White Lives Matter ‑aktivistimanuaali, osa 5

Pro-valkoisina aktivisteina tiedostamme, että olemme systeemin vihollinen numero yksi. Tästä syystä otamme tietoturva-asiat vakavasti. Niin internetissä kuin sen ulkopuolella.

Aktivismi

Suomentajan huomio: Amerikasta lähtöisin oleva White Lives Matter ‑aktivistialoite on ruohonjuuritason aloite, jonka ajatuksena on herättää valkoista tietoisuutta aktivismin kautta. Ryhmä julkaisi kesäkuussa aktivistimanuaalin yleiseen jakoon. Partisaani päätti suomentaa manuaalin, jotta lukijamme voivat saada siitä motivaatiota ja soveltaa manuaalin oppeja Suomessa käytännön toimintaan.
Tällä hetkellä kyseisen ryhmän toiminta on hajautettua, anonyymiä aktivismia, joka tapahtuu maailmanlaajuisesti etukäteen ilmoitettuna päivämääränä. Ajatuksena on, että ihmiset levittävät sovittuna päivänä katukuvaan valkoista tietoisuutta herättävää materiaalia erilaisin keinoin.

 1. Yleisiä turvallisuusohjeita

Pro-valkoisina aktivisteina tiedostamme, että olemme systeemin vihollinen numero yksi. Tästä syystä otamme tietoturva-asiat vakavasti. Niin internetissä kuin sen ulkopuolella seuraavat ohjeet ovat pakollisia. Älä koskaan riko lakia. Poliisi ei voi pakottaa sinua poistumaan, mikäli et riko lakia.

INTERNETISSÄ

 1. Älä koskaan käytä tai paljasta oikeaa identiteettiäsi missään olosuhteissa. Tämä tarkoittaa, että ei oikeaa nimeä, puhelinnumeroa, osoitetta tai työpaikkaa. Vältä haukkumasanoja tai provosoivia symboleja.
 2. Käytä vaihtoehtoista nimimerkkiä, puhelinnumeroa ja/tai sähköpostia, joka ei ole yhteydessä oikeaan identiteettiisi. Voit ostaa prepaid-liittymän muutaman euron hinnalla.
 3. Käytä hyvämaineista VPN-palvelua, joka ei jätä jälkiä. Suosittelemme Mullvadin tai Aziren VPN:ää. Jotkut näistä voit maksaa käteisellä.
 4. Vältä sovellusten lataamista Google Playsta ja lataa ne mielummin suoraan sovelluksen tekijän sivuilta. Pidä aina sijaintipalvelu pois suljettuna puhelimessasi.
 5. Älä koskaan hyväksy agitointia väkivaltaan tai vastaa sellaisiin. Agitoija voi pyrkiä saamaan sinut käyttäytymään typerästi ja tekemään jotain laitonta. Älä ikinä astu siihen ansaan.

INTERNETIN ULKOPUOLELLA

 1. Pidä kasvoilla balaclavaa, joka peittää kasvosi kokonaan ja suojaa identiteettiäsi. Ideaalitilanteessa siihen sisältyy myös aurinkolasit, hattu, vaatteet, joihin sinua ei voi yhdistää sekä hanskat. Piilota tatuoinnit.
 2. Ole varovainen, missä ja kenelle jaat ajatusmaailmaasi ja poliittisia näkemyksiäsi. Älä sano mitään, mitä sinun ei ole tarve sanoa. Älä pukeudu hakaristeihin tai muihin vastaaviin symboleihin, jollaisiin huomion kerjääjä voisi pukeutua.
 3. Ole aina valmis puolustamaan itseäsi lain sallimissa rajoissa. Älä koskaan riko lakia.
 4. Suunnittele pakoreitit, tunne alue, jolla toimit, ja kävele ryhmissä mikäli mahdollista. Sinun ei tarvitse kertoa omaa nimeäsi tuntemattomille.
 5. Älä koskaan hyväksy agitointia väkivaltaan tai vastaa sellaisiin hyväksyvästi. Agitoija pyrkii aina saamaan sinut tekemään jotain typerää ja laitonta. Älä koskaan tee niin.
 6. Mikäli voit kuvata tapahtuman henkilökohtaisen turvasi vuoksi, suosittelemme tekemään niin. Pidä aina todisteet tallella.
Aktivismi Älypuhelimet Filosofia Google Internet Kolumnit Kotimaa Kulttuuri Poliittiset viholliset Politiikka Rotu Sosiaalinen media Talous Teknologia Tietoturva Tor Turvallisuus Ulkomaat Väestönvaihto VPN Yhteiskunta

Keskustelu

2 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • puolueeton

  Vastaa

  Upeat ja hyvät ohjeet käyttäytymiselle. Ohjeita voisi olla myös nimettömille kommentoijille. Tarkkaile kielenkäyttöäsi, älä käytä alatyylisiä sanoja, mutta ilmaise tunteesi asiallisesti. Huumori kriittisissäkin tapauksissa on hyväksyttävää sananvapautta. Totuus Kiihottaa, mutta silti sen paljastaminen on välttämätöntä kuin sairauden diagnoosi.

 • Pari juttua

  Vastaa

  Nyt oli asiaa. Pari pientä lisäystä noihin kohtiin:

  2) Älä koskaan vie pre-paidia 500m lähemmäksi kotiasi tai omaa puhelintasi jos siitä ei saa akku irti. Äläkä myöskään koskaan kytke siihen virtoja ollessasi 500m lähempänä kotiasi tai omaa puhelintasi.

  3) Älä luule että VPN salaa tietoliikenteesi. Käytännössä sinä maksat siitä että ko. yritys pääsee vakoilemaan tietoliikenteesi. Jos haluat vähän vaiketuttaa vakoiluasi, niin osta Venäläinen tai Kiinalainen VPN. Sama viruksentorjunnoissa.

  4) Älä koskaan osta ”älypuhelinta”, käytä aina peruspuhelimia joissa ei ole kameroita tai muita ominaisuuksia kuin puhelin ja tekstiviestitoiminnot. Pidä tietokone, kamera, puhelin ja navigaattori erillään. Näin eri laitteiden seuranta on vähän vaikeampaa kuin se että älypuhelimen takaportista katsotaan koko siihen astinen elämäsi ja aktiviteettisi.

  Poislukien tietysti henkilöt jotka itse pystyvät kääntämään haluamistaan sorsista puhelimeensa riittävän käyttiksen. Mutta heitä on vähän.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi