Tuomas Malinen esitti julkisen haasteen Sanna Marinille

Malisen ehdotus Marinille on yksinkertainen: Ekonomisti ja pääministeri voisivat järjestää julkisen väittelyn elpymisrahaston hyödyistä ja haitoista.

Talous

Tuomas Malinen.

Ekonomisti Tuomas Malinen on esittänyt pääministeri Sanna Marinille haasteen, josta kieltäytymällä pääministeri menettää lopullisesti uskottavuutensa talouspoliittisena keskustelijana. Haaste koskee niin sanottua EU:n elpymisrahastoa, johon Marin pakotti suomalaiset liittymään.

Elpymisrahasto syntyi, kun EU-valtiot painostettiin ottamaan yhdessä 750 miljardin euron velka yksityisiltä markkinoilta ”koronakriisin torjumiseksi”. Kyse oli historiallisesta hetkestä, sillä EU-maat solmittiin yhteisvastuulliseen velkaan, joka voi ajaa jäsenmaat ennennäkemättömään kriisiin, jos osa valtioista sortuu konkurssiin ennen velan takaisinmaksua.

Euroopan keskuspankki on vaatinut, että eurovaltiot pakotettaisiin luopumaan budjetti-itsenäisyydestään elpymisrahastoon vedoten. Koska jäsenmaat on sidottu yhteiseen EU-velkaan, tahtoo EU nyt riistää jäsenmailta kyvyn päättää siitä, mihin julkiset varat kohdennetaan.

Vastaako pääministeri haasteeseen?

Malinen julkaisi sosiaalisessa mediassa pääministerille suunnatun videon, jossa muistutettiin tämän peruneen ja vältelleen useita julkisia keskustelutilaisuuksia elpymisrahastoon liittyen. Marin toisin sanoen pelkää rahastosta puhumista niin paljon, ettei hän tohdi osallistua tilaisuuksiin, joissa teema voi nousta pinnalle.

Malisen mukaan Marinin vastuunvälttely on törkeää suomalaisia veronmaksajia kohtaan. Välttelyn vuoksi valtaosa suomalaisista ei tiedä, minne Marin on heitä johtamassa, ekonomisti muistuttaa.

Malisen ehdotus Marinille on yksinkertainen: Ekonomisti ja pääministeri voisivat järjestää julkisen väittelyn elpymisrahaston hyödyistä ja haitoista. Tasoitukseksi Malinen jopa antoi Marinille luvan ottaa mukaan valitsemansa asiantuntijan tukihenkilökseen. Toistaiseksi Marin ei ole vastannut haasteeseen.

Lue myös: EKP-johtaja: Jäsenvaltioiden budjetit suunniteltava EU-tasolla

Euroopan keskuspankki Euroopan unioni Hallitus Korko-orjuus Kotimaa Liittovaltio Politiikka Sanna Marin Talous Tuomas Malinen Valtionvelka Velka Velkaelvytys Yhteiskunta

Keskustelu

7 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Ville Pettu

  Vastaa

  Ainahan voi tehdä ”islantilaiset”, eli repiä paperit ja ilmoittaa Brysseliin, että ”maksakoot ne jotka on keksineetkin”, jonka jälkeen saattaa syylliset poliitikot valtakunnanoikeuteen leivättömän pöydän ääreen.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Tämän haluaa nähdä varmasti mahdollisimman moni suomalainen.
  Mitä tekee Marin?
  Minun veikkaukseni on, että hän perääntyy jälleen.
  Tällaisessa keskustelussa hän ei pysty orjallisesti noudattamaan ennalta laadittua käsikirjoitusta puheista.

  • Toinen nationalisti

   Vastaa

   Ja vaikka pystyis niin se käsikirjoitus on täyttä valhetta ja pazkaa.

   Tuomas on erittäin järkevä ja asiansa tunteva ja periaatteessa jos on häntä vastaan niin valehtelee, koska hän tuo esiin totuuden tästä elpymisrahastosta.

 • Louhi

  Vastaa

  Luultavasti Malisen ehdotus kuitataan tutulla propagandalinjalla: Sanna vilauttaa tisuja, Li esittelee vauvamasua ja Maria vie Helsingin Sanomien lukijat remontoituun keittiöönsä. Tarpeen tullen joku mieskansanedustaja voi tulla kaapista masennuksensa tai homoutensa kanssa. Kukapa siinä jaksaa mitään miljardeja muistella.

 • Joonia

  Vastaa

  Eikä vastaa. Ei Marin päätä itse tekojaan eikä sanojaan. 

  Marin ei todellisuudessa yksinkertaisesti edes ymmärrä mitä hänet on laitettu marjonetteilemaan. Saattaa olla myös MKultra-uhri. MKultra on aivan todellinen mielenhallintamekanismi joka kehitettiin USAssa 1950 luvulla. Asiakirjat ovat tulleet julki. 

  Marin ei tule tavanomaisesta perheestäkään: hän on kahden lesbon ”kasvattama”. Marin on koulutettu puhumaan vakuuttavasti kuitenkin olemalla vastaamatta edes etäisesti mihinkään. Ja ulkomaisten tahojen vallassa oleva mediamme tukee ja ylistää. Koska Suomi ja suomalaisuus halutaan poistaa globalismin tieltä. Tulevaisuuden visiossa ei ole enää pieniä ja keskisuuria yksityisyrityksiäkään.

 • Fatwantarkistaja

  Vastaa

  Sanna ei uskalla. Kuka nyt itseään haluaa julkisesti nöyryyttää.

 • Eikka

  Vastaa

  Ei ole pääministeristä vastaamaan, koska kysymysten sisäistäminen ja niihin rehellisesti vastaaminen on täysin mahdotonta, se on nähty jo lukuisilta eduskunnan kyselytunneilta.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi