EKP:n Lagarde tahtoo digitaalisen keskuspankkivaluutan – kaikuja Neuvostoliitosta

Uudessa mallissa EU:n poliittinen koneisto hallinnoisi kaikkea talouselämää suoraan, joten vain EU-eliitille uskolliset yrittäjät voisivat selvitä.

Talous

Christine Lagarde tahtoo eroon käteisestä sekä tilalle keskuspankin digitaalivaluuttamonopolin.

Euroopan keskuspankin johtaja Christine Lagarde ilmoitti sunnuntaina, että unioni on alkanut tutkia ”digitaalisen euron lanseeraamista”. Lagarden mukaan projekti heijastaa yleisemmin talouden digitalisaatiota.

Kriitikot eivät nielleet Lagarden ympäripyöreitä perusteluja pureskelematta. Digitaalisen keskuspankkivaluutan vaaroista on varoiteltu jo pitkään ja sen riskit ovat kärjistyneet koronarajoitusten pahentamien talousvaikeuksien vuoksi.

Euroopan unioni on käyttänyt koronakriisiä hyväkseen edistääkseen liittovaltiokehitystä ja tuhotakseen paitsi jäsenvaltioiden itsemääräämisoikeuden myös kansalaisten yksityisyydensuojan. Digitaalisen keskuspankkivaluutan projekti sitoo kaksi huolestuttavaa trendiä yhteen.

Paluu Neuvostoliittoon

Euroopan unionia, yhteisvaluuttaa ja EKP:n rahapolitiikkaa rajusti kritisoinut ekonomisti Tuomas Malinen puhui uuden valuuttahankkeen riskeistä #Neuvottelija-podcastin jaksossa 43. Malisen mukaan kyse olisi radikaalista muttei suinkaan mahdottomasta muutoksesta nykyiseen talousjärjestelmään.

Malisen mukaan valuuttauudistus voi saada potkua seuraavasta pankkikriisistä eli tilanteesta, jossa merkittävät eurooppalaiset pankit ovat ajautumassa konkurssiin. Siirtymä uuteen valuuttaan voitaisiin hoitaa salakavalasti esimerkiksi niin, ettei kaatuvia pankkeja pelasteta vaan niiden tallettajien tilit siirretäänkin suoraan Euroopan keskuspankin kirjoille. Keskuspankin omasta virtuaalirahasta tulisi lopulta ainut käypä valuutta.

Tämän myötä Euroopassa olisi enää käytännössä yksi pankki, joka muistuttaisi Malisen mukaan Gosbankia. Gosbank perustettiin Venäjällä kommunistivallankumouksen jälkeen 1921. Juutalainen kommunistiterroristi Vladimir Lenin nimitti tuolloin Gosbankin ensimmäiseksi johtajaksi juutalaisen Aron Sheinmanin. Se toimi vuosikymmenten ajan Neuvostoliiton ainoana pankkina ja sitä johtivat puolueelle uskolliset byrokraatit, joille tavallisen kansan hyvinvoinnilla ei ollut lainkaan väliä.

Eurostoliiton ainut pankki?

Gosbank-skenaariosta on tullut nopeasti niin realistinen uhka, että muun muassa Financial Times (FT) on kirjoittanut jo ”globaalin gosbankifikaation riskistä”. FT:n mukaan selkein moderni esimerkki Gosbank-mallista on nyky-Kiina. Siirtyminen digitaaliseen keskuspankkivaluuttaan voi kuitenkin luoda Eurostoliittoon nopeasti oman Gosbankin.

Malisen mukaan Gosbank-mallin riskit ovat valtavia: Muutama keskuspankkivirkamies olisi käytännössä vastuussa koko mantereen taloudesta, sillä he voisivat päättää koroista, lainoista ja vakuuksista kokonaan itse. Mikäli yritykset tahtoisivat selviytyä kamppailussa kilpailijoitaan vastaan, ne joutuisivat hakemaan kaiken rahoituksen investoinneilleen EU-byrokraateilta.

Gosbank-mallissa rahoituksen hakijan omistama puoluekirja nousee arvoon arvaamattomaan. Koska EU:n poliittinen koneisto hallinnoisi kaikkea talouselämää suoraan, vain EU-eliitille uskolliset yrittäjät voisivat selvitä. Kaikuja tästä kuultiin jo keväällä, kun selvisi, että EKP on rahoittanut suoraan suomalaisia pienyrittäjiä riistävää juutalaista Citycon-kiinteistömonopolia samalla, kun rehelliset yrittäjät kärsivät tappavasta kassavajeesta. Gosbank-malli tekisi suuryrityskorruptiosta ainoan mahdollisen liiketoimintamallin.

Juutalainen Aron Sheinman, Neuvostoliiton ensimmäinen keskuspankkiiri.

Myös yksittäiset kansalaiset vaarassa

Gosbank-malli ja digitaalinen keskuspankkivaluutta eivät olisi uhka kuitenkaan ainoastaan yrityksille. Myös EU-maiden kansalaisten yksityisyydensuoja sekä taloudellinen itsenäisyys ovat Lagarden tulilinjalla.

Gosbank-mallissa EU-virkamiehet voivat seurata ilman välikäsiä kaikkien kansalaisten rahaliikennettä, sillä käteisestä on luovuttu ja kaikki tilit on siirretty EKP:hen. FT varoittaa, että valtiollinen keskitetty digitaalivaluuttajärjestelmä voi johtaa siihen, että keskuspankki alkaa käyttämään keräämäänsä dataa kansalaisten vapauksia vastaan. Malli tarjoaisi ”ennennäkemättömät edellytykset kansalaisten massavalvontaan”.

Keskitetty digitaalivaluutta voi FT:n lainaaman selvityksen mukaan ”luoda voimakkaita uusia työkaluja kansalaisten kontrolloimiseksi sekä taloudelliseksi painostamiseksi”. Mikäli valtio pitää tiettyä kansalaista esimerkiksi vaarallisena poliittisena väärinajattelijana, voidaan Gosbank-mallissa ”tilinhaltija eristää valtion päätöksellä kokonaan pankkijärjestelmän ulkopuolelle ja jättää nääntymään, koska hän ei kykene pääsemään enää käsiksi maksujärjestelmään”.

Lähteet: Christine Lagarde, #Neuvottelija, Financial Times, Ilta-Sanomat

Aron Sheinman Christine Lagarde Citycon Digitaalivaluutta Euroopan keskuspankki Euroopan komissio Euroopan unioni Gosbank Juutalaisomisteiset pankit Keskuspankit Keskuspankkivaluutta Kiina Korko-orjuus Korruptio Neuvostoliitto Pankit Poliisivaltio Poliittinen vaino Poliittiset viholliset Politiikka Sionismi Suunnitelmatalous Talous Teknologia Tuomas Malinen Vakoilu Valvonta Velka Vladimir Lenin Yhteiskunta

Keskustelu

4 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • juha.

  Vastaa

  Tuomas Malisella on vielä sinisilmäistä uskoa siitä ettei mentäisi kiinalaiseen totalitarismiin ja että kansa voisi äänestää nurin ja estää globalistien märän unen. Mutta kuitenkin hän osaa jo aavistella kaikkein pahinta pelkällä ”aivo ‑työllään”, jotka ei perustu NWO:n tai yhden maailman hallituksen luomiseen, josta valveutuvimmat ja rohkeimmat pitävät ääntä senkin uhalla, että heidät valtavirta julistaa salaliittoteoreetikoiksi tai pleräti yksinkertaisestin hulluiksi!

  Katsoin Malisen videon eilen ja varmistuin siitä mitä EU todella aikoo tehdä koronan varjolla. hmisten perusvapauksien riistäminen koronaan perustuen on vain totalitaristisen diktatuurin ”sisäänajamista” ulkonaliikkumiskielloilla ja jopa Skotlannissa kaupoissa oli kiellettyä ostaa esim. kodinkoneita, koska ne eivät ole ”välttämättömiä”? Tälläiset hyllystöt olivat kiedottu keltamustilla teipeillä niin, ettei tuotteita saanut hyllystä!

  Systeemi tulee olemaan kuin Kiinassa, jossa lainban saaminen, junalippujen osto-.oikeus yms. on sosiaalisen käytöksen yhteiskunnassa ja etenkin uskollisuudessa kommunistiselle puolueelle kytkettynä taloudellisiin oikeuksiin sekä ”virhepisteisiin”, jotka kumuloituvat asianomaisen ”töppäilyjen” perusteella. Jos olet poliittisesti *”Epäkorrekti”, pankkikorttisi ei toimi!

  *Itsensä Maon keksimä sana, jota hän käytti Kulttuurivallankumouksen aikana vuosina 1966–1976 poliittisia vihollisiaan vastaan, jotka sinänsä olivat syytömiä ainoaankaan rikokseen, joita heidän päälleen masinoitiin. Tämä meni aivan yksiin Neuvostoliiton diktaattorin Josif Stalin 1930-luvulla vallinneisiin näytösoikeudenkäyntien kanssa, joita sanottiin myös ”puhdistuksiksi”!

 • Jamppa

  Vastaa

  Suomen pitäisi erota Eu:sta ja suorittaa rahareformi!

 • Pieniä tekoja

  Vastaa

  Lagarde saa haluta mitä haluaa mutta toteutus on sitten toinen juttu. Nais-oletettu joka potkittiin pois IMF:stä petosten ja väärinkäytösten vuoksi siirrettiin EKP:lle, mitä se kertoo EKP:stä?

  Olen tämän sanonut ennenkin ja sanon vastakin: Koko digitaalinen raha kaatuu siihen jos suomalaiset nostavat käteiseksi 10% tiliensä varoista ja maksavat käteisellä. Ja koska kaikki eivät nosta, niin 15% riittää pitämään liikenteessä niin suurta rahavirtaa että sitä ei saada vedettyä markkinoilta.

  Ja varsinkin se, että jos alkaa ihmaantua paikkoja joissa ei voi maksaa käteisellä, ne tule hylätä välittömästi. Riippumatta siitä onko vaihtoehto kalliimpi. Näin vain täytyy toimia jotta saamme pitää vielä rahalla maksamisen vapauden.

  Esim. liikennelaitokset joissa ei voi maksaa käteisellä, olen hylännyt. Kuljen sitten mieluummin vaikka taksilla jossa on suomalainen kuskina. Jos en ole liikkeellä omalla autolla. Ja se mikä täytyy pitää hengissä on parkkiautomaatit. Niihin pitää aina maksaa kolikoilla tai seteleillä. Ei koskaan korteilla.

  Muuten meille käy kuin pankkivirkailijoille: ne sai potkut kun ihmiset rupes maksamaan laskujaan netissä. Ja konttoreita suljetaan.

 • tutkiva lukija

  Vastaa

  Christine Lagarde on raaka IMF-lainoittaja ja itsenäisten valtioitten alistaja kredit-velkavankeuteen. Ukraina lienee viimeinen kohdemaa, mikä IMF on ”ottanut haltuunsa”.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi