Alexander ”Young Global Leader” Stubb ehdottaa: Käteisrahalle kielto 2030 mennessä

Viime vuosina Maailman talousfoorumin elitistit ovat alkaneet lobata erityisesti digitaalisen keskuspankkivaluutan puolesta, jotta keskuspankit voisivat seurata jokaisen kansalaisen yksityiselämää käytännössä reaaliajassa.

Talous

Alexander Stubb.

Juutalaisen Klaus Schwabin Maailman talousfoorumin Young Global Leader ‑ohjelman kasvatti, Suomen entinen pääministeri Alexander Stubb ehdottaa sosiaalisessa mediassa käteisrahan täydellistä kieltoa Euroopan unionissa. Stubb järjesti asiasta äänestyksen Twitterissä.

”Toivon, että Euroopan unioni työskentelee sen eteen, että tulevaisuuden yhteiskunnassa maksutavat ovat pääntöisesti sähköisiä (kortti, matkapuhelin, ym.). Mitä mieltä sinä olet, pitäisikö käteinen raha kieltää vuoteen 2030 mennessä?” globalisti muotoili näkemyksensä.

Globalistit ovat jo pitkään vaatineet käteisen rahan kieltämistä, koska Isoveljen on mahdotonta valvoa seteleillä ja kolikoilla suoritettua maksuliikennettä.

Viime vuosina Maailman talousfoorumin elitistit ovat alkaneet lobata erityisesti digitaalisen keskuspankkivaluutan puolesta, jotta keskuspankit voisivat seurata jokaisen kansalaisen yksityiselämää käytännössä reaaliajassa. Järjestelmä helpottaisi erityisesti poliittisiin toisinajattelijoihin kohdistuvaa taloudellista painostusta.

Stubbin kannanotto herätti sosiaalisessa mediassa suurta huolta erityisesti kansalaisten yksityisyydensuojan turvaamista kannattavien riveissä. ”Valtiolla ei tulisi olla – muutamaa erittäin tarkasti rajattua poikkeusta lukuun ottamatta – oikeutta vakoilla sitä, mistä [kansalaisten] rahat tulevat ja minne ne menevät,” eräs keskustelija summasi.

Lue myös: Alexander ”Young Global Leader” Stubb: Suomi hakee Natoon tänä vuonna

Lähde: Alexander Stubb

Alexander Stubb Digitaalinen valuutta Digitaalivaluutta Globalismi Käteinen Keskuspankit Kokoomus Kotimaa Maailman talousfoorumi Pankit Poliittiset viholliset Politiikka Raha Sionismi Talous Tiedustelu Vakoilu Young Global Leaders

Keskustelu

19 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Siirtykää käteiseen

  Vastaa

  Tämä on todella helppo torjua. Kukin meistä ottaa käteisen rahan käyttöön. Maksaa kaikki mahdolliset ostokset rahalla ja siinä se. Mitä enemmän rahaa on kierrossa, sitä vaikeampi sitä on ottaa pois. Ja sen hankalampaa sen seuraaminen on.

  Tässä on toinenkin pointti jota ihmiset eivät ole tulleet huomanneeksi. Nimittäin se että siinä vaiheessa kun raha on muutettu biteiksi tileille, niin jos et ole hyvä kansalainen (esim. ota rokotteita tai ilmianna naapuriasi tai lähde sotimaan rintamalle tai kirjoittelet paheksuttavasti…) niin tilisi jäätyy. Passisi lakkaa toimimasta ja kännykkäsi ei yhdistä enää.

  On myös se pointti että jokainen korttimaksu maksaa 12c/kpl. Se ei vielä näy koska puolet, 6c, maksaa automaattiyhdistykselle se taho jonka tililtä maksetaa. Ja toisen puolen sen pankki, jonka tilille rahat siirretään. On siis täysin typerää maksaa vaikkapa kupillista kahvia pankkikortilla. Nämä 12c:et kerätään kasaan ja nykyään ne näkyvät kuukausimaksuina. Mutta ans olla kun raha poistetaan, niin sen jälkeen ne näkyvät suoraan tiliveloituksina. Ja silloin 12 ei enää riitäkkään. Ahneus on jäjetöntä siinä vaiheessa aina kun joku pääsee monopoliasemaan.

  Niin että, jokainen joka maksaa käteisellä tekee työtä tulevaisuuden eteen. Se on helppoa käyttäjälle mutta todella kiusallista valtaapitäville. Ja se on isänmaallisin teko minkä yksilö voi tehdä.

  …esim Italiassa ei koskaan tulla luopumaan käteisestä. Ne nauraa nyt jo politikkojen puheille. Me kyllä voitaisiin luopua Kataisesta ja Stubista.

  • Ascendant

   Vastaa

   En koskaan käyttänyt korttia. Sitten siirryin siihen kolme vuotta sitten. Käytin puolitoista vuotta ja sitten palasin takaisin käteiseen. Eli peli on tällä hetkellä käteinen 40–kortti 2.

   • Sirtykää käteiseen

    Vastaa

    Minä kiitän sinua. Olet isänmaallinen ja ymmärrät rahan merkityksen.

 • Kauhahammas

  Vastaa

  Hartiat kapeammat kuin oma perse. Heh…miehinen mies. Syöppä poika porkkana ja osta jude silmät.

 • TT

  Vastaa

  Seuranta ei olisi pahinta, vaan digirahasta voidaan tehdä ohjelmoitavaa. Silloin sen käyttöä voidaan rajoittaa jo etukäteen tai tilanteen vaatiessa. Esimerkiksi jonkun ihmisen raha kelpaisi vain tiettyihin tuotteisiin ja palveluihin. Digiraha voidaan varustaa päivämäärällä, minkä jälkeen siitä tulee arvotonta. Säästämisestä tulee mahdotonta tai sijoituksia voidaan tehdä vain globalistisen eliitin määräämiin kohteisiin. Tälläkin hetkellä pankit ohjaavat hyvätuloisempia ihmisiä sijoittamaan vain tiettyihin kohteisiin esimerkiksi yhtiöihin, jotka eivät välttämättä toimi suomalaisten parhaaksi.

 • ValhallaX

  Vastaa

  Stubb on perinteinen, narsistinen, maanpetturi. Nykyään tavallistakin tavallisempi sellainen, näitä löytyy röykkiöittäin ns. oikeiston joukoista. 

  Stubb on poliittisesti nolla, hän ymmärtää vain henkilökohtaisen etunsa. Siksi hän on juutalaiseliitille ns. helppo nakki, helposti lahjottavissa viroilla, rahalla ja julkisuudella.

  Sanna on tismalleen samanlainen yksilö. He voisivat koska tahansa vaihtaa puoluetta, heillä ei ole poliittista agendaa, he eivät edes tiedä, mitä on agenda. Heidän ainoa agendansa on oma etu.

  Vrt. esim. Ohisaloon. Häntä ei voi lahjoa ainaoastaan rahalla, viroilla ja julkisuudella, vaikka se vie kyllä pitkälle sekin. Silti, ohisalot tarvitsevat paljon enemmän. Heidän pitää saada aitoa valtaa, heidän pitää saada alistaa oman maansa kansalaiset köyhyyteen ja kurjuuteen. Heille köyhyys ja kurjuus kansassa on voitto, sillä he toimivat kuin juutalaiset eli oma rikastuminen on hyvä, mutta rikkaus tuntuu paljon paremmalta, kun kansa elää kurjuudessa.

  Sionismi ei koskaan tyydy sionistin omaan rikastumisen. Rikkauden kirsikka kakussa on samanikainen valkoisen kansan tuho, kurjuus ja hätä. Silloin sionisti nauttii, silloin on hyvä.

 • GLGL

  Vastaa

  On yksi, ja vain yksi, asia, josta Caj-Göran jää historiankirjoihin: Hänen lanseeraamansa termi ”VMP”. Itse C‑G varmaan olisi toivonut jotakin ylevämpää, mutta onhan tuo tyhjää parempi.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Stubbin kaltaisten ihmisten pääsy politiikkaan pitää estää/kieltää vuoteen 2030 mennessä.
  Vain siten asiat voivat muuttua paremmaksi.

 • KPJJ

  Vastaa

  Stubb voi painua vittuun.

 • Tästä on leikki kaukana

  Vastaa

  Vain VIHOLLINEN on kieltämässä käteisrahan.

  Mitään oikeudenmukaista tai järkevää syytä ei ole kieltää käteisrahaa. 

  Sota alkaa mikäli käteisrahan kielto toteutuu.

 • Kantasuomalainen patriootti

  Vastaa

  Selkärangaton, vailla omaatuntoa oleva maanpetturi!

 • Bella

  Vastaa

  Jannittava huomata tuossa Alexin aanestystuloksessakin Pareton lain toimivan: vain hieman yli 20 % oli aanestanyt kateisesta luopumisen puolesta. Pareton lakia on tutkittu aika paljon, esimerkiksi yksinkertaisimmillaan se toimii nain: 20 % kaupungin vaestosta omistaa 80 % kaupungin varallisuudesta. 

  Olen tutkinut totalitarismin liiketta (julkaisematon tutkimus; tosin saatan sen viela julkaistakin): kaupungin vaeston maaran kaksinkertaistuessa kaksinkertaistuu varakkaiden määrä ja taas myös vastaavasti heidän omistamansa varallisuuden määrä kasvaa 15 % (HS:n paatoimitus yritti laskea tata potenssilaskuin; taysin pieleen menneista laskelmista huomautti eras proffa, mutta ei hankaan tiennyt, etta yhteiskunnallisia muutoksia ei lasketa potensseilla, vaan skaalauksen teorioilla). Tämä selittaa poliittisen liikehdinnan kasvua tallaisessa tapauksessa. 1800-luvun Saksan tapauksessa, jota pohdin verrokkina talle teorialle, tutkin sen antisemitistista protestia niilla alueilla, jotka kokivat uudenlaisen infrastruktuurin voimakasta rakentamista eli rautateiden rakentamista. Toisaalta, mikäli rautateitä ei toisilla alueilla rakennettu tai rakennettiin vahemman, tai hitaammin, jai sosio ekonominen kasvu saavuttamatta – ja myös antisemitismi oli vahaisempaa.

  No niin, tama tiedoksi taneleille ja alexeille ja muille talouskasvun kannattajille.

 • OWLM

  Vastaa

  Alexander ”kaikki hyvin ruotsissa” Stubido iskee jälleen.

 • Olavi Koskela

  Vastaa

  Ihan liikaa kyllä luotetaan siihen, että nämä sähköiset maksuliikennejärjestelmät toimivat aina. Toimivathan ne yleensä rauhan aikana, ja kun energiahuolto pelaa. Mutta eivät oikeat kriisit – siis muut kuin esim tämä ilmasto”kriisi” – ole maailmasta loppuneet. Vasta tänään naapurin Lavrov mökeltämään jotain se suuntaista, että Venäjä kyllä reagoi jos Suomi ja Ruotsi tohtivat vastoin heidän tahtoaan liittyä Natoon. Tuskinpa se käteisestä luopuminen muutenkaan onnistuu vain jossain EUn jäsenmaassa, vaan sen täytyy olla unionitason päätös – eli ei tapahdu nähtävissä olevassa tulevaisuudessa.

 • Käteisrahan poistaminen sytyttää sodan

  Vastaa

  Jokainen ymmärtää kun näkee omilla silmillään miten lähellä ollaan sitä hetkeä kun ne yrittävät lopettaa käteisrahan. Otto automaatteja. on enää vähän pääkaupunkiseudulla. Tämä on varma merkki että lähestytään sitä hetkeä kun käteisraha yritetään kieltää. Myös nykyiset setelit ovat huonokuntoisia koska samat setelit pidetään kierrossa pidempään. Niitä ei enää uusita kuin ennen.

  • Käteinen on rahaa

   Vastaa

   Ja kukahan sen sodan sytyttää? Sinäkö? Kuule, harvassa on ne ihmiset jotka siitä suivaantuu. Ihan sama kuin puhelintekin ja tietokoneiden kanssa ”Mulla ei ole mitään salattavaa”. Sytyikö yksityisyyden menettämisestä sota? EI !! Sen sijaan ihmiset ostaa aiempaa parempia ja uudempia puhelimia.

   Aivan sama rahan kanssa. Suurin osa ottaa muovirahat käyttöön vaikka ne rahat sielä tilillä ovat SINUN omaisuuttasi. Ja hyväksyy sen että tili voidaan jäädyttää milloin vain. Ja että SINUN pitää todistaa että rahasi ovat sinun.

   Ainoa tapa pitkittää tätä on pumpata raha-automaateista käteiset pihalla ja pyörittää Suomea rahalla.

   Kävin eilen kaupoilla ja iskin tiskiin kaksi 500e seteliä. Sen jälkeen kassat arpoivat yhdessä että saavatko vaihtorahat lokerikoista kasaan. Melkein 200e tuli vaihtorahaa. Kyllä on kaupatkin alas vajonneet. Käteinen on kuitenkin melko kätevä maksuväline. Ja aina kun joku kauppa/kauppaketju ilmoittaa etteivät huoli käteistä rahaa, niin en mene sinne. Jos olen mennyt tähänkään asti.

 • Poliisivaltio maailmankartalle

  Vastaa

  Keskiverto suomalainen on kuin alistunut lammas joka viedään teurastettavaksi. 

  Käteisraha on vapautta!

  Suomalainen itse valitsee poliisivaltion.

 • Takaisin kommunismiin

  Vastaa

  Stubb on WEF young global leader. WEF ajaa käteisrahan kieltoa, jota perustellaan mm. harmaan talouden estämisellä. Todellisuudessa WEFin ainoa tavoite on saada ihmiset täydelliseen kontrolliin ja kehittää hiilijalanjälkeen perustuvaa dystooppista sosiaalisen krediitin järjestelmää. Asut rajatulla alueella, josta et voi poistua. Otat kaikki sinulle määrätyt rokotteet ohjelman mukaisesti. Päivittäinen kansalaispalkkasi ja geenimanipuloidusta soijasta sekä hyönteisproteiinista koostuva ruoka annoksesi määräytyy sen mukaan kuinka kuuliaisesti noudatat yksityis suihkukoneilla ja huvijahdeilla matkustavaa, parhaimpia viinejä ja kobe härän pihvillä mässäilevää eliittiä.

 • Konservatiivi

  Vastaa

  Tuo tyyppi oksettaa minua! Mitä se tuossa tekee, vetää kipaa päähänsä vai?? 

  Poistuisi jo suomalaisesta poliittisesta keskustelusta kokonaan, mokoma tunari.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi