Kun mikään ei riitä: Moderna haastaa Pfizerin oikeuteen koronarokotteisiin liittyen

Molemmat firmat ovat tehneet koronarokotteilla miljardien voitot, mutta koska ahneille rikollisfirmoille ei mikään riitä, taistelevat he vielä toistensa kanssa oikeusjärjestelmän kautta saadakseen lisää rahaa.

Talous

Valtavia miljardibisneksiä pyörittävät rikolliset lääkeyhtiöt Moderna ja Pfizer ovat riidoissa liittyen koronarokotteisiin ja niiden patentteihin. Modernan mukaan Pfizer on väärinkäyttänyt Modernan patentoimaa teknologiaa liittyen koronarokotteiden kehittämiseen.

Moderna sanoo kehittäneensä ja patentoineensa koronarokotteissa hyödynnetyn mRNA-teknologian vuosia aiemmin. Pandemian alkuvaiheessa Moderna ilmoitti, että se antaisi muiden, etenkin matalatuloisten maiden, käyttää sen patentoimia keinoja koronavirusrokotteiden kehittämisessä. Maaliskuussa 2022 se kuitenkin ilmoitti, että suurten yhtiöiden, kuten Pfizerin ja Biontechin, olisi pitänyt kunnioittaa sen patentteja ja immateriaalioikeuksia.

Lähde: Iltalehti

Hyvinvointi Moderna Pfizer Rokotteet Talous Teknologia Tiede & luonto

Keskustelu

5 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • TT

  Vastaa

  Kuinkas sitä voi tienata ilmaisilla rokotteilla? Ai niin, eihän ne tainneet ihan ilmaisia ollakaan. Myös terveet ja tervejärkiset, jotka eivät menneet lankaan, joutuvat maksumiehiksi verojen kautta. Sitä ennen saatiin kärsiä valtavaa painostusta siitä, ettei geenimuunteleva pistos kelpaa. Maksukuorma vain kasvaa, kun päälle tulevat alati lisääntyvät rokotehaitat ja niiden hoitaminen.

  • Ilmari

   Vastaa

   Ei kai nyt kukaan ilmaiseksi rokotteita valmista sen kummemmin kuin mitään muitakaan tuotteita.

 • Zäh wie Leder

  Vastaa

  20.2.2022 iltalehti tiesi kertoa että koronarokotteen kehitti Tutkijapariskunta Özlem Türecin ja Ugur Şahinin yhtiö Biontech.

  https://www.iltalehti.fi/terveysuutiset/a/a3057dc2-a228-4e5b-823f-263c3df1b113
  https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000007611330.html

  Ja nyt Moderna haastaa rokotteen kehittäjän oikeuteen?

 • juha II

  Vastaa

  Varsinaisia kyrvän syyliä!

 • Mummo-12

  Vastaa

  https://www.youtube.com/watch?v=-z_W3yRA9I8

  Tuosta hyvä dokkari hieman aiheeseen liittyen. Tuli myös Yleltä jokin aika sitten ja löytyy/löytyi areenasta, mutta tänään viimeinen päivä kun siellä esillä.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi