Journalistiliitto vaatii mediayhtiöille veronmaksajilta ”demokratiatukea”

Mallissa valtio sosialisoisi mediatoiminnan kulut, kun taas mediatoiminnan voitot hyödyttäisivät vain yksityisiä sijoittajia.

Talous

Valtamediaa edustava lobbausjärjestö Journalistiliitto haluaa, että suomalaiset veronmaksajat pakotetaan vastaisuudessa pitämään yksityisomisteiset sanomalehdet ja muut mediat turvassa konkursseilta. Lehtien levikki on ollut viime vuosina syöksykierteessä, mikä kuvastaa kansalaisten epäluottamusta valtamediaa kohtaan.

Käytännössä Journalistiliiton ehdottama malli johtaisi siihen, että veronmaksajat pakotettaisiin turvaamaan mediamogulien lihavat osingot. Valtio sosialisoisi mediatoiminnan kulut, kun taas mediatoiminnan voitot hyödyttäisivät vain yksityisiä sijoittajia.

Valtamedia on saanut tänä vuonna veronmaksajien tukea koronakriisin vuoksi. ”Alalla on lomautuksia, freelancerjournalistien työt ovat vähentyneet selvästi ja nyt on myös alkanut irtisanomiskierros”, Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho kertoi alaa vaivaavasta rahoituskriisistä.

”Pysyvää tukimallia” suunnitellaan

Hallitus on korvamerkinnyt yhteensä 7,5 miljoonaa euroa veronmaksajien rahaa valtamedian ”koronatukiin”. Suomalaiset pakotetaan vastoin tahtoaan rahoittamaan julkaisuja, jotka propagoivat esimerkiksi vapaan maahanmuuton puolesta sekä mustamaalaavat järjestelmällisesti suomalaista kulttuuria.

Ahon mukaan medialle annetun julkisen tuen on kuitenkin jatkuttava vielä senkin jälkeen, kun muiden yritysten saamat korona-avustukset tulevat päätökseensä. Ahon mielestä valtamedian saama tuki ”ei ole yritystuki vaan demokratiatuki”.

Journalistiliitto ehdottaakin, että Suomi ottaa käyttöön valtamedian ”pysyvät tukimallit”. Asian suunnittelemiseksi Suomeen on perustettu jopa mediatukilautakunta. Päätoimittajat itsekin tietävät, etteivät suomalaiset pidä heidän ”uutisiaan” uskottavana, minkä vuoksi suomalaiset täytyy tulevaisuudessa pakottaa maksamaan suomalaisvihamielisestä sisällöstä.

Lähde: Kansalainen

Hanne Aho Journalistiliitto Koronavirus Kotimaa Politiikka Rappiokulttuuri Talous Talousromahdus Valtamedia Veronmaksajat Verotus Yhteiskunta

Keskustelu

8 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Rahaa tyhjästä

  Vastaa

  Kysymyksessä on kiristysrikos, jota on mahdoton tutkia ja asettaa ketään siitä syytteeseen.

  Journalistiliiton vaatimus on kiristysyritys. Jos ei rahallista tukea tule, ei tueta myöskään nykypoliitikkoja. Poliitikot tietävät, että heidän tulevaisuus on kiinni mainoksesta, jota journalistit tuottavat kansalaisten nähtäväksi tai luettavaksi. Jos mainokset loppuvat, huono poliitikko menettää kannatuksensa, ja näitähän on suurin osa päättämässä meidän asioista.
  Poliitikkoja tukeva media ei enää ole luotettava uutisten tarjoaja kansalaisille, kiinnostus vähenee myös mainoksiin ja median tulot hupenevat, joten tukirahat ovat tarpeen. Kiristys onnistunee itsekkäässä tavoitteissaan.

 • Bedduri Orbo

  Vastaa

  Ei kukaan halua maksaa vapaaehtoisesti paskasta, jota lehdistö ja muu paskamedia suoltaa. MaTu‑, femakko‑, viher‑, kommari‑, LGBTQRNP++ ja valtaeliitin valhepropagandaa kaikki mitä sieltä tulee. Ihmiset ei halua tilata noita pas*** sisältäviä lehtiä, niin laitetaan pakkomaksettavaksi verona. Näinhän kävi yle:nkin kanssa, pakkovero kaikille ja valheita&propagandaa riittää…

 • Minä

  Vastaa

  Kun poliitikot alkavat tukea mediaa rahalla, voivat poliitikot odottaa vastineeksi sopivia uutisia. Kätevä tapa ostaa sopivia uutisia.

 • juha.

  Vastaa

  Kyse on propakanda tuesta! ihmiset eivät tilaa enää paskaa suoltavia kaupallisia sanomalehtiä. Tästä seuraa tilauskantojen romahtaminen ja mediataloille koituu suuria liiketappioita ja kannattavuus menee miinukselle.

  Siksi kulttuurimarxistinen hallitus (valtio) ja EU-globalistit antaa suoraa rahaa valtamedialle silkkaan valehteluun, monikultturisuus kuran levittämiseen ja vaihtoehtomedioitten vainoamiseen.

 • Spherical Sapphire

  Vastaa

  Tämä kansanpetturien pyörittämä mediasirkus loppuu ihan pian omaan mahdottomuuteensa.

 • sotatila

  Vastaa

  Journalistiliitto on tosiasiassa enimmäkseen aina ollut sananvapauden vihollinen ja kumileimasin vallanpitäjille.

  Yksi monista suomettumisen aikakauden änkyröistä, eivätkä osaa sitä edes hävetä.

  Journalistiliitto ohjeistaa toimittajat vaikenemisen, salailun ja sensuurin maailmaan. Se onkin ymmärrettävä lähinnä YLEn ja HSpravdan liitännäistoimistona. Tai jälkibrezneviläisenä Joe Bidenin kampanjatoimistona tai sen voi nähdä tyypillisenä käteenvetämis suojatyöpaikkana sossu-spedelandiassa jossa on loputon määrä pienempiä ja suurempia itsetyydytys järjestöjä. 

  Todellisia journalisteja tai toimittajia ei Suomessa ole lukuunottamatta yksittäisiä blogisteja tai ansioitunutta uusmediaa kuten mvlehti ja partisaani.

  Missään nimessä ei pidä valtion maksaa suojelurahaa totaalisen arvottomalle roskamedialle.

 • mitähäh?

  Vastaa

  Onko Partisaani, MVlehti jne hakeneet lehdistötukia? Yhtälailla ne teille kuuluu kuin isommillekin firmoille.

 • Totuuden soturi

  Vastaa

  Mikäs tämän kätevämpää totalitarismissa? Kansalaiset maksavat kaiken saamansa ”uutisoinnin” eli oman (pakko)propagandansa. Aiemmat kommunistidiktaattorit-massakansanmurhaajat kadehtisivat tietäessään.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi