olen satavarma teron syyttömyydestä. vaikuttaa ihan siltä että polpo ja supo suppeli on laittanu katajalle sanoja suuhun. muita todisteitahan ei ole ollut kun sekokatajan lausunnot jotka on mitä sattuu milloinkin. ja katajan viha kyseisiä miehiä kohtaan asettaa myös katajan sanomiset outoon valoon

 • Kalle

  Vastaa

  Joo minä alunperin kummastelin jos on taottu 21x vasaral pitkin kaalii ei varmasti soittele ite tsirraa tai juttele ”tutun toimittajan kanssa”kun makaa tsirras ❓Tsirrakuskit tuskin antaa tyypin jutella kännyyn jos pitää alkaa tutkii mitä on tapahtunnut❓😡😡

 • Plääh

  Vastaa

  Kyllä on hiljaa lyöty, kun ei ole taju lähtent eikä lähimuisti. iskua edeltäneeltä ajalta joksikin ajaksi

 • Puolueeton

  Vastaa

  Olivat pahoinpitelijät ketä tahansa, persujen ja muiden kansallismielisten kannatukselle on jo valmisteltu äänikatoa seuraavissa vaaleissa.
  Kataja luultavasti tämän ymmärtää. Miksi hän sitten toimii omaa puolueensa vahingoksi?

 • EV

  Vastaa

  Odotellaan tutkinnan tulosta, silti pahoin pelkään että nämä kaksi vangittua saattavat olla syyttömiä, jolloin näiden molempien elämä on pilattu täydellisesti, kiitos Katajan ja valehtelevan valtamedian.

 • SilentObserver

  Vastaa

  Joo itse tapausta seuranneena nopeasti tulin pohdintaan, että onkohan tässä ihan kaikki kohdillaan ja olen ollut tietoinen keskisuomen tilanteesta muutoinkin…

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi