FT: Rahaeliitti ei anna pankkien kaatua tälläkään kertaa

Superrikkaiden suojaamattomia talletuksia tullaan varjelemaan kaikin käytössä olevin keinoin.

Talous

Financial Timesin taloustieteellisen toimituksen johtaja Martin Wolf myöntää tuoreessa haastattelussa, että rahaeliitti ei tule antamaan toiminnassaan epäonnistuneiden pankkien kaatua. Wolf puhui kriisipankeista Silicon Valley Bankin (SVB) ongelmia sivunneessa Behind the Money ‑podcastissa.

SVB:n kriisiä koskevassa julkisessa keskustelussa on kiinnitetty erityisesti huomiota siihen, että valtion takaaman talletussuojan ansiosta niin sanottujen tavallisten kansalaisten talletukset eivät ole olleet suorassa vaarassa. Sen sijaan rahaeliitin eli huippurikkaiden yksityishenkilöiden ja suuryritysten talletukset ylittävät pankeissa usein suojarajan, minkä vuoksi ne ovat uhattuina, mikäli pankit menevät konkurssiin.

Wolfin mukaan päätökset pankkien pelastamisesta veronmaksajien rahoilla ovat poliittisia. Koska rahaeliitin poliittinen valta on kasvanut mittaamattomaksi länsimaissa, eivät päättäjät tule antamaan liiketoiminnassaan epäonnistuneiden pankkien kaatua, vaan superrikkaiden suojaamattomia talletuksia tullaan varjelemaan kaikin käytössä olevin keinoin.

Wolf totesi samassa haastattelussa, että tuoreet pankkikriisit ovat nostaneet pinnalle jälleen idean digitaalisesta keskuspankkivaluutasta, jota muun muassa Euroopan keskuspankin juutalainen johtaja Christine Lagarde kannattaa. Mikäli yksityinen pankkisektori ajautuu suuriin vaikeuksiin, globalistit voivat käyttää kriisiä tekosyynä siirtymiselle neuvostoliittolaiseen pankkijärjestelmään, jossa poliitikot ja virkamiehet saavat täyden kontrollin suhteessa kansalaisten sekä yksityisten yritysten raha-asioihin.

Lue aiheesta lisää:

EKP:n Lagarde tahtoo digitaalisen keskuspankkivaluutan – kaikuja Neuvostoliitosta
Juutalainen finanssielitisti: Ukrainan sota vauhdittaa siirtymää digitaaliseen keskuspankkivaluuttaan
Juutalainen keskuspankkiiri iloitsee: Valtiollisen digivaluutan avulla voidaan kontrolloida kansalaisten ostoksia

Lähde: Financial Times

Christine Lagarde Eliitti Euroopan keskuspankki Finanssiala Finanssikeinottelu Gosbank Juutalaisomisteiset pankit Keskuspankit Keskuspankkikapitalismi Keskuspankkivaluutta Konkurssi Martin Wolf Pankit Pankkiirit Politiikka Raha Silicon Valley Bank Sionismi Talletuspako Talletussuoja Taloudellinen riisto Talous Yhteiskunta

Keskustelu

10 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Totuus

  Vastaa

  Digi pohjainen valuutta on tulossa sanoohan sen järkikin. Nykyinen rahajärjestelmä perustuu öljyn arvoon (petro dollari), digipohjainen valuutta datan arvoon (tekoäly yms.). Se kuka hallitsee datan sillä valta, hyvin yksinkertaista.

 • Jupi

  Vastaa

  YouTube: bitcoin – end of the money as we know it

 • TT

  Vastaa

  Suuret pankit ovat liittoutuneet valtiovallan kanssa. Tämä on korporaatiofasismia, jos käytetään Mussolinin lausumaksi laitettua fasismin määritelmää: ”Fascism=Corporatism, because it is a merger of state and corporate power.” 

  Poliittisen vallan ja rahavallan yhdistelmä täyttää korporatiivisen fasismin määritelmän olkoonkin, että tämä ärsyttää monia ”katutason” fasisteja, jotka kai haluavat vastustaa rahavaltaa. Ehkä sekaannuksen taustalla on se ilmiö, että finanssitalous on lännessä syrjäyttänyt tuotannollisen talouden ja puhdas rahavalta eli rahan luomis-oikeudella ja osittaisvarantoluotonanto-järjestelmällä keinotellut banksteriluokka on kaapannut talouselämän määräysvallan itselleen. Mukaan on otettu myös poliittista ideologiaa kuten ilmastoa ja wokeismia painottava ESG-luottokriteeristö, jota monet pankit nykyisin soveltavat rahoittaessaan yrityksiä.

  Lännessä ollaan tilanteessa, jossa bankstereiden vallalle ei ole vastavoimaa ja sen myötä lännen valtiot tulevat sortumaan, koska bankstereilla ei ole etiikkaa, ei käytännön järkeä eikä hyväntahtoisuutta kansalaisia kohtaan. Ne ovat vain joukko hillittömiä ihmisiä, jotka ovat vietelleet myös poliitikot länsimaissa.

 • Nimetön

  Vastaa

  Yhdysvaltojen nykyinen hallinto on valmis aloittamaan kolmannen maailmansodan säilyttääkseen dollarin reservivaluutta statuksen ja hallitsevan aseman maailman politiikassa.

  Yhdysvaltojen koko systeemi on perustunut käyvän tavaran, ruoan ja raaka-aineiden, jalometallien ja öljyn vaihtamisen dollariin, joka on arvotonta paskapaperia. SWIFT pankkijärjestelmää on käytetty aseena pullikoitsijoita vastaan ja maat, jotka ovat halunneet eroon dollarista, kuten esim. Irak ja Libya on tuhottu ja johtajat murhattu. Uusi BRICKS järjestelmä on perustettu ja siihen liittyy kokoajan lisää maita, jotka ovat kyllästyneeet Yhdysvaltojen riistopolitiikkaan. Yhdysvaltojen asema maailman johtavana maana on tullut tiensä päähän. Yhdysvallat yrittää pelastaa asemansa eskaloimalla laajamittaiset sodat ja vetää myös Suomen osaksi tätä tuhoa.

  • Sensuroimaton Totuus

   Vastaa

   Käytännössä ”läntinen arvoyhteisö” on jo romahtanut ja nyt enää jännitetään sitä miten paljon ruumiita meitä hallinnoiva ns.eliitti saa aikaiseksi kun se yrittää pitää toimimatonta järjestelmäänsä pystyssä.

  • society

   Vastaa

   Turha syyttää anglo amerikkalaisia ja Eurooppaa tästä kriisistä kun kaikki jota tätä mafiaa johtaa ovat etnisesti juutalaisia, sama homma venäjällä ja muissa kauko idän maissa

 • ValhallaX

  Vastaa

  Kuvassa pankkisionisti arkisessa työssään.

 • YLE nurin!

  Vastaa

  Ranskalaiset ovat liikkeellä.

  Kyse on eläkeiän nostamisesta jota vastustetaan laajasti, pinnan alla kytee paljon muutakin.
  Meidän muiden pitäisi ottaa esimerkkiä ranskalaisista miten protestoidaan. Ei vain näytä luonnistuvan suomalaisessa itsemurha kulttuurissa. Aivopestyt valtiouskovaiset suomalaiset ovat kuin Jehovan todistajien lahko.

  AIVAN HELVETIN HIENOA ETTÄ RANSKALAISET EDES YRITTÄVÄT ANTAA TAKAISIN RIKOLLISELLE ELIITILLE. 

  Tässä olisi mahdollisuus raahata rahaeliitti nyt lähimpään lyhty tolppaan. Ja sama kaikissa suurissa kaupungeissa Euroopassa.

  Sodasta tässä on kyse muutenkin.

  Lentokentät, moottoritiet on blokattu. Valtava määrä ranskalaisia liikkeellä. 

  https://www.youtube.com/live/OgazLK-P3Cg?feature=share

  • Markkinatalouden näkymätön käsi

   Vastaa

   Turha se on raha eliittiä syyttää mistään, itsehän Ranskalaiset ovat markkinataloutta halunneet. Sama Suomessa, vuonna 1994 Suomi liittyi osaksi EU.ta, Se tarkoitti vapaita markkinoita joita ohjaa markkinatalous. Tämä kansa on itse tätä halunnut, sitä saat mitä tilaat.

 • Luottoa tyhjästä

  Vastaa

  Vain koulukirjoissa on markkinatalous. Todellisuus on sitten muuta.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi