Yritysten ja valtioiden velkaongelmat kärjistyvät eri puolilla maailmaa

On todennäköistä, että köyhien maiden ajautuminen konkurssiin tulisi tekemään tuhojaan länsimaisissa pankeissa, joille maat ovat velkaantuneet.

Talous

päivitetty

Globaalin finanssikriisin jälkeen sionistiset keskuspankit ovat pumpanneet maailmantalouden täyteen velkarahaa niin sanotun määrällisen elvytyksen nimissä. Nyt inflaatiopaineet ovat johtaneet siihen, että yhä useammat yritykset ja jopa valtiot ovat vakavissa vaikeuksissa lainojensa kanssa.

Pahimmassa liemessä ovat ulkomaalaiset, jotka ovat velkaantuneet Yhdysvaltojen dollareissa. Viime kuukausina dollarin kurssi on noussut jyrkästi esimerkiksi suhteessa euroon, mikä on paisuttanut velkojen ja korkokulujen tosiasiallisen määrän. Rahoitusmarkkinoiden globalisaatio on johtamassa jälleen katastrofiin.

International Capital Markets Association ‑järjestön Leland Goss puhuu medialle painajaisskenaariosta, jossa suuri joukko dollareissa velkaantuneita valtioita ajautuu konkurssiin yhtä aikaa. Tällä voisi olla tappavia vaikutuksia myös euroalueen yritysten kannattavuuteen.

Gossin mukaan on todennäköistä, että köyhien maiden ajautuminen konkurssiin tulisi tekemään tuhojaan länsimaisissa pankeissa, joille maat ovat velkaantuneet. Pankkien kautta kriisi leviäisi myös länteen.

Lähde: Financial Times

Dollari Euroalue Talous Talouskriisi Talousromahdus Valtionvelka Velka Yhteiskunta

Keskustelu

5 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • TT

  Vastaa

  Ei hätää. Suomi pelastaa. Tuppuraiselle kudotaan jo uutta leninkiä.

  Totuus on tyly. Jo useaan kertaan tekohengitetty Bretton Woods-järjestelmä, jossa dollari on maailman johtava valuutta, lähestyy tiensä päätä. Ensin tuhoutuvat dollarille alisteiset valuutat. Kehitysmaista kaatuvat erityisesti IMF:n rahoittamat maat, mutta myöhemmin mukaan liittyvät myös dollarille alisteiset länsivaluutat kuten euro ja punta. Dollarin arvo aluksi kohoaa, koska sijoittajat näkevät sen romahduksessa kuitenkin kaikkein vahvimpana. Dollari romahtaa vasta, kun koko korttitalo on romahtanut. 

  Juuri tämän systeemisen romahduksen uhan vuoksi Venäjä, Kiina ja BRICS-maat ovat pyristelemässä irti dollarista ja ovat hankkiutuneet eroon veloistaan mahdollisuuksien mukaan ja ovat hamstranneet runsaasti kultaa. Venäjä aloitti voimakkaan hamstrauksen sattumoisin vuonna 2014, jolloin sen suhteet länsimaihin alkoivat mennä jäihin. Tämä ei tarkoita sitä, etteikö BRICS-mailla itsellään olisi valtavia taloushuolia. Nämä kuitenkin voivat selvittää näitä itse ilman maan myymistä ulkomaisille sijoittajille. Tämä myyntiehto on usein mm. IMF-lainojen takuuna.

  Suomi on hoitanut asiansa siten, että valtio on tuota pikaa konkurssissa. Jatkossa maamme tulee olemaan avovankila, jossa maksuliikenne hoidetaan ohjelmoitavan keskuspankki-digirahan avulla. Isänmaallinen toiminta loppuu viimeistään silloin.

 • Länsi vajoo kuraan, eikä sieltä enää nouse

  Vastaa

  Tuo voi hyvinkin sytyttää kuivan ruudin, tosin ajautuu länsi kaaokseen ilman tuotakaan skenaariota.

 • otto suni

  Vastaa

  Velkarahaa on tarjottu Rotschildien pankkitoiminnan alusta 1700-luvulta lähtien ja jopa keskuspankkeja ovat Rotschildit perustaneet. Velkaantumisaste on jo niin korkea useimmilla mailla, että kansa köyhtyy ja sionistien tukijat rikastuvat. IMF on ehkä kieroin näistä kaikista rahoittajista ja sitoutuminen avustettavaksi johtaa kansantalouden syöksykierteeseen!

  Suomi on yksi näistä heikoista talouksista ja olemme pian kokonaan velkavetoinen yhteiskunta, siitä pitää huolen Bildeberg-Sanna ja kipapää Sauli! Hyvin menee kansa köyhtyy ja edelleen tyhmät syyttää Putinia.

 • juha II

  Vastaa

  Totta kai. Se on tarkoitiuskin ja sitä on ajetftu vuosikymmeniä ”kuin käärmettä pydssyyn”!
  Rikkaat jäävät kellumaan kuin Telkän poikaset. Rahvas painuu pohjaan kuin mätä tukki!!!
  Korona, Ukrainan sota, uudet ”pandemiat”, defund police, massamaahanmuutto, valtioiden velkaannuttaminen, ”ilmastonmuutos” – korkeat verot, ”vihreä siirtymä”, masinoitu ”ruokapula” ‑maatalous murhataan, digitaalinen raha, ihmisten sirutus, 5G, kirjain tyrannia LQBTA+.…
  Lahden rautatieasemalla matuja mustanaan häiriköimässä!

  • society

   Vastaa

   Pääsispä tästä kaikesta syövästä eroon. Kansa vaan sokeana tottelee ja uskoo kaiken, ei voi olla mahdollista kuinka aivopesu toimii

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi