Pekka Kataja syyttää ”äärioikeistoa” pahoinpitelystään

Katajan tarina on täynnä ristiriitoja.

Rikos

Perussuomalaisten Keski-Suomen vaalipäällikkö Pekka Kataja pahoinpideltiin perjantaina hänen kotonaan Jämsänkoskella.

Perussuomalaisten jämsäläinen jäsen Pekka Kataja pahoinpideltiin perjantai-aamuna kotiinsa. Kataja sai päähänsä toista sataa tikkiä. Lääkärit ovat Katajan mukaan epäilleet lyöntivälineeksi vasaraa ja iskuja olleen 21 kappaletta.

Alkuun Kataja kertoi julkisuuteen pahoinpitelijöiden näyttäneen murtaen suomea puhuneilta arabeilta, mutta myöhemmin hän kertoikin heidän olleenkin ”tummapiirteisiä suomalaisia”, jotka puhuivat eri murretta kuin Kataja itse. Lopulta hänen julkisuuteen esittämät syytökset pahoinpitelijöistään muuttuivat vastaanottokeskusta puolustaneista arabeista ”äärioikeistolaisiksi suomalaisiksi”, jotka ovat vihaisia Katajan kulissien takana vetämälle linjalle, jossa ”äärioikeistolaisia” estetty toimimasta puolueessa.

Katajan ilmeisen ristiriitaiset lausunnot vaikuttavat hävettävän ihmisiä myös hänen omassa puolueessaan, sillä esimerkiksi Jussi Halla-ahokin veti sanojaan takaisin todeten myös muunkin syyn kuin poliittisesti motivoidun iskun olevan mahdollinen.

Onko Kataja kertonut kaiken?

Sosiaalisessa mediassa monet ovat ihmetelleet, miksi kukaan käyttäisi ikäloppuun pikkutekijään aikaa ja vaivaa niin paljon, että tekee rikoksen, joka olisi potentiaalisesti voinut kääntyä henkirikokseksi ja sitä kautta elinkautiseksi vankeudeksi. Epäilijöiden mukaan onkin mahdollista, että taustalla on todellisuudessa jokin sellainen syy, jota Kataja ei itse halua tuoda esille ja siksi hän koittaa ilmeisen kiusallisella tavalla harhauttaa sekä yleisöä että poliisia.

Poliisi tutkii asiaa nimikkeellä tapon yritys, mikä tarjoaa juridisesti varsin laajat pakkokeinovalikoimat tutkijoille. Tähän sisältyy esimerkiksi tilakuuntelu, puhelinkuuntelu, laite-etsinnät, erilainen seuranta ja niin edelleen. Lisäksi Katajan oma toiminta asian julkisuuspuolen kanssa sekä hänen asemansa virkamiehenä käytännössä pakottaa poliisin panostamaan tutkintaan normaalia enemmän. Hyökkääjän selviäminen on siis varsin todennäköistä ja sitä kautta myös se, että tapahtuman todellinen tausta sekä motiivi selviää.

Kotimaa Pekka Kataja Perussuomalaiset Politiikka Rikos Yhteiskunta

Keskustelu

1 kommentti

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • juha Anttila

  Vastaa

  Tästä olisi kiva saada lisätietoa.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi