Liberian sotarikosjutun kustannukset tähän mennessä 2,5 miljoonaa euroa

Keskusrikospoliisin tutkinta alkoi 2018.

Talous

Liberian sotarikosjutun välittömät kustannukset ovat tähän mennessä 1,5 miljoonaa euroa ja virkamiesten palkat korottavat summaa vielä noin miljoonalla. Oikeudenkäynti alkoi Tampereella helmikuussa 2021, mutta sen aikana tuomarit matkasivat kahdesti Länsi-Afrikkaan kuulemaan todistajia.

Poliisin kulut esitutkinnasta ja oikeudenkäynnistä olivat krp:n mukaan 300 000 euroa. Tuomioistuimen kustannukset olivat yhteensä 871 000 euroa. Se koostuu pääasiassa oikeudenkäynnin järjestämisestä Afrikassa, mutta myös käännös- ja tulkkauspalveluiden osuus oli suuri, 230 000 euroa.

Lähde

Lue myös: Afrikkalainen sotarikollinen oikeuden eteen Tampereella

Afrikkalaiset Gibril Massaquoi Kotimaa Maahanmuutto Rikos Rotu Sotarikos Talous Terrorismi Ulkomaat Uutiset Väestönvaihto Veronmaksajat Yhteiskunta

Keskustelu

10 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

  • Jouni S.

    Vastaa

    Oikea osoite laskulle löytyy oheisen linkin takaa, nimet ovat siinä alla.
    https://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2006/20060710#Pidp446833744

    Muitakin vaikuttajia toki on, mutta hehän voisivat päättää ketä haluavat mukaan jakamaan sen, jos eivät itse halua sitä kokonaan maksaa. Ja kaikki nimet esiin, että äänestäjät saavat tietää, ketkä ja mitkä puolueet ovat ansioituneet tässä asiassa.

  • matti mainio

    Vastaa

    Jokainen änniin laitettu euro tulee kaksinkertaisena takaisin. Toivottavasti tämäkin tutkinta johtaa hyvään tulokseen ja saadaan tämäkin suomalainen pelastettua ja maine puhdistettua. Ja lisäksi ehkä vielä ukolle isot korvaukset. Silloin ollaan taas saatu rahalle vastinetta.

  • TT

    Vastaa

    EKP painaa lisää rahaa bankstereille, jotka puolestaan lainaavat sitä Suomen valtiolle. Keskusbanksterit lainaavat mielellään jättiläispinot leikkirahaansa esim. koronan hoitoon ja nostavat kohta lainojen korot pilviin. Englannin keskuspankki nosti jo korkoa ja muut seuraavat perässä.

    Suomen velkavastuilla rasitettu kassa tyhjenee ennätysvauhtia ja jonossa ovat kohta nämäkin Afrikan asioita hoitavat virkamiehet sekä kaikki valtion elätettävät köyhät. Kumpien arvelette saavan jäljelle jääneet niukat rahavarat, kun jonossa ovat sekä virkamiehet että köyhät? Ainoa hyvä tässä on, että aggressiivista koronapolitiikkaa kannattaneet vihervasurit jäävät vaille tukiaan. Mitäs sitten tapahtuu, kun kunniakansalais-neekereiltä jää Kela-tuki saamatta?

  • Olavi Koskela

    Vastaa

    Jotain naista huijattiin ja jäljet johti Saksaan. Poliisi lopetti tutkinnan koska liian vaivalloista ja kallista. Huijarit sai jatkaa huijauksiaan.

  • Eikka

    Vastaa

    Epäilty olisi pitänyt toimittaa Liberiaan jo vuosia sitten ja luottaa sikäläisen oikeusjärjestelmän toimivuuteen. 

    Se nyt vaan on tyhmää maksaa liikaa ja tässä tapauksessa ihan vitun tyhmää.

  • juha II

    Vastaa

    Tälläiseen vapautusprosessiin kyllä riittää rahaa ja muka pidetty oikeuden käynti on pelkkä viikunanlehti lähinnä ulkomaiseen levitykseen. Asioista jotain ymmärtävät suomalaiset kyllä tietävät koko touhun olevan mermkityksetöntä menuettia, joka lihottaa asianajajien ja tuomareiden kukkaroa. Vastaavasti pohjaton kassa eli suomalaiset veronmaksajat joutuvat pulittamaan tämänkin ”joutsenlammen”!

  • yepyep

    Vastaa

    Porvoon laamanni (sekunda svedu) poltti myös 5 miljoonaa vastaavanlaiseen tutkintaan, eikä järjettömien kulujen lisäksi muuta konkreettista saanut aikaan.

  • Nimetön

    Vastaa

    No, suomalaiset on vähintään tuon verran velkaa tuolle neekerille.

  • Pirjo

    Vastaa

    Hyi, mikä hirviö

  • Nimetön

    Vastaa

    Mies on vapautettu nyt! Kulkee vapaana.

  • Vastaa

    Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

    Lue seuraavaksi