Tutkimus: Vegaaneilla on suurempi riski saada lonkkamurtuma kuin lihansyöjillä

Tuoreessa tutkimuksessa analysoitiin yli 410 000 ihmisen tietoja. Tutkimuksessa havaittiin, että kasvissyöjillä riittävä proteiinin saanti jää useammin vajaaksi kuin lihansyöjillä.

Tiede & luonto

Brittiläisen Leedsin yliopiston tutkimuksen mukaan kasvisruokavaliota noudattavilla miehillä että naisilla on jopa 50 prosenttia suurempi riski saada lonkkamurtuma kuin ihmisillä, jotka syövät myös lihaa.

Tutkittavat jaettiin säännöllisesti eli yli viisi kertaa lihaa syöviin, tätä harvemmin eli satunnaisesti lihaa syöviin, ihmisiin jotka syövät kalaa, kanamunia ja maitotuotteita sekä kasvissyöjiin, jotka saattavat käyttää maitotuotteita.

Kaikista tutkimukseen osallistuneista lonkkamurtumia oli 3 503, mikä vastasi alle yhden prosentin ilmaantuvuutta. Ero kasvissyöjien ja lihansyöjien välillä oli kuitenkin melko suuri. Kasvissyöjillä oli 50 prosenttia suurempi lonkkamurtuman riski kuin lihansyöjillä, sukupuolesta riippumatta.

Säännöllisesti ja satunnaisesti lihaa syövien kohdalla ei havaittu eroja tässä suhteessa. Kalaa, kananmunia ja maitotuotteita syövien keskuudessa lonkkamurtuman riski oli vain vähän (8 prosenttia) suurempi kuin lihaa kuluttavilla.

Tutkimuksessa havaittiin, että kasvissyöjillä riittävä proteiinin saanti jää useammin vajaaksi kuin lihansyöjillä.

Kasvissyöjien on varmistettava tasapainoinen ruokavalio, jossa on riittävästi proteiinia, ja pidettävä yllä terveellistä painoindeksiä. Tämä auttaa kasvissyöjiä säilyttämään terveet luut ja lihakset, tutkijatohtori James Webster sanoo tiedotteessa.

Lähde: Suomenmaa

Hyvinvointi Kansanterveys Kasvisruoka Tiede & luonto

Keskustelu

13 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • TT

  Vastaa

  Uusmarxistien maailmanparannusvimma aiheuttaa veganismia, mikä puolestaan kiihdyttää terveyden rapistumista. Tutkimuksessa olisi voisi tarkkailla myös mielenterveyttä, mikä veganisteilla on surkeaa tasoa. Laaja joukko hulluja on kuitenkin NWO:ta ajaville manipulaattoreille mieluisa lauma ja näille voi syöttää mitä roskaa tahansa median kautta.

  • Snif

   Vastaa

   Nimenomaan. Aivot tarvitsee lihasta tulevia hivenaineita eteenkin proteiinia. Sitä kun ei rehuista saa vaikka ituhipit niin väittää.

   • Hh1488

    Vastaa

    soijasta ”saa” mutta ei ole yhtähyvin imeytyvää,myöskin soijan estrogeeniset vaikutukset tekee miehistä naisellisia(paljon käytettynä)

 • Pekko

  Vastaa

  Lihassa on tiivistetyssä muodossa hyvät aminohapot ja vitamiinit. Ei liikaa kuitenkaan lihaa, tärkeintä on saada riittävästi glukoosia jotta solujen energian tuotanto saa energiaa. Sekä tietenkin rasvaa, sekä kovia että pehmeitä. Paljon vaikuttaa myös mitä teet elääksesi, jos istut pelkästään, saattaa kasvi ravinnollakin pärjätä. Väärä ravinto on vaarallinen tila, ei toimi aivot eikä ruumis. Näkeehän tämän tästä nyky suomesta, mitä enemmän kasviksia syödään, sitä enemmän perseeseen nussitaan

  • Snif

   Vastaa

   Niin, ihminen on sekaravintoa käyttävä nisäkäs joka ei elä pelkillä rehuilla eikä myöskään pelkällä lihalla. Tuota vain ei ituhipit käsitä, jos noiden ajatusmallilla elettäisiin, lehmäkin voisi syödä lihaa. kasvissyöjät on mielisairaita, varsinkin silloin jos alkavat muilta vaatimaan samaa ravintokäyttäymistä.

  • Moni asia vaikuttaa

   Vastaa

   Tässä ollaan asian ytimessä. Elintapoihin vaikuttaa sekä se työ mitä teet että se ympäristö missä asut. Välimeren ihmiset syövät ihan eri tavalla kuin me täälä peräpohjolassa. Ja rauhoittajana pistin lautaselle aina kuutisen perunaa ja reilusti jauhelihakastiketta. Välpalana mustat makkarat. Ja nyt eläkkeellä riitää pari kaalikäärylettä ja tietysti pätkä mustaa makkaraa.

   Moni puhuu vitamiineista mutta harva muistaa että aminohapot ovat yhtä tärkeitä elimistölle kuin vitamiinit. Ja ne jäävät saamatta jollei syö monipuolisesti. Onneksi on puristeita.

   Kovista ja pehmeistä rasvoista olen suosinut aina kovia. Sillä pehmeiden rasvojen B6 on se joka kovettaa valtimot ja muutkin solukalvot. Ja voin B:t pehmentävät niitä. Siksi optimaalinen sekoitus on 60% voita ja 40% oliiviöljyä. Ei missään tapauksessa rypsi-rapsi tms öljyjä. Canona öljystä puhumattakaan joka lihottaa tukkimalla sisuskalut.

   Ja pitää muistaa että kollageeni on se joka pitää ihmisen kasassa. Niin ihon kimmoisana kuin luut vähän joustavina sekä katkeamattomina. Jos kollageeni vähenee elimistössä, tulee ryppyjä ja kulumia. Onneksi sitäkin saa ihan jauhettuna pussitavarana.

 • Rautaturisti

  Vastaa

  Terve elämä kun syö kaikkea sekalaisesti: lihaa, kanaa, kalaa, kasviksia jne. Alkoholia voi ottaa, mutta senkin kanssa järki. Tupakkaa ei yhtään. Sopivasti liikuntaa ja lukeminen kannattaa myös, aivot tykkää. Ei tarvitse vetää äärirajoilla kaikessa mitä tekee, sopivassa suhteessa kaikkea niin elää terveenä ja mieltään onnellisena.

 • GLGL

  Vastaa

  Tutkimuksessa taidettiin jättää kokonaan huomioimatta se, mikä tapahtuma aiheutti lonkkamurtuman. On mahdollista, että vegaanit altistuvat useammin sellaisiin onnettomuuksiin, joista seuraa lonkkamurtuma.
  Väittäisin, että vegaanit ”vetävät lonkkaa” enemmän, kuin verrokkiryhmät, joten lonkan alueen rakennemurtumat näyttäytyvät tilastollisesti yleisempänä.

 • Snap Crackle Pop

  Vastaa

  Se on yksilön oma valinta jos haluaa puutostauteja ja koko systeeminsä toimimaan vajaateholla. Seuraukset ovat sairaudet ja luunmurtumat jne jne, loputon lista. Normaali ihminen joka syö monipuolisesti elää helppoa elämää mitä ruokailuun tulee, vegaani/kasvissyöjä stressaa koko ajan siitä mitä on suuhunsa pistämässä ja se on todellinen kuninkuuslaji jos aikoo saada siitä ravinnosta edes puolet mitä keho joka päivä tarvitsee minkä normaali ihminen vetää naamaansa sen kummemmin miettimättä. Myöskin raha ja aikakysymys. Onko sinulla varaa pelleillä, onko sinulla aikaa? Pelleilyysi kuluu 10 kertaa enemmän rahaa ja aikaa etkä kuitenkaan saa sitä mitä kehosi tarvitsee. Joku 25 vuotias joka vegeilee/spedeilee ja tästä nyt suuttui: ikäsi hämää. Nyt voit vielä pelleillä koska olet nuori. Jatkapa tuota 20 vuotta, 45 vuotiaana kehosi on jo niin päin vittua että ei enää naurata. 55 vuotiaana ihosi näyttää siltä että irtoaa jos ulkona tuulee liikaa, lihaksesi ovat tiskirättejä, et ole vuosikausiin nähnyt kunnolla mitään etkä enää uskalla harjata hampaitasi kunnolla sillä ne irtoavat suustasi. Talvella sinua pelottaa koska sinä tiedät että yksikin liukastuminen tarkoittaa 5 eri luun katkeamista. Mutta siitä vaan pelleilemään! Omalle keholleen saa tehdä mitä huvittaa. Pidä vaan turpasi kiinni, ketään ei kiinnosta vegaaninen ylivoimaisuutesi.

 • Salomon

  Vastaa

  Hirveästi olen ihmetellyt miten jotkut vegaanit ovat hirmusen lihavia

  • Leif

   Vastaa

   Eihän liha ihmisiä lihotakaan. Liialliset hiilihydraatit yhdistettynä vähäiseen liikuntaan sen tekee.

  • Ville

   Vastaa

   Kokeilin kerran huvin vuoksi olla kuukauden vegaaniruoalla. Jalo tarkoitukseni oli että löydän pakostakin uusia tapoja tehdä ruokaa ja uusia kivoja reseptejä. Harvoin olen syönyt yhtä epäterveellisesti kuin silloin. Syytän tästä vain itseäni sillä lähdin niin sanotusti soitellen sotaan ja innostuin kaiken maailman seitaneista ja muista lihankorvikkeista. Vaimokin kyseli minulta että missäs herra Vegaanin kaikki vihreä on. Niinpä. Epäilen että monet uusvegaanit ovat samanlaisia kuin minä silloin. Lihankorvikkeita, jotka ovat täynnä mausteita ja rasvaa sekä muita korvikkeita, jotka ovat lisäainepommeja joiden ainoa kriteeri on että ne ovat kuitenkin teknisesti vegaanisia.

 • GLGL

  Vastaa
 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi