Perheyritykset raivoissaan Marinille korona-ajan talouspoliittisesta fiaskosta

Selvityksen mukaan useat yrittäjät kokevat Marinin hallituksen jopa "vihamielisenä yrittämistä kohtaan".

Talous

Suomalaisten perheyritysten luotto Sanna Marinin hallitusta kohtaan on jatkanut sukeltamista, selviää Perheyritysten liiton tuoreesta selvityksestä. Liiton jäsenyritysten yhteenlaskettu liikevaihto on noin 38 miljardia euroa.

Selvityksen mukaan useat yrittäjät kokevat Marinin hallituksen jopa ”vihamielisenä yrittämistä kohtaan”. Hallitus on tuhonnut koronarajoitusten avulla valtavan määrän yrityksiä ja työpaikkoja, eikä vastineeksi ole luvattu muuta kuin lähitulevaisuudessa tehtäviä veronkorotuksia sekä leikkauksia hyvinvointiin ja peruspalveluihin.

Liiton mukaan hallituksen heikkouksia ovat muun muassa surkea tiedottaminen, vaikea ennustettavuus, hidas päätöksenteko ja voimakkaat rajoitukset. Liiton kyselyn mukaan perheyritykset antavat Marinin hallitukselle asteikolla 1–10 arvosanan 4,4. Arvosana on laskenut tasaisesti viime kuukausina.

”On erittäin huono asia, jos hallitusta pidetään vihamielisenä yrittämistä kohtaan. Sillä voi olla vaikutusta, kun yrityksissä pohditaan, halutaanko Suomeen tulevaisuudessa investoida”, liiton toimitusjohtaja Auli Hänninen summaa.

Lähde: Kauppalehti

Auli Hänninen Elinkeinovapaus Hallitus Kokoontumisvapaus Konkurssi Koronavirus Kotimaa Liikkumisvapaus Perheyritykset Perheyritysten liitto Politiikka Sanna Marin Talous Talousromahdus Työttömyys Ulkonaliikkumiskielto Yhteiskunta

Keskustelu

5 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Lost cannon

  Vastaa

  En oikein ymmärrä kun tuota sanotaan kauniiksi. Tyypillinen nykyajan ”ekimonaama” tai lapionaama jolla on sama psykopaatin hymy koko ajan ja huumekäyttäjän napittava tyhjä katse.

  No, kun se putoaa pääministerin virasta niin loppuelämä lienee jo kirjoitettu. Sama juttu kuin Käteisellä ja Stupidolla. Ensin vuosi jossain konsultti/pankkivirassa ja sitten loppuelämän joutuu etsimään töitä jotka kiinnostais. Mutta mihinkään esimiesasemaan sitä ei voi laittaa, onhan sen kyvyt jo nähty. Mutta eiköhän sillekkin löydy joku yli-viikari ‑virka. Jossa se voi puhua niin totta kuin osaa.

 • Keijo

  Vastaa

  Yrittäminen on Suomessa rikos, sanoo vanha vitsi. Valitettavasti vitsi on totta, sillä tarkoitus on päästä lähes kommunistiseen yhteiskuntaan kuten Sannan oppi-isä WEFn Klaus Schwab sanoi ‑tulevaisuudessa et omista mitään ja olet onnellinen. Schwab on valehenkilöllisyys rikosten tekoon ja vastuun välttämiseen, sillä hänen henkilöhistoriassaan on 33 vuoden aukko. Oikeaksi heniköllisyydeksi on ehdotettu Belgian Albert 2sta, jonka isoisä siirtomaa-Leopold murhasi 10 miljoonaa Kongossa maan auttamisyhdistyksen kautta. He auttavat nytkin ihmiskuntaa. Edelleen, koko kommunismilta haiskahtava ideologia periytyy Babylonian muinaisiin ihanteisiin yhteiskunnasta, jonka kristinusko ”pilasi”. Siksipä vapaamuurarit ym. ajavat huiputetun karvalakkiosastonsa voimin korkeamman johtonsa kaipaamaa luciferiaanista yhteiskuntaa verukkein kuten nyt. Mikä on rangaistus yrittämisestä? Velkavankeus, jos selviää AVIn vaikeuttamisvirasto-pykäläviidakosta joka ei ole sattumalta paikallaan. Tuomion täytäntöönpanee verottaja ja ulosotto, kun Sanna antaa rahaa ulkomaille.

  • Anu Palosaari

   Vastaa

   ”Edelleen, koko kommunismilta haiskahtava ideologia periytyy Babylonian muinaisiin ihanteisiin yhteiskunnasta, jonka kristinusko ”pilasi”. ”

   No itse asiassa kylläkin kristinusko on pyrkimystä ”tasavertaisuuteen”: antiikissa ennen kristinuskon tuloa ajateltiin ‚että köyhyys on oma vika. Jos joutuisit tältä istumalta Roomaan vuonna sata BC, niin voin taata sinulle, että et selviäisi sikäläisessä yhteiskunnassa hengissä kolmea tuntia enempää koska maailmanselittämisen tapasi on kristillinen, eikä greco-romaaninen. Köyhiä ei autettu. Vasta kristinusko korjasi tämän puutteen.

 • Louhi

  Vastaa

  Sitähän se onkin. Vihamielistä ja tuhoavaa. Tämä Ison Rahan Iskujoukkojen sorminukke ajaa aivan häpeilemättä linjaa, jossa PK-sektori kokonaisuudessaan puhdistetaan pois ja kansainväliset suuryritykset täyttävät sen jättämän aukon.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Varsinkin tapahtuma-alaa kun on kuritettu rankalla kädellä, niin tavallaan sitä on ollut myös huvittavaa seurata. Tunnetustihan tapahtuma-alalla olevat äänestää innokkaasti vihervasemmistoa, joten nauttikaa nyt oikein kunnolla.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi