Vegaanivalmisteiden suosio on romahtanut

Kaikkein ilmeisimpänä syynä ilmiölle pidetään tuotteiden korkeaa hintaa.

Talous

Kalifornialaisen Beyond Meatin vegaanipihvien ja muiden tuotteiden myynti on laskenut kolmanneksella. Myös muut valmistajat, kuten Meatless Farm, Heck ja Pret A Manger ovat vaikeuksissa. Lisäksi Oatly, Innocent ja Nestlé ovat poistaneet vegaanituotteita valikoimistaan.

Kaikkein ilmeisimpänä syynä ilmiöön pidetään tuotteiden korkeaa hintaa. Ilmeisesti ilmastonmuutoksen pysäyttäminen on kuluttajille sittenkin liian kallista.

Independentin haastattelema Marc Summers spekuloi, että kuluttajat ovat siirtyneet valmistuotteista itse tehtyyn vegaaniruokaan, mutta ei esitä väitteidensä tueksi mitään lähteitä. Voidaan siis olettaa, että vegaanitrendi itsessäänkin on laskussa.

Lähde: Independent

Hyvinvointi Kasvisruoka Ruoan hinta Ruoantuotanto Talous

Keskustelu

28 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

  • Late

    Vastaa

    ainoat vege valmisteet mitä ite käytän on soijalesitiini ja maca jauhe. muuten mennään ihan liha, kana , kala linjalla. noilla jauheilla ja rouheilla on kyl hyviä terveydellisiä vaikutuksia

    • Vegeys sucks

      Vastaa

      Mäkin syön leipää, pottua, riisiä, tomaattia, kurkkua ja banaania, appelsiinejä, joten oon vissiin vege.

  • nasu

    Vastaa

    Näkeekö Partisaanin toimitus eläinholokaustin jatkumisen myönteisenä asiana? Kauas on tultu Hitlerin ajoista.

    • trolli vai vammainen

      Vastaa

      Noinko uutisessa sanottiin?

  • Salomon

    Vastaa

    Metsässä on tällä hetkellä kanttarellia ihan hemmetisti, nekun paistaa voissa ja pikkusen pekonia mukaan ni en tiedä parempaa. Samasta setistä voi tehdä keiton tai kastikkeen. Kokkaus ohjeet ’ala

    • Helen

      Vastaa

      paista pekoni kuivaksi niin sitä voi ripotella suolan sijaan herkkujen päälle

      • Salomon

        Vastaa

        Nainen! Pekoni paistetaan aina rapeaksi. Ja se nostetaan pannulta paljain sormin, kiehuvan rasvan räiskyessä käsillesi

  • Snif

    Vastaa

    Syön molempia, vihanneksia ja lihaa, mutta ikinä en koske yhteenkään soijavalmisteeseen, ei kiinnosta muuttua akaksi sillä nuo syö miehisyyden ja täyttää kehon naishormooneilla.

  • Tahnis

    Vastaa

    Voisivat myydä paskaa tuon sijaan. Tömäkkää hipsterikakkaa. Jööttitahnaa leivän päälle. Jännä koostumus ja semmoinen vivahdeikas, kansainvälinen purutuntuma. Tasan samaa kamaa mutta tulisi halvemmaksi. Kakka myöskin myisi hyvin, hajusta/mausta riippumatta, sillä hardcore vegaani ei ikinä alentuisi myöntämään että toiminnassaan olisi mitään outoa. Vegaani kun on aina parempi kuin kaikki muut, kaikissa asioissa. Se että vegaani on tunnevammainen narsisti, ärsyttävän naurettava ääliöpelle, ei liity tähän mitenkään.

  • Rokottamaton

    Vastaa

    Itse syön jo toista vuotta n. 90 %:sti kasvis-/vegeruokaa. Naudan, kanan ja sian lihan sekä maidon olen jättänyt kokonaan pois. Aamuseisokki sojottaa, parta kasvaa, ääni on matala, kontaktiurheilu maistuu ja kroppa toimii aivan kuten ennenkin. Itse asiassa kroppa kestää kovaa rasitusta aiempaa paremmin, eikä mene niin helposti kovaan jumiin. Lihasmassaa ja voimaa tulee helposti lisää, jos nostaa rautaa. Toki valikoin mitä syön, eli luomua paljon. Maksan siitä korkeampaa hintaa kuin valtaosa suomalaisista, jotka syövät prosessoitua jätettä (oli lihansyöjä tai vegaani). Onhan se nurinkurista, mutta terveys edellä mennään. 

    Se, että jotkut neljä buusteria olkaansa hakeneet antifantit ja mekkoeinarit ovat vegaaneja tai kasvissyöjiä ei tarkoita muuta kuin, että he ehkä tiedostavat eläinten tehotuotannon moraalittomuuden ja julmuuden. Aivan kuten Hitler ja Savitri Devikin tiedostivat. Eläinten tehotuotanto on tavallaan kapitalismia raaimmillaan, jopa julmempaa kuin ihmiskauppa ja pornoteollisuus. 

    On koomista, että monet kyseenalaistajina, tiedostavina ja totuuden etsijöinä itseään pitävät skenetyypit pitävät älämölöä siitä, miten paskaa soija on, mutta pitävät kynsin ja hampain kiinni meetvurstipaketeistaan ja lenkkimakkaroistaan niin, että naisellisen pyöreä paskamaha vain hyllyy.

    • tää on nähty ennenkin

      Vastaa

      Naurattaa kun aina kaikki hc-vege-straight-edget noudattaa valiotaan ”toista vuotta”. No, siitä se alkaakin hiljalleen rakoilemaan, nimittäin terveys ja ruokavalio kumpikin.

    • Snif

      Vastaa

      Ihminen on sekaravintoa käyttävä nisäkäs, joka ei suolistoltaa ole mikää pelkällä rehulla elävävä. Sinun on ihan turha selitellä valheita ja isottelusi vain naurattaa. Rehun syöjät ei selviä jos eivät saa lihasta tulevia proteiineja, niitä samoja et saa mistään rehuista. Totuus on, sinun äänesi muistuttaa hyttystä ja hartiasi on hyttystytön.

    • Jopa toista vuotta syömässä rehua

      Vastaa

      Vegaanit on niin terveitä että niiden pitää tulla huutamaan joka paikkaan kuinka terveitä ovat. Vähän kuin 40v sinkkunaiset huutavat kuinka onnellisia ovat.

      Hyvät moralisoinnit vielä loppuun eläintenkasvatuksen julmuudesta. Voin taata ettei tämäkään vegaani ole koskaan käynyt yhdelläkään kotimaisella farmilla vaan koko maailmankuva on jenkkien youtube dokkareista.
      Kun alkaa vertaamaan ihmiskauppaa kotimaiseen ruuankasvatukseen niin tietää ettei ole mitään kosketusta reaalielämään.

  • Tee itse ruokasi

    Vastaa

    Mitä tähän voisi sanoa… Ihmiset ovat heränneet teollisten valmisteiden sisältämistä myrkyistä ja niiden sisuskaluja tuhoavista vaikutuksista. 

    Nykyään ruokateollisuus on alkanut käyttää canona-öljyä koska se on halvempaa kuin muut. Ja se aiheuttaa enemmän sairauksia kuin muut. Silloin osa voitosta tulee lääketeollisuuden kautta.

    …ja muutenkin… Valmisruokiin on alettu lisäämään taas uutta kemikaalia joka aiheuttaa syöpää. Jatkossa siis on kannatettavaa valmistaa kaikki ruoka mahdollisimman pitkälti itse. Leivästä lähtien.

    • Snif

      Vastaa

      Palmuöljyä unohtamatta. Minä olen se joka toiminnallaan on saanut monet leipomot lopettamaan palmuöljyn käytön.

      • Tee itse ruokasi

        Vastaa

        Jos näin on niin minä nostan hattua. Olet vaikuttanut suomalaisten terveyteen ja tehnyt asian josta kansallissosialisti voi olla ylpeä. Silti ei tarvitse ylpistyä sillä paljon on tehtävää. Mutta juuri tällaista aktivismia tarvitaan.

        Voi ja eläinrasva on luonnontuotteita ja niitä elimistö pystyy käyttämään.

    • Erityistason kotikokki

      Vastaa

      Palmuöljy, transrasvat, keinotekoiset makeutusaineet, fruktoosisiirappi… Kaikkea tuota löytyy eineksistä ja hyi helvetti; ötököiden kuolleita ruumiita jauhettuna hienoksi tomuksi vielä työnnetään leipomotuottteisiin. Ei ihme, kun keho ja nuppi hajoaa monelta.

  • GLGL

    Vastaa

    Aamuisin kasviskeittoa, leipää, kananmunia. Iltaisin liharuokia. Hyvä balanssi. Ennenkaikkea, kaikki puhtaista raaka-aineista kotona tehtynä. 

    Brittien saarella homma on kuuleman mukaan karkaamassa käsistä. Käytännössä kukaan ei enää kokkaile kotona, vaan kaikki nautittu ruoka on prosessoitua. Maa vajonnee mereen pelkästään asukkaiden painosta.

    90% vegaaneista ovat samalla myös ilmastoahdistuneita, maahanmuuttoaktivisteja, rasisminnäkijöitä, mielenterveyskuntoutujia, jne. Korkea korrelaatio tarkoittaa sitä, että vegaanius on vain yksi woke-uskonnon sakramentti, ei mitään sen enempää.

  • Luciferian Enlightenment

    Vastaa

    Jokaisen arjalaisen tulisi jo luonnostaan inhota teollista lihantuotantoa ja eläinten hyväksikäyttöä sekä kaltoinkohtelua. Olen ollut joitakin kertoja töissä kalkkunafarmilla ja kanalassa alkutuotannossa, ja voin sanoa ettei jälki ole kovin kaunista. On jokusen kerran käynyt sapettamaan, että nekin eläimet työnnetään johonkin myllyyn josta tehdään tyhjiöpakattua lihaa ylimielisten kaupunkilaisten notkuviin pöytiin. Jokaisen kerran olen suutuspäissäni ja pahoinvoidessani päättänyt, että nyt loppuu lihansyönti. Jotenkin se liha ja kananmunat kuitenkin ovat aina päätyneet takaisin lautaselle, muisti on lyhyt. Nyt kuitenkin ostan enää lähituotettua, nurmiruokittua ja vapaana viilettäneen naudan lihaa ja vähintään lattiakanojen munia.

    Nämä erilaiset kasvis- ja vegaanivalmisteet ovat täyttä roskaa kuten einekset yleensäkin ovat. Vege- ja vegaanidieetin saa kyllä isolla vaivalla terveelliseksi, jos tietää mitä tekee, mutta näillä valmisteilla ei tee yhtään mitään. Hyvä vaan, jos menekki hiipuu.

  • Aadolf

    Vastaa

    olisi kiva tietää kuinka paljon perunan ja muiden perinteisten vegaaniruokien kysynnän on käynyt.

  • Luciferian Enlightenment

    Vastaa

    Tässä erehtymättömän hyvä ruokavalion sisältö kenelle tahansa:

    Nurmiruokittua luomulihaa, mielellään lähituotettu (esim. Reko)
    Vapaana tallustaneen kanan ja hanhen munia
    Riistaa (kaikki)

    Peruna, porkkana, sipuli, valkosipuli, parsakaali, tomaatti, pinaatti, kaikki salaatit ja yrtit, omena, kaikki marjat

    Pähkinät ja siemenet
    Kylmäpuristettu oliiviöljy
    Voi
    Kookosmaito

    Raejuusto, juustot

    Kaurhiutaleet, leseet, pellavansiemenrouhe (näistä puuro, johon marjoja ja vaikka raejuustoa)

    Vähemmän: kahvi (tee on parempi)

    POIS: kaikki muu leipä paitsi täysjyvä ruisleipä, riisi, pasta, tölkkiruuat, einekset, kaikki missä erilaisia öljyjä, margariinit, tuoremehut (väritettyä sokerivettä), kaikki tuotettu ja valmis ruoka, leivonnaiset (joskus juhlana ok)

    Pitäisi tehdä mielellään päivittäin ruokaa terveellisistä ja tuoreista aineksista, ettei ravinnon prana (elämänvoima) heikenny.

    Näillä kun täyttää valikoiden kaappinsa niin ei voi erehtyä ruuan suhteen, vaan sitä voi tehdä vapaasti muistaen suurin piirtein proteiini-hh-rasvajaon 20–30 % proteiini, 40–50 % hh, 20–30 % rasva. Se tulee luontevasti kun syö tasaisesti jokaisesta ateriaryhmästä.

    Liikunnaksi yksilöllisiä urheilulajeja tai kamppailua, juoksua, hiihtoa, kävelyä, kuntosali / kehonpainotreeni yhdistellen 4–5 / vko.

    Avot. VOIMA on sinun.

  • Luciferian Enlightenment

    Vastaa

    …tietenkään AB-jogurttia ja AB-piimää unohtamatta. Myös ternimaitoa jos saa jostain käsiinsä, niin sen huomaa viimeistään treeneissä positiivisesti. Maitoa korkeintaan kahviin ja teehen, ja silloin punaista vapaan lehmän maitoa.

  • Luciferian Enlightenment

    Vastaa

    Ja tietenkin täytyy listaan lisätä vielä suomalainen luomuhunaja ja kerma 10–15%.

    Mitä tulee vielä näihin vegaanivalmisteisiin, niin edes sellaiset aineet kuin vehnägluteeni, soija, herneproteiini ja muut turhakkeet eivät ole niin haitallisia kuin kirotut, jostain Mammonin oksennuksesta valmistetut, lyijyllä ja muilla raskametalleilla kyllästetyt ÖLJYT, joita tungetaan kaikkiin mahdollisiin ruokiin nykyään ja joilla ihmiskunta yritetään ilmeisesti sairastuttaa kuoliaaksi. Ne ovat yksiselitteisesti myrkkyä. Edes suomalainen kylmäpuristettu rypsiöljy ei kelpaa juuri muuhun kuin traktorin moottoriin. Kannattaa syödä voita ja oliiviöljyä, kermaa ja kookosmaitoa näiden sijaan.

  • Mies

    Vastaa

    No voi Hellanlettas sentään! On se Saatana kumma, aina kun on näitä ruokaan ja ruokavalioon liittyviä juttuja, AINA joku vitun dieettihitleri tai ruokavaliohinttari tulee aivan onnessaan neuvomaan kaikkia, mitä ihmisillä oikein pitäisi syödä!!

    Ja tottakai pitää syödä lähiruokaluomutököttiä, itsekerättyä pakurikääpää, vähärasvaista lehmänlantaa ja omin pikkukätösin lähijärvestä eettisesti pyydettyä säynävää!

    Lisukkeeksi tämä kusipää, todennäköisesti omaan erinomaisuuteensa tukehtuva ja housuihinsa laukeava vinkuheinä, intoutuu vielä opastamaan, kuinka tällaisella ja sellaisella liikunnalla saavutat juuri Optimaalisen Teräskunnon ja voit vaikka kusemalla katkaista ratapölkyn!!

    Haistakaa Vittu ja pitäkää horinanne omana tietonanne, minulle ei tarvi tulla selittämään!!!

  • Luciferian Enlightenment

    Vastaa

    On se kumma, että aina kun on näitä ruokavaliojuttuja, niin AINA löytyy joku identiteettinsä lenkkimakkaraan ja pirkka-kaljaan perustava, huonokuntoinen ja ylipainoinen juntti, joka repii pelihousunsa lopullisesti sen vuoksi, että joku suosittelee terveellistä, ravitsevaa ruokaa ja liikuntaa.

    Kansallismielinen henkilöhän saattaisi vaikka ajatella niinkin radikaalisti, että muutos alkaa omasta itsestä ja Pedon ruokkiminen kannattaa lopettaa mahdollisimman nopeasti yhdellä olennaisimmista elämänalueista.

  • GLGL

    Vastaa

    Mielenkiintoinen tilanne; Molemmat edellä olevat, nimimerkkien ”Mies” ja ”Luciferian Enlightenment” mainiot, täysin vastakkaiset kommentit ovat samaan aikaan totta.

    On selviö, että, kun katsoo katukuvassa lyllertäviä järkyttävän ylipainoisia ihmisiä, herättää se kysymyksen siitä, että, mistä moinen ilmiö johtuu. Se ei ole mikään ”väistämätön asia, joka vain tapahtuu”, vaan sille on oltava (tieteellinen) selitys. Ja se selitys on suurella todennäköisyydellä ruokavalio ja liikunta. (Muutamalla prosentilla selitys on krooninen sairaus tms. ja he kärsivät siitä, että leimautuvat roskaruokaa ahmiviksi hedonisteiksi). Siksi ruokavaliosta paasaaminen on tärkeää, vaikka siihen skeneen tunkeekin mukaan kaikenlaisia besserwissereitä ja ruokateologihörhöjä. Kansanmielisten järjestöjen ja yhteisöjen pitäisi ottaa vieläkin vahvemmin terveellinen ruokakulttuuri osaksi ohjemiansa, sillä mikä voi olla kansallismielisempää, kuin taistella sitä vastaan, että oma klaani katoaa maailmankartalta muututtuaan ensin laardikasaksi? Samalla siitä saa uusia työkaluja taistelussa vihervasemmistolaisia woke-ideologeja vastaan (jironisesti opa heidän omilla aseillaan). Jos kansallismieliset näyttävät vahvoilta, terveiltä ja viriileiltä, samalla, kun vihervasemmistolaiset näyttävät läskeiltä, väsyneiltä, sairailta ja päihderiippuvaisilta, niin moni alkaa ajattelemaan, että mikähän noista ”ääripäistä” on oikeassa ja ketkä ovat tulevaisuuden turvaamisessa vahvemmalla pohjalla.

  • Observer

    Vastaa

    Niin, Aatu oli kasvissyöjä ja Kolmannessa Valtakunnassa maailman tiukimmat eläinsuojelu- ja metsästyslait.

    Itse en juuri lihaa osta, mutta syön mutisematta jos jossain tarjotaan. Maitotuotteet, munat ja muut, eläintä tappamattomat tuotteet kuuluvat ruokavaliooni.

  • Snif

    Vastaa

    Olet siis kasvislussuttaja. Sinulla ei ole edes hajua lihaskasvusta mitä saa lihansyönnistä. Sinä hyväposeeraat kasvimussutamisellasi, Kermaa, Punaista maitoa,jne.. Minäkä näköinen on kasvi joka noita tuottaa, pistäppä vastaus että saa nauraa.

  • Vastaa

    Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

    Lue seuraavaksi