Allekirjoita kansalaisaloite suomalaisuuden halventamisesta rikoslakiin

Kansalaisaloite.fi-sivustolle on tullut uusi kansalaisaloite, jossa vaaditaan suomalaisuuden halventamista rikoslakiin. Tällä hetkellä suomalaisuuden halventaminen on laillista oikeuskäytännössä.

Aktivismi

justice, statue, lady justice

Aloitteen mukaan nykyisestä oikeuskäytännöstä ei löydy yhtäkään tapausta, jossa tuomioistuin olisi todennut vastaajan syyllistyneen kansanryhmää vastaan kiihottamiseen suomalaisvastaisen sisällön johdosta. Suomalaisia sen sijaan tuomitaan jatkuvasti kiihottamisesta kansanryhmää vastaan jopa faktojen esittämisen vuoksi, mikä tekee tilanteesta nurinkurisen ja suomalaisvastaisen.

Aloitteen lopussa annetaan tosielämän esimerkkejä siitä, minkälaiset ilmaisut voisivat täyttää rikoksen tunnusmerkistön. Nämä ovat tähän astisessa oikeuskäytännössä päätyneet ei rikosta-leimasimen alle, mutta lakimuutoksen jälkeen asia olisi toisin.

Voit allekirjoittaa aloitteen tämän linkin takaa.

Aktivismi Kansalaisaloite Kotimaa Politiikka Rotu Suomalaisvastaisuus Uutiset Valkoisiin kohdistuva rasismi Yhteiskunta

Keskustelu

8 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Oikea kansalaisaloite

  Vastaa

  No mutta, tämähän on ihan oikea lakialoite. On ihme jos ei johda muutokseen.

 • TT

  Vastaa

  Sana vapaaksi ja jätetään se rikoslaki rauhaan. Sieltäkin joutavat pois kaikki turhat sananvapauden rajoitukset, erityisesti kansanryhmää vastaan kiihotus- pykälä.

 • Allekirjoitettu

  Vastaa

  Erittäin hyvä aloite Sinimustalta liikkeeltä! Allekirjoitin samantien.

  Toivoisinkin jatkossa että kun SML saa uusia paikallisosastoja perustettua ympäri Suomea, he aloittaisivat aktiivisesti myös kaduilla keräämään paperisia kannatusilmoituksia aina silloin kun jokin uusi kansalaisaloite tms on käynnissä.

  Siinä samassa itse asia saa huomattavasti enemmän julkisuutta kuin vain pelkästään netissä samanhenkisten keskuudessa ja samalla myös SML erottuisi muista puolueista aktiivisella katutoiminnallaan.

 • Tomppa

  Vastaa

  Käykää joukolla allekirjoittamassa tämä ja samalla ainakin pari muuta aloitetta. Toinen aloite on koronan poistaminen yleisvaarallisesta tautiluokituksesta ja toinen raiskaustuomioiden rangaistavuuden koventamisesta.

  • TT

   Vastaa

   Kävin kannattamassa koronan poistoa. Uusmarxistit ja talousresetoiijat käyttävät koronaa vipunaan, jolla yhteiskuntaa ajetaan digitaali-poliisivaltioksi ja taloudelliseen konkurssiin bankstereiden riepoteltavaksi.

 • Reiska

  Vastaa

  Tästä minä pidän. Kerrankin kansalaisaloite, jossa tekstin kielellinen taso ja juridinen tietämys on korkea ja jossa yksilöidään ja perustellaan ongelma tarkasti ja, mikä tärkeintä, esitetään korjaavat konkreettiset toimenpiteet selkeästi. Kansalaisaloitteita ei nimittäin edes oteta käsittelyyn, jos niistä puuttuvat ne lainkohdat, joita halutaan muuttaa, ja jos muutosehdotuksia ei ole tarkasti yksilöity. Aivan liian moni aloite on tehty tyyliin ”Matut vittuun!” vailla korrektia kieltä ja tarvittavien muotoseikkojen täyttymistä.

 • Lord Mystery

  Vastaa

  Tämä on käänteinen kiihotus kansanryhmää vastaan- laki. Ajatustasolla ehdotus tarkoittaa hyvää mutta jätän allekirjoittamatta.

 • Neurologi Nykänen

  Vastaa

  Henkilökohtaisesti kannatan luonnollisesti koko sydämestäni ajatusta, että suomalaisuutta ei saisi halventaa, mutta yhteiskunnan kannalta katsottuna pidän vaarallisena kehityksenä ”loukkaantumiskulttuurin” leviämistä rikoslakiin ja siten ihmisten mielipiteiden, ajattelun ja näkemysten kriminalisointia. 

  Kieltäminen ja vapauksien rajoittaminen on tyypillisesti suomalaisten ratkaisu kaikkeen vääräksi koettuun, jopa niinkin paljolti, että vihervasemmisto ei muita ratkaisumalleja ongelmiin näekään ja sen huomaa kyllä tämän päivän Suomessa, mutta hyvä yhteiskunta ei rajoita kansalaisten tekemisiä tai sanomisia yhtään sen enempää kuin on pakko. 

  Oikea ratkaisu ongelmaan olisi mielestäni se, että entisetkin huonoa kehityssuuntaa edustavat lainkohdat, kuten kaikenlaiset vihapuhepykälät, loukkaukset, pilkkaamiset, kiihotukset, jne. poistetaan kokonaan leista ja asetuksista ja/tai korvataan soveltuvilta osin ehdottoman yhdenvertaisilla ja erityisesti yksiselitteisillä pykälillä, joiden perusta on konkreettisessa haitassa.

  On tietysti mahdollista, että Suomessa ainoa mahdollinen ratkaisu suomalaisuuden halventamisen lopettamiseksi on sen kieltämien ja rangaistavaksi tekeminen, mutta ennen sitä näkisin mielelläni kaikkien muiden mahdollisten ratkaisuvaihtoehtojen tulleen käytännössä kokeilluiksi ja toimimattomiksi todetuiksi.

  Suomalaisuus on kuitenkin henkiseti vahvaa, se kestää kyllä ajanajaksot, jolloin sen arvo ei ole kaikkien kansalaisten mielessä korkealla, mutta suomalaisuus on myös erityisesti vapautta, jonka rajoittaminen on aina suomalaisuuden arvon vähenemistä.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi

  justice, statue, lady justice