Pedofiili-luutnantti Matti Olavi Kurppa tuomittiin ehdolliseen – kaappasi alaisensa tiedot ja saalisti lapsia

Luutnantti käytti alaisensa nimeä esiintyäkseen 14-vuotiaana poikana. Lähetti ja vastaanotti alastonkuvia nuorilta lapsilta.

Rikos

Kuvassa Karjalan prikaatin varusmiehiä.

Mikkelissä asuva ja Karjalan prikaatissa työskentelevä Matti Olavi Kurppa sai viime perjantaina Kouvolan käräjäoikeudessa tuomion identiteettivarkaudesta, sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapidosta, lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä sekä lapsen seksuaalisen hyväksikäytön yrityksestä. Näistä yhteinen rangaistus on vuosi ehdollista vankeutta ja sen ohessa 40 tuntia yhdyskuntapalvelua.

Kurppa oli käyttänyt alaisensa nimeä rekisteröityessään Instagramiin, jossa hän esiintyi 14-vuotiaana poikana. Valeprofiilin takaa hän saalisti vieläkin nuorempia lapsia, joilta pyysi alastonkuvia itselleen. Ainakin yksi 10-vuotias tyttö lähetti tälle rintakuvansa, mikä sai pedofiilin kinuamaan lisää niitä. Pedofiili myös lähetti kuvan omasta peniksestään lapselle.

Poliisi epäili luutnantin alamaista

Aluksi poliisi epäili rikoksesta Kurpan alaista, mikä aiheutti tälle kiusallisen tilanteen niin työyhteisössä kuin perheen keskellä. Pedofiili myönsi identiteettivarkauden, mutta pyrki selittelemään sitä parhain päin. Seksuaalirikoksista hän kertoi, että esimerkiksi lasten alastonkuvat olivat latautuneet tämän puhelimeen ”vahingossa”, minkä jälkeen ne olivat vielä sujahtaneet puhelimessa olevaan salasanalla suojattuun kansioon, minkä salasanaa hän ei esitutkinnassa halunnut poliisille antaa. Poliisi joutui murtamaan kansion auki.

Oikeus ei nähnyt pedofiliaa tarpeeksi painavana syynä viraltapanoon

Syyttäjä vaati lisärangaistukseksi ammattisotilaan viraltapanoa, mutta käräjäoikeuden mukaan alaiseen kohdistunut identiteettivarkaus sekä pedofilia eivät ole tarpeeksi päteviä syitä sellaiseen ehdollisesta vankeudesta sekä yhdyskuntapalvelusta huolimatta.

Voit lukea käräjäoikeuden julkisen selosteen kokonaisuudessaan täältä:

Etelä-Savon käräjäoikeus Käräjäoikeus Karjalan prikaati Kotimaa Kouvola Mikkeli Pedofilia Puolustusvoimat Rappiokulttuuri Rikos Yhteiskunta

Keskustelu

9 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

  • Petja

    Vastaa

    No sieltä se nimi jo singahtikin.Hienoa uutisointia näin kuuluu toimiakkin.

    • Sexbeast

      Vastaa

      Mitä se nimi kenellekkään ulkopuoliselle kuuluu? Se ei saisi kuulua kenellekkään. Vakavan yhteiskunnallisen aivopesun tuotosta tuollainen uteliaisuus ja kanssa kansalaisten seksin tarpeen ymmärtämättömyys. Yleisesti puhuen alhaista seksin tarpeen vähättelyä.

  • Ilmari

    Vastaa

    Oikeus ei pannut miestä viralta. Vielä on mahdollisuus että armeija irtisanoo hänet. Näin usein menetellään ainakin poliisissa . Suomessa ei kovin helpolla saa edes ehdollista tuomiota.

  • jaakko seise

    Vastaa

    Käräjäoikeuden tuomiot ovat julkisia. Rikollisten nimien julkaiseminen on yleisen järjestyksen ja turvallisuuden edistämistä. Niiden salailu ei kuulu demokratiaan. Puolustusvoimien uskottavuus kärsii, jos pedofiili Kurppaa ei irtisanota.

  • -

    Vastaa

    Kannattaisi korjata jutun otsikko. Pedofilia ei ole synonyymi lapsen hyväksikäytölle. Jos on tarpeeksi kypsä kirjoittamaan aiheesta uutisen on myös tarpeeksi kypsä ottamaan asioista selvää.

  • Karma

    Vastaa

    Vielä tulee aika jolloin luutnatti pääsee vastuuseen aiemmista teoistaan..

  • Karma

    Vastaa

    Ja silloin kutsuu vankila oikeasti.

    • Gennadi

      Vastaa

      Mitä se on muuta sitten tehnyt.

  • kouvola

    Vastaa

    Luutnantin aikaisemmat teot ovat kyllä poliisin tiedossa. Mutta tuomion päivä niistäkin vielä joskus koittaa…

  • Vastaa

    Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

    Lue seuraavaksi