Afrikkalainen sotarikollinen oikeuden eteen Tampereella

Gibril Massaquoita syytetään muun muassa murhista ja raiskauksista Liberian sisällissodassa. Koko lystin kustantaa tietysti suomalainen veronmaksaja.

Väestönvaihto

Suomalaiset veronmaksajat kustantavat afrikkalaisia sotarikoksia koskevia oikeudenkäyntejä. Kuvassa RUF-terroristeja.

Maanantaina 1.2. Pirkanmaan käräjäoikeudessa alkoi Liberian sisällissotaa koskevien syytteiden käsittely valmisteluistunnolla.

Suomessa kymmenisen vuotta asunutta sierraleonelaismiestä syytetään murhista, törkeistä raiskauksista, törkeästä sodankäyntirikoksesta ja törkeästä ihmisoikeuksien loukkaamisesta poikkeuksellisissa oloissa vuosina 1999–2003. Hän on kiistänyt syytteet. Tapauksen esitutkintaa on suorittanut Suomen keskusrikospoliisi (KRP).

Pääkäsittely alkaa keskiviikkona, ja syytettyä on määrä kuulla oikeudessa ensi viikolla.

Juttua istutaan ensin Tampereella kaksi viikkoa, minkä jälkeen käräjäoikeus matkustaa paikan päälle kuulemaan kymmeniä todistajia ja vierailemaan epäiltyjen rikosten tekopaikoilla. Käräjäoikeudesta kerrotaan, että matkaan lähtee muun muassa neljä tuomaria ja kaksi syyttäjää.

Gibril Massaquoi.

Terroristijohtaja

Syytetty Gibril Massaquoi on kotoisin Liberian naapurimaasta Sierra Leonesta. Hän toimi everstiluutnanttina sierraleonelaisessa Revolutionary United Front (RUF) ‑kapinallisryhmässä, joka tunnettiin raaoista otteistaan. Hän toimi myös ryhmän julkisen puhemiehen roolissa ja johtajan avustajana.

Naapurimaissa Liberiassa ja Sierra Leonessa käytiin veriset sisällissodat 1990-luvulla ja 2000-luvun alussa. Kyse oli laajemmasta alueellisesta konfliktista, jossa kuoli satojatuhansia ihmisiä. RUF taisteli Sierra Leonen lisäksi myös Liberiassa presidentti Charles Taylorin tukena.

RUF tuli tunnetuksi raaoista sodankäyntitavoistaan, joihin kuului siviilien tappamista, lapsisotilaiden käyttöä, kannibalismia, raiskaamista ja kiduttamista.

Taakka sälytettiin suomalaisille veronmaksajille

Liberiassa lähes 20 vuotta sitten tapahtuneista asioista käydään oikeutta Suomessa, koska Geneven sopimuksen mukaan sopimusten vastaisten törkeiden rikosten osalta voi joutua syytteeseen missä päin maailmaa tahansa. 

Sopimusten mukaan valtioiden tulee etsiä rikoksista epäiltyjä ja joko luovuttaa heidät toiseen maahan oikeudenkäyntiä varten tai sitten pistää oikeudenkäynti pystyyn itse.

KRP:n tutkinnanjohtaja Thomas Elfgrenin mukaan Liberian oma totuus- ja sovintokomissio ei ole kyennyt sotarikosten käsittelyyn. Turvapaikanhakijana Suomeen saapunut Massaquoi on vain pintaraapaisu siitä, millaista ainesta Suomeen saapuu pakolaisstatuksella.

Lähteet: Satakunnan Kansa, SSS

Afrikka Afrikkalaiset Elintasopakolaisuus Gibril Massaquoi Globalismi Keskusrikospoliisi Kotimaa Liberia Maahanmuutto Mustat viharyhmät Rikos Rotu RUF Sierra Leone Terrorismi Thomas Elfgren Väestönvaihto Veronmaksajat Verotus Yhteiskunta

Keskustelu

16 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Tikkakosken Manne

  Vastaa

  Ei muuta kuin Liberiaan tuomiolle, eikä maksaisi kuin menolipun ja todennäköisesti Liberian päässä yhden 7,62×39 patruunan. Ei ole tai pitäisi olla suomalaisen veronmaksajan asia maksaa miljoonia jonkin afrikkalaisen ihmissyöjäapinan ”oikeudenkäynnistä”.

 • Minä

  Vastaa

  Suomikin voisi ulkoistaa oikeudenkäynnit johonkin muuhun maahan. Ei tarvitsisi itse maksaa kuluja ja tulisi paljon säästöjä.

 • Alan

  Vastaa

  ’Suomi LAHJOI Kansainvälisen rikostuomioistuimen/ Suomen allekirjoittama ”sopimus” Kansainvälisen rikostuomioistuimen kanssa: Suomi MAKSAA ja pitää Ruanda-”oikeudenkäynnin” ja Kansainvälinen rikostuomioistuin tulee toimivallattomaksi Suomea koskevissa yksittäistapauksissa. ( Tuija Brax allekirjoitti tuon ”sopimuksen” 2008 ).’

  https://archive.is/wdIFK

  • Tikkakosken Manne

   Vastaa

   Jännä juttu että Haagin tuomioistuin, jonka alaisuuteen tämäkin juttu oikeasti kuuluisi, on voitu ohittaa ja ”saada” ihmissyöjäapina suomalaisten riesaksi kaikkine kuluineen jotka nousevat todennäköisesti miljooniin. Oikeastihan asia ei suomelle kuulu vaan ihmissyöjäapina on vain paennut suomeen Liberialaista oikeutta ja pitäisi palauttaa sinne tai antaa Haagin hoidella asia. Muuten veikkauksia, montako ”adoptiolasta” eli täysikasvuista mustaa kankea Elfgrenin iltoja sulostuttamaan tällä kerralla tulee tuliaisina afrikanreissulta?

   • Ilmari

    Vastaa

    Haagin rikostuomioistuin ei voi tätä asiaa käsitellä. Sen on perustettu 2.7.2008 ja voi käsitellä vain sitä ennen tehtyjä rikoksia. Nyt epäillyt rikokset pb tehty ennen tätä päivämäärää.

    • Tikkakosken Manne

     Vastaa

     Aivan väärin, ilmarinen. Perustettu 2002 1. heinäkuuta ja toimivaltainen juurikin tämän päivämäärän JÄLKEEN tapahtuneisiin rikoksiin. Allekirjoittaneissa ja ratifioineissa sekä Suomi että Liberia. Mitään laillista perustetta ihmissyöjäapinan parosessille suomalaisten veronmaksajien kustannuksella ei siis ole, joten älä levittele paskaa. https://fi.wikipedia.org/wiki/Kansainvälinen_rikostuomioistuin

     • Ilmari

      Rikokset ovat alkaneet 1999 eikä tämä tuomioistuin voi käsitellä silloin tehtyjä rikoksia. Ne muodostavat kokonaisuuden eikä voida ajatella että vain osasta rikoksia rangaistaisiin

     • Tikkakosken Manne

      Rikoksia ei käsitellä missään tuomioistuimessa ainoastaan niiden alkamisajankohdan perusteella, vaan koko tekojen keston ajalta joka tässä tapauksessa päättyi 2003 ja tuomioistuin on ollut toimivaltainen vuodesta 2002, joten voit jo lopetella valehtelusi. Jos taas koko kokonaisuus pitäisi hoitaa kerralla kuten oljenkortenasi keksit, hoituisi se kaikkein parhaiten rikoksien tekomaissa, Liberiassa ja Sierra Leonessa ja juuri niissä tehokkaimmin ja halvimmalla joten logiikkasi ontuu tässäkin asiassa. Suomella ei ole velvollisuutta hoitaa ihmissyöjäapinoiden oikeudenkäyntejä ja niiden miljooniin nousevia kuluja.

 • Unelma

  Vastaa

  Korjatatkaa jos olen väärässä. Eikös tuo mussukka ole ollut ns portsaarina eräässä paikassa? Tms. Vaikeaahan niitä on erottaa toisistaan, kuten oikeus totesi, kun murhaajia käsiteltiin Irakin tapauksessa. Eli irtileikattu pää. Rynkky rinnalla. Ei todisteita. Puoli milliä korvauksia. Hyvä suomi.

 • Eikka

  Vastaa

  Kalliiksi tulee suomalaisille veronmaksajille kaiken maailman rikollisten ihmisoikeuksien vaaliminen.

 • Punisher

  Vastaa

  Kohta todetaan, ettei voida saada täyttä varmuutta henkilöllisyydestä, jiten vapautettava… ja vaikka saataisiinkin, niin muutama hassu vuosi tuomiota, ensikertalaisena puolet pois ja hyvän käytöksen tms. vuoksi vähän lisää eli hyvä jos istuu paria vuotta kauempaa. Hyvä hyvä!

  Miksei näitä voi tuomita maissa, joissa rikokset tehty?

  Suomen munaton hyysärioikeusprosessi lähinnä saa satojentuhansien koppikorvaukset ja loppuelämän ylläpidon aikaiseksi!

 • juha.

  Vastaa

  Todellinen herkkupala Ohisalolle! Saas nähdä milloin tämä joutuu ”turvautumaan”!

  KRP:n tutkinnanjohtaja Thomas Elfgren. Suvakki poliisi, jolla on Afrikasta ”Tiernapoikia” aivan kuten Ulkoministeri Pekka Haavistollakin ”käytössään”.

 • Tehdäänkehitysmaayhdessä

  Vastaa

  Todetaan syyttömäksi ja huikeat korvaukset kuten Irakilaisveljeksille.

 • Anonyymi

  Vastaa

  Miten me pärjäisimme ilman näitä Afrikasta ja Lähi-idästä tulleita rikastaja?

 • ss

  Vastaa

  Miten helvetissä nämä kaikki sotarikolliset päätyy tänne Tampereelle?
  Viimeksi oli ne ISI.ksen teloittaja veljekset joita vastaan ei oikeudessa todistaja uskaltanut todistaa. Sitten taisi olla vielä joku ISI.ksen komentaja ja tuskin ne tähän loppuu.

 • Ilmari

  Vastaa

  Rikokset ovat alkaneet 1999 eikä tämä tuomioistuin voi käsitellä silloin tehtyjä rikoksia. Ne muodostavat kokonaisuuden eikä voida ajatella että vain osasta rikoksia rangaistaisiin

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi