Suomalaisia vapaaehtoisia Liettuaan ilmoittautunut jo parikymmentä – lue värvääjän tiedote!

Partisaani on uutisoinut viime päivinä laajasti Liettuan maahantunkeutujakriisistä ja aiheeseen liittyvästä värväyskampanjasta; julkaisemme alla tärkeän tiedotteen värvääjätaholta.

Aktivismi

Suomalainen vapaaehtoinen Liettuan rajalla.

Suuresta kysynnästä ja pienestä paikkamäärästä johtuen rekrytointi Liettuan operaatioon on keskeytetty toistaiseksi. Koska paikallisella taholla on vain rajallisesti resursseja majoituksen suhteen, ei enempää halukkaita voida ottaa mukaan aiemmin ilmoitetuilla ehdoilla. Koska kiinnostuneita on pelkästään Suomesta ilmoittautunut jo parikymmentä, kehotamme kansallismielisiä tahoja olemaan yhteydessä toisiinsa ja harkitsemaan oma-aloitteista siirtymistä alueelle esim. telttamajoituksessa. Myös Latvian vastaavaa tilannetta kannattaa seurata tarkasti.

Haluamme korostaa, että kaikki toiminta alueella suoritetaan vallitsevan lainsäädännön mukaisesti. Varusteiden osalta noudatetaan paikallisia järjestys- ja metsästyslakeja, ja mikäli turvapaikanhakijoiden kiinniottoja tehdään, perustuvat ne paikallisen lainsäädännön yleiseen kiinniotto-oikeuteen. Viranomaiset ovat tietoisia siviilien järjestyspartioista ja ovat antaneet toiminnalle hyväksyntänsä. Rajoja ylitettäessä noudatamme ulkoministeriön matkustussuosituksia ja paikallisten terveysviranomaisten ohjeita koronaan liittyen.

Siirtolaisvyöry alikehittyneistä maista Eurooppaan tulee estää jo EU:n ulkorajalla, sillä näistäkin turvapaikanhakijoista iso osa on ilmoittanut halukkuutensa siirtyä Suomeen. Tulijat ovat aiheuttaneet huolta paikallisissa, kun mm. Dieveniskesissä heitä on suunniteltu sijoitettavaksi paikallisen koulun viereiseen rakennukseen.

Koska tulijat pitävät mahdollisena sitä, että heidät palautetaan EU:n ulkopuolelle, yrittävät he tulla rajan yli huomaamatta, ja lisäksi kiinniotetut pyrkivät karkaamaan säilöönottokeskuksista. Tästä syystä partioimme sekä raja-alueella että rajaa lähellä olevissa kylissä, turvaten eurooppalaisten lasten tulevaisuutta, sillä EU ja viranomaiset eivät ole siihen kykeneviä eivätkä halukkaita.

Aktivismi Elintasopakolaisuus Kotimaa Laiton siirtolaisuus Latvia Liettua Maahanmuutto Rajavalvonta Rotu The Black Order Väestönvaihto Yhteiskunta

Keskustelu

5 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • TT

  Vastaa

  Puolijoukkue- tai sissiteltassa aletaan päästä jo oikean toiminnan tunnelmaan. Baltian matu-kriisi avaa harvinaisen tilaisuuden kansalaistoimintaan viranomaisten (pl. suomalaiset rajahörhöt) tuella tahi hyödyntää varusmies-koulutusta järkevällä tavalla.

 • Ristus notta

  Vastaa

  Suapiko tualla ampua keeneriä?

 • Kantasuomalainen

  Vastaa

  Liittyskö tuo porukan lähettämisen tarkotus jonnilaiseen laukunkantoon? ”Rajoja ylitettäessä noudatamme ulkoministeriön matkustussuosituksia ja paikallisten terveysviranomaisten ohjeita koronaan liittyen.”

  • Fatwantarkistaja

   Vastaa

   Suomalainen usein joutuu ylittämään rajan, ellei ole jo valmiiksi Liettuassa.

 • Särmääjä

  Vastaa

  Latvialla on kovemmat otteet käytössä, mutta Liettuaan tarvitaan ryhtiä.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi