Suomalaiset haluavat leikata maahanmuutosta, Yleisradiosta ja puoluetuista

Leikkauslista osoittaa, että kansan syvissä riveissä on jäljellä vielä rahtunen maalaisjärkeä.

Talous

Elinkeinoelämän valtuuskunnan Evan tuoreen selvityksen mukaan suomalaiset ovat valmiita torjumaan valtion velkaantumista leikkaamalla kansakunnalle haitallisten kohteiden julkista rahoitusta. Leikkauslista osoittaa, että kansan syvissä riveissä on jäljellä vielä rahtunen maalaisjärkeä.

Suomalaiset leikkaisivat erityisen innokkaasti puoluetuista. ”Seuraavana listalla ovat ministerit, heidän avustajansa, eduskunta, valtion virkamiehistö ja tasavallan presidentin kanslia,” Talouselämä kirjoittaa.

Ylipalkattujen eliittipoliitikkojen ja ‑virkamiesten ohella suomalaiset ovat kyllästyneitä syytämään veroeuroja maahanmuuttoon, kehitysapuun, Yleisradiolle ja rappiotaiteeseen, Evan kysely paljastaa. Yli puolet vastaajista haluaisi tasapainottaa valtiontaloutta leikkaamalla näistä.

Lähde: Talouselämä

Eva Julkinen talous Kotimaa Leikkaukset Maahanmuutto Politiikka Puoluetuet Talous Valtiontalous Valtionvelka Veronmaksajat Verotus Yhteiskunta Yleisradio

Keskustelu

12 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Nimetön

  Vastaa

  Tämä kun vielä näkyisi jollain tavalla vaalituloksessakin.

 • Nesti Mugridi

  Vastaa

  Oikein ilahduttavaa lukea tällaista. Ihme että yleensäkin pääsi tulokset mediaan asti. Yleensä tutkimus tai kysely toteutetaan tarpeeksi monta kertaa, ettei missään vaan näy julkisesti että itseasiassa enemmistö olisi valmis leikkaamaan kehitysavusta ja yleltä. On paljon helpompaa valehdella että vain pieni prosentti äärioikeistoa on sitä mieltä.

 • Late

  Vastaa

  mutta tämä täystuho hallitus ei kansaa kuuntele eikä sen mielipiteistä välitä. joten ei toivoakaan että näistä leikataan…ottavat mielummin lapsilta, vanhuksilta, sairailta ja korottavat veroja. tää hallitus ja etenkin ministerit pitäis syöttää pirajoille

 • goy

  Vastaa

  teknologiateollisuus ilmoitti tänään että suomi tarvitsee maahanmuuttajia vuosittain 50000

  • GLGL

   Vastaa

   Omituista, että teknologiateollisuus on vedetty mukaan tähän kusetukseen. Luulisi siellä olevan realismintajua ja kykyä loogiseen ajatteluun.

   Ilmeisesti vaativat lisäksi, että maahanmuuttajat poimitaan Välimerestä?

   Teknologiateollisuus voisi näyttää mallia ja siirtää ne tarvittavat työtehtävät kehitysmaihin, niin ei tarvitsisi tuoda ihmisiä Suomeen. On ilmastotavoitteiden vastaista tuoda ihmisiä kylmään ilmanalaan tekemään sellaista työtä, jonka voivat tehdä kotimaassankin, vai meneeko teknologiateollisuus ilmastotavoitteissakin puolilla valoilla?

   • Tura

    Vastaa

    Puolilla valoilla ajaminen on ekoteko! Silloin ei tosin näe mitään ja menee ohi mm. se, että kehitysmaalaisten roudaaminen Suomeen kasvattaa niiden CO₂-päästöt 200-kertaisiksi. Ajatus monikulttuurista on kuitenkin tärkein ja kaikki muu on rasismia.

    Mutta eikö ilmaston lämmittäminen olisi hyvä asia? Silloin Suomeenkin olisi afrikkalaisten, aasialaisten ja lähi-itäläisten parempi sopeutua ja täälläkin voisi kasvattaa esim. vesimelonia pohjoisessa Lapissa asti. Asuntoja ei tarvitsisi myöskään lämmittää yhdeksää kuukautta vuodesta kuten nyt.

    Onko tiedemaailma/viherkuplaporukka hyväksynyt sitä mahdollisuutta, että on tulossa uusi jääkausi? Eikö tätäkin vastaan tulisi silloin taistella ja varoa ilmastoverottamasta liikaa, jottei tulisi liian kylmä? Tai jos vain ilmastotoimet tepsivätkin liian hyvin ja jäädytämme planeetan omilla teoillamme? Pelottava ajatus. Mutta jos jääkausi tulee, niin silloin viherutopia ottaa kunnian vääryydellä planeetan lämpötilan laskusta. Jos planeetta meneekin kohti lämpimämpää kosmista sykliä, niin silloin media varmasti kiittelee hienosta ilmastotaistelusta, jonka luontainen lämpeneminen kuitenkin hienoisesti voitti.

 • juha II

  Vastaa

  EI ollut YLE:n ”kysely”. Olen samaa mieltä leikkauskohteista. YLE maksumuurin taa kulttuurimarxistien ja isojen kirjainten väen rypypaikaksi. Rahaahan heillä kyllä piisaa!

 • TT

  Vastaa

  Kokoomus tulee ja Kokoomus leikkaa ja köyhät ojan pohjalle heivaa. Suomen köyhät saavat jälleen toimia maan pelastajina sen jälkeen, kun isorikkaat, vaikutusvaltaiset ja globalismia palvovat shampanjasosialistit ovat hummanneet Suomen rahat maailmalle. Venäjääkin pitää kuulemma nyt vastustaa miljardein ja taas miljardein. Kokoomus ja shampanjasosialistit pelkäävät nyt tonttiensa ja sijoitustensa puolesta, koska vanja tai iivana voi ne napata heiltä pois. Köyhä saa luvan painua itärintamalle kokkareiden omaisuutta puolustamaan. Jossain vaiheessa tämäkin omaisuus sitten myydään ulkomaalaisille suursijoittajille, oikeaoppisesti toki länsimaalaisille sellaisille. Tämä on Kokoomuksen viimeinen palvelus suomalaisille, jotka kaikki sysätään torpparin asemaan vaille nautintaoikeutta omaan maahan. ”You will own nothing”. Sekin vähä mikä jäljelle jää, pilataan neekereillä ja poliisivaltiomeiningillä.

 • Usko Airo

  Vastaa

  Eipä vaikuta eliittiin millään lailla!

 • Tura

  Vastaa

  Suomalainen saa haluta mitä lystää. EU meidän asioista kuitenkin päättää ja EU:ta käskyttävät pankit korkovelkarahallaan sekä suuryritykset, jotka ovat mukana sanelemassa politiikkaa, niin että mukamas kilpailemme yhtenä alueena USA:ta vastaan, vaikka jokainen muistaa miten kävi vaikkapa Libyan kanssa, kun ei haluttu dollareita käyttää.

  Nyt EU ottaa Bulgarian, Romanian ja Kroatian mukaan Schengeniin, joten tulemme saamaan lisää mustalaisia, albaaneja, kurdeja ym. kivaa pilvinpimein. Suomeen sijoitettava porukkahan ei tässä multikulttuurisessa, avoimien rajojen EU:ssa tule ikinä loppumaan kesken.

  Jos poliitikkojen ja muiden suojatöissä loisivien etuja leikattaisiinkin, niin heille ja heidän perheilleen siirretään rahat korotusten kera jotakin muuta kautta vain. Tämähän on nähty mm. Marinin ja Ohisalon miesten tapauksissa. EU muistaa aina palkita marionettinsä, jotta teatteri pysyy yllä.

 • Nimetön

  Vastaa

  Leikkaavat työttömyyskorvauksia, liitonrahoista, kela korvauksista ja kaikista muista kivoista pikkujutuista joita työtä vailla olevat on riippuvaisia. Tämä on Suomalaisten oma vika. Annatte sen tapahtua. Ei ole kadulle protestoimaan menijöitä. Minusta kansakunta joka ei piittaa, voi tuhoutua kaikin mokomin.

 • Perko

  Vastaa

  Mielestäni on väärä termi tuo ’monikulttuuri’ sana, joka lienee vhervasemmiston keksimä. Oikeampi ja todellisuutta kuvaavampi termi on ’sekakulttuuri’ jota tulisi käyttää. Tämä sekakulttuuri on käytännössä kulttuurisotaa, joka tappaa oman kansallisen arvokkaan, vuosisatojen vanhan kulttuuriperinteen, jonka esivanhempamme ovat luoneet. Meistä ja tulevista sukupolvista tehdään kulttuurijuurettomia. Ts. ei ole suomalaista kultturia tulevaisuudessa, on vain juureton sekakulttuuri.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi