Tansania vedätti suomalaisten veronmaksajien rahat – Suomi laittaa 8 miljoonaa euroa lisää

Suomalaisten veronmaksajien rahoja ollaan jo toimittamassa lisää samoihin taskuihin.

Talous

money, banknotes, euro

Itä-Afrikassa sijaitsevan Tansanian valtion virkamiehet pääsivät rikastumaan suomalaisten veronmaksajien rahoilla, mikä tosin tuskin tulee yllätyksenä kenellekään, joka on käyttänyt yli minuutin koko kehitysapurahakuvion miettimiseen. Tällä kertaa vedätys oli kuitenkin sen verran selkeä, että jopa Suomen valtio laittoi kadonneista rahoista perintäpaperit menemään.

Rahat oli tarkoitus käyttää Tansanian tietoyhteiskunnan ja ict-sektorin kehittämiseen tähdänneessä Tanzict-hankkeessa.

Suomen ulkoministeriön (UM) muistion mukaan tilintarkastukset osoittivat puutteita Tansanian viestintä‑, tiede- ja teknologiaministeriön toiminnassa. Muistion mukaan Suomen varoja käytettiin ”ei-hyväksyttävästi” muun muassa tansanialaisille virkamiehille ja paikalliselle henkilökunnalle maksettaviin ”avustuksiin ja palkanlisiin”.

Viime vuoden elokuussa UM teki päätöksen periä takaisin Tansanian hallitukselta 184 000 euron edestä varoja, joiden käyttö ei ole ollut päätöksen mukaan hyväksyttävää. Takaisinperintäpäätös lähetettiin Tansanian valtiovarainministeriöön.

Rahoja ei tietenkään ole vielä maksettu takaisin. Suomella ei ole juurikaan muita aseita käytössään kuin soitella perään ja anella rahojaan takaisin. Perintäpäätös on tehty jo viime vuoden puolella, mutta rahat varastaneen maan virkamiehet ovat ilmeisesti sen verran kiireisiä, ettei tiedusteluihin ole ehditty vastata.

Tapahtumista ei kuitenkaan tietenkään ole opittu mitään. Suomalaisten veronmaksajien rahoja ollaan jo toimittamassa lisää samoihin taskuihin. Suomi on mukana käynnistelemässä uutta hanketta, jossa siirretään miljoonia euroja tansanialaiselle viranomaiselle.

Suomen suunniteltu rahoitus hankkeelle on 8 miljoonaa euroa ja EU:n 10,3 miljoonaa euroa. Hanketta toimeenpannaan vuosina 2023–2026. Kokonaisbudjetista 11,7 miljoonaa on sektoribudjettitukea Tansanian veroviranomaiselle.

Kahdeksalla miljoonalla eurolla voisi luultavasti tehdä kotimaankin kamaralla monenlaista suomalaisten hyvinvointia parantavaa asiaa, mutta jostain syystä nämäkin rahat toimitetaan toisella puolella maailmaa sijaitsevaan pohjattomaan kaivoon.

Lähde: Tivi

Afrikkalaiset Kehitysapu Kotimaa Rotu Talous Tansania Ulkomaat Veronmaksajat

Keskustelu

13 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • TT

  Vastaa

  Suomalaisia aivopestiin aikoinaan auttamaan Afrikkaa näyttämällä koululaisille biafralaisten nälkäisten lapsien kuvia ja syyllistämällä suomalaisia näiden nälästä. Sanallakaan ei vihjaistu siiä, että nälkä ja kaaos Afrikassa johtuu yleensä suurvaltojen välisistä proxy-sodista. Kylmän sodan aikoihin Neuvostoliiton johtama blokki yritti päästä vaikuttamaan itsenäistyviin kolmannen maailman maihin ja toisaalta USA/CIA organisoi ja varusti vastarintaliikkeitä tai sotilasjunttia maissa, joissa sosialistileiri oli jo päässyt valtaan tai uhkasi kaapata tietyn maan kokonaan haltuunsa. 

  Jossain vaiheessa turha ja vahingollinen kehitysapu tai avustus sotien runtelemiin maihin muutettiin vielä myrkyllisempään muotoon, kun alettiin ottaa vastaan näistä suuria määriä pakolaisia. Touhu on muuttunut yhä vain hurjemmaksi ja USA-leirin runtelemista maista kuten Irakista, Afganistanista tai Syyriasta on Suomeen otettu vastaan järkyttävät määrät väkeä. Mekanismi on koko ajan lähestynyt Eurooppaa ja pakolaisia on viimeksi otettu vastaan Ukrainasta. Afrikan muutaman miljoonan avustukset kalpenevat sille, mikä määrä avustusta ja jälleenrakennusrahaa joudutaan Suomesta kohta antamaan Ukrainalle.

  Yhtä kaikki yksi on varmaa: USA:n ja sen keskeisten liittolaisten osuus maailman levottomuuksien ja kriisien synnyssä tullaan Suomessa viimeiseen asti peittämään. Setä Samuli on meille pyhä pyhimys ja Joulupukkiakin suopeampi hahmo. Suomalaiset maksavat kovan hinnan tästä tyhmyydestään.

  • Nyt niitetään

   Vastaa

   Linkola oli oikeassa jo aikoinaan:”Jos joku manner ei selviä itsekseen niin sitä ei tule auttaa”.

   Me niitämme nyt satoa ‑70 luvulla alkaneesta kehitysmaa-avusta. Jollemme olisi silloin osallistuneet siihen, väkimäärä Afrikassa olisi maltillisempi. Ja he olisivat saaneet kehittyä omaa tahtiaan ilman suurempia kulttuurishokkeja.

   Mutta ei kai tuo kehitymaa-apu ole suurikaan yllätys koska Suomen valtionbudjetin tekee amerikkalainen McKinsey. Sen sijaan suurempi yllätys on se että Kirkon ulkomaan apu on sisällytetty Suomen budjettiin!! Luterilaisen seurakunnan, jolla valtion lisäksi ainoana on verotusoikeus ja monopoli siihen. On ne ahneita.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Tämä hölmölä laittaa rahoja vaikka paviaanien sukupuolenvaihdoksiin ja orankien kiipeilyharrastuksiin liittyviin tutkimuksiin, kunhan joku keksii sitä vain pyytää ”tieteen” nimissä.

 • ostoksille pariisiin 5 tähden hotelliin

  Vastaa

  Kun näitä tälläisiä päätöksiä tehdään, ovat asialla suvakit, idiootit sekä maanpetturit.

 • pöh

  Vastaa

  Kalliiksi tulee poliitikkojen omatunto ja kehitysapubisneksessä pyörivien korruptoituneen verkoston ylläpitäminen.

 • Schlageter

  Vastaa

  Minä en ymmärrä lainkaan suomalaisen rahan lähettämistä Afrikkaan.
  Jo aikoinaan Kari Suomalainen kommentoi ”kehitysapua” osuvin sanoin:
  ”Ei penniäkään tappajaneekereille!”
  Voiko asiaa enää ytimekkäämmin ilmaista?

 • Nimetön

  Vastaa

  Voi vttu. Kiva nähdä nälkää täällä ja lukea moista. Koko hallitus lakeijoineen joutaa lyhtypylväisiin kiikkumaan

 • Hävettää olla suomalainen

  Vastaa

  Niin mutta kun afrikan kaikki ongelmat ovat MEIDÄN SYYTÄ! Maksamme velkaa.

 • jjt

  Vastaa

  tämäkö on sitä persujen,oma kansa ensin aatetta?siinäpä on peltokankaalle taas jutun tynkää,mihin hallitus veronmaksjien rahoja työntää.

 • murre iisakki riepunen

  Vastaa

  Rahojen holtitonta jakamista taitaapi suositella Jutta Urpulainen joka muutoinkin maamme mainetta on surutta mustannut, muka perisidentti kisaan..mokama omahyväinen maan petturi.

 • Observer

  Vastaa

  Pienellä kuuklauksella selvisi, että tämä uusin ”rahat Kankkulan kaivoon”-projekti käynnistyi jo aikoja sitten, mutta sitä ei ole pahemmin mainostettu:

  ”EUR 3.9 million in 2018–2021 to the cooperation with Tanzania’s tax administration to develop the taxation system, and support given by the Finnish tax administration: EUR 5 million in all in 2018–2022.”

 • Puolueeton

  Vastaa

  Suomessa nykyisessä tilanteessa valituilla kansanedustajille ei ole merkitystä. Tärkeät poliittiset valinnat tekee kuitenkin globalistien valitsema gynekologi oudoin perustein. Talousasioista päättää rahaeliitin valitsema vanha täti ja turvallisuudesta huolehtii sota-aggresiivien NATO.
  Ainoa tapa muuttaa tämä tilanne on valita eduskuntaan kansallismielisiä älykköjä, jotka osaavat itse tehdä valinnat ja jättää kansalaisten kannalta älyttömät päätökset mappiin. Unkarissa tämä on tapahtunut.

 • Nimetön

  Vastaa

  Vitun neekerit vie meidän rahat. Olen tästä puhunut jo useita vuosia. Ei mene meidän rahat kyllä meidän auttamiseen.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi

  money, banknotes, euro