Helmikuussa järjestetään useita bensan hinnan nousuja vastustavia mielenosoituksia

Pitkin Suomea järjestetään 18.-19.2. useita mielenosoituksia rakettimaisesti nousevia bensan hintoja vastaan. Bensan hinta on esimerkiksi E98-bensassa vakiintumassa jo yli kahteen euroon.

Aktivismi

fuel gauge, petrol gauge, fuel

Mielenosoittajien mukaan valtion tulisi tulla veroissa vastaan öljyn hinnan kallistuessa, sillä tavallisella ihmisellä ei pian ole varaa ajaa autoa. Auto on kuitenkin välttämätön laite suurimmalle osalle suomalaisia jo pelkästään töiden puolesta.

Voit seurata tapahtumakohtaisia infoja tapahtumien Facebook-sivuilla:

HELSINKI

TAMPERE

OULU

KUOPIO

ROVANIEMI

LAPPEENRANTA

TURKU

JYVÄSKYLÄ

Aktivismi Autot Kotimaa Liikenne Politiikka Polttoaine Talous Uutiset Verotus Vihreä siirtymä Yhteiskunta

Keskustelu

7 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Metsäkulman Murre

  Vastaa

  Korkeat bensan hinnat eivät ole mikään luonnonvoiman kaltainen pakko. Hinta muodostuu pääasiassa myyntialueella valtaapitävän hallinnon asettamista veroista. Venäjällä bensa maksaa noin 62 senttiä litra. Kanadassa, joka on ollut Suomen kaltainen hyvinvointimaa, hinta on 132 eurosenttiä. 

  https://www.globalpetrolprices.com/gasoline_prices/

 • Että näin

  Vastaa

  Miksi puhutaan koko ajan bensiinin hinnasta, kun diesel kuitenkin on kovemmassa kurimuksessa.
  Talous-ja ympäristötietoinen ajaa dieselillä, vähäpäästöinen ja pitää logistiikkaketjut suomessa liikkeellä.
  Dieselin käyttövoimavero on aivan turha rangaistusperustainen maksu, jolle ei löydy perustetta, samalla kuitenkin niin se kuin polttoaineen vero nousevat = ei mitään kohtuutta.
  Kuljettaminen vain kallistuu ja siirtyy suoraan kuluttajahintoihin.

 • Ei muuta kuin vähentämään

  Vastaa

  Mitäs jos vaan jätetään turhat ajot pois? Ei käytetä tuota kallista menovettä.

  Itsellä tankillinen kestää jo yli kolme viikkoa. Eli noin 40% olen vähentänyt kulutusta. Silloin vuositasolla plttoaineisiin menevä raja on pienentynyt rajusti.

  Niin kuan kun liikkuvassa autossa on alle kolme ihmistä, ne nostaa hintaa.

  • Pertsa

   Vastaa

   Hallitushan pyrkii juuri siihen,että sinulla ei olisi oikeutta liikkua.Olet näköjään ottanut hallituksen opit tosissaan,heillä on oikeus määrätä miten,mihin ja kuinka kauaksi liikut.Anna mun kaikki kestää,voiko olla olemassa demokraattista valtiota jos ihmiset ovat lampaita.

 • ajatus1

  Vastaa

  Ketäpä vastaan tässä nyt protestoidaan? Bensan hintoja on nostanut ahneet, globalistiset öljy-yhtiöt. Veroihin on kajottu viimeksi vuonna 2020. On aika lopettaa rahan lappaaminen Lähi-Idän öljysheikeille ja miettiä kotimaista energian lähdettä.

 • TT

  Vastaa

  Bensan hinta ei nouse, vaan keskuspankkiirien tai ‑banksteriden hulluna painaman rahan arvo heikkenee koko ajan. Rahayksikön ostovoiman heikentyminen on kiihtynyt erityisesti korona plandemia-kriisin aikana, jollain rahaa luodaan tyhjästä ennätystahdilla. USA:ssa luotu raha muunnetaan osittain valtionvelaksi tulevien sukupolvien maksettavaksi, mutta kukaan ei usko että tuota velkaa koskaan maksetaan nykyarvossa takaisin. Euroopassa EKP ostaa käypään hintaan kehnoja arvopapereita kuten valtionlainoja ja laittaa ne taseeseensa liikkeelle lasketun rahan takeeksi. Kaikki FIAT-valuutat tulevat lähivuosina romahtamaan. Kannattaa säästää miekkarienergiaa siihen hetkeen, kun bensa maksaa 10 euroa litra.

 • Pertsa

  Vastaa

  Kyllähän valtiokin voisi puuttua bensan hintaan laskemalla verotusta niinkuin Puolassa tehtiin.Mutta Puolassa onkin erilainen hallitus kuin meillä suomalaisilla.Eihän meillä Suomessa ole varaa laskea verotusta kun Ahmedille pitää saada pihviä pöytään.Me veronmaksajat kuulemma joudammekin tyytymään kasvisravintoon.En yhtään ihmettele erään amerikkalaisen politiikantutkijan lausuntoa siitä,että Saksa tulee menettämään suurvalta-asemansa Euroopassa ja Puola nousee Saksan tilalle.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi

  fuel gauge, petrol gauge, fuel