Vireille pantujen konkurssien määrä lisääntyi viime vuonna

Suhteellisesti eniten määrä lisääntyi maa-, metsä- ja kalatalouden toimialalla. Lukumääräisesti eniten niitä tuli rakennusalalla.

Talous

Vireille pantujen konkurssien määrä lisääntyi 16 prosenttia viime vuonna edellisvuoteen verrattuna. Konkursseja pantiin vireille lähes 2500.

Lukuun vaikuttaa myös vuonna 2020 asetettu väliaikainen laki, jolla rajoitettiin velkojien konkurssihakemuksia. Laki, joka oli voimassa 1.5.2020–31.1.2021, esti velkojia hakemasta yrityksiä konkurssiin. Tämän jälkeen voimassa oli vielä syyskuun loppuun saakka laki, joka esti velkojia hakemasta yrityksiä konkurssiin lyhytkestoisten maksuvaikeuksien takia.

Lähde: MTV Uutiset

Hyvinvointi Konkurssi Koronarajoitukset Koronavirus Kotimaa Maa- ja metsätalous Maksukyvyttömyys Politiikka Rakennusala Talous Uutiset Yhteiskunta

Keskustelu

3 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • TT

  Vastaa

  Keskusbankstereiden rahakoneet sylkevät ulos arvotonta rahaa ja sen vuoksi ennustetaan rajua inflaatiokierrettä länsimaihin. Nousevien hintojen kierre leikkaa kulutusta ja talouskone alkaa yskiä. Ainoa laiha ilo tässä on, että valtio Krista Kiuruineen menee konkurssiin. Nämä koronapaskiaiset jättävät jälkeensä vain savuavat rauniot. Tämä on kulta-aikaa uusille radikaaleille poliittisille liikkeille kuten vaikkapa SML.

 • Koukku_Nokka

  Vastaa

  Voiko olla, että 30-luku tosiaan toistaa itseään Euroopassa? Olisi harmi jos transu kirjallisuutta alettaisiin taas polttaa kokoittain. Harmittaisi myös jos ylikansallisilta tahoilta kiellettäisiin sijoitus maan mediaan ja tärkeään infrastruktuuriin. Olisi myös kohtalokasta jos neniä alettaisiin taas mittaamaan keskieuroopassa.

 • Tietokantataulukot

  Vastaa

  Suomen virallinen tilasto.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi