Helsingin Sanomat lobbaa kunnianloukkauksen rangaistavuuden poiston puolesta – kiitos Junes Lokan

Media on vuosia jatkuneen vihapuhehysterian jälkeen alkanut avoimesti pohtia, onko vihapuhelaeissa järkeä.

Aktivismi

Johanna Vehkoo ja Junes Lokka.

Helsingin Sanomissa julkaistiin perjantaina pääkirjoitus, jossa lobataan niin sanottujen vihapuhelakien muutoksen puolesta. Lehden mukaan laista tulisi poistaa kohta, jossa yksittäinen haukkumasana voi johtaa rikostuomioon kunnianloukkauksesta.

Junes Lokka on saanut liberaaleissa viime vuosina aikaan hätääntymistä noudattamalla sisäministeriön kehotusta tekemällä rikosilmoituksia itseensä kohdistuneesta vihapuheesta. Ylellä ”faktantarkastajana” toimiva Johanna Vehkoo sai Lokan loukkaamisesta tuomion käräjä- ja hovioikeudessa, mutta hän on saanut valitusluvan korkeimpaan oikeuteen. Mikäli Vehkoo saa korkeimmassakin oikeudessa tuomion, tarkoittaa se kymmenien tuhansien eurojen oikeudenkäyntikuluja Yle-toimittajalle.

Tuoreempana tapauksena Lokan tekemän rikosilmoituksen seurauksena Iltalehden toimittajana työskennellyt Tommi Parkkonen on saanut syytteen kunnianloukkauksesta. Parkkonen lopetti työt lehdessä tällä viikolla, minkä on epäilty liittyvän oikeudenkäyntiin.

Valtamedia puolustaa rikollisia kulttuurimarxisteja

Valtamedia on luonnollisesti reagoinut tapahtumasarjaan hyökkäämällä Lokkaa vastaan ja puolustamalla rikollisia toimittajia. Samalla media on kuitenkin vuosia jatkuneen vihapuhehysterian jälkeen alkanut avoimesti pohtia, onko vihapuhelaeissa järkeä.

Lokka on julkisesti todennut, että hänen mukaansa laista tulisi poistaa kunnianloukkaus. Nyt hänen ajatuksensa saavat tuulta purjeisiin valtamedian avustamana, kiitos toimittajiin kohdistuneiden rikosilmoituksen. Helsingin Sanomat kirjoittaa:

”Vehkoo-tapauksen syyttäjä Kirsi Männikkö ehdottikin, että rikoslain kunnianloukkauspykälästä voitaisiin poistaa epämääräinen kohta, jonka perusteella yksittäinen haukkumasanakin voi olla rikos.

Ehdotusta on syytä harkita. Poliisin ja oikeus­laitoksen resurssit kannattaa keskittää järjestelmällisen häirinnän ja vainoamisen kitkemiseen. Yksittäisistä haukkumasanoista käräjöiminen kääntyy helposti farssiksi. Ei unohdeta, että toisten nimittelijä nolaa aina myös itsensä.”

Noudata sisäministeriön ohjeita!

Helsingin Sanomat omaa kokonsa puolesta valtavaa lobbauspotentiaalia ja lehti on käyttänyt tätä tietoisesti hyväkseen. Jää nähtäväksi, kuinka paljon lehti innostuu lobbaamaan asian puolesta.

Myös Partisaani kannustaa lukijoitaan noudattamaan sisäministeriön ohjetta ja tekemään rikosilmoituksia kulttuurimarxisteista, jotka harrastavat vihapuhetta!

Lähde: Helsingin Sanomat

Aktivismi Asyl Helsingin Sanomat Iltalehti Johanna Vehkoo Kotimaa Kunnianloukkaus Lobbaus Politiikka Rikos Sananvastuu Tommi Parkkonen Valtamedia Vihapuhe Yhteiskunta Yleisradio

Keskustelu

7 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Aikamoinen dilemma kulttuurimarxisteilla nyt käsillä, ensin he lobbasivat ”vihapuhelakien” kiristymisen puolesta ja nyt niitä halutaan höllentää.
  Lokka on tehnyt todella arvokasta duunia!

 • Valemedia

  Vastaa

  Parkkonen hakenee siis työttömänä ”6€ sakkorangaistusta”, eli hakeutuu niiden pitkäaikaistyöttömien ja alkoholistien sekä rikollisten selkien taakse joiden sakkorangaistus on kuusi euroa/päivä. Parkkonen näin toimillaan osoittaa sen että kun jää yksin susilaumassa niin pitää juosta piilottelemaan itseään heikompien selkien taakse.

  Melko odotettu kulttuuri-marxilainen toimintatapa.

 • juha.

  Vastaa

  Tähänkin voi olla ”koira haudattuna”, sillä kommunistit tulkitsevat umpipoliittisia lakeja täysin mielivaltaisella tavalla niin, että vain ”vääräuskoiset” saavat ”siipeensä”!
  Ja kuten tavallista. Kommunistit ovat aina olleet häpeämättömiä yksisilmäisyydessään sanomalla: ”Se on ERI asia!”

 • Plääh

  Vastaa

  Eli valtamedia haluaa oikeuden solvata ketä tahansa miten hyvänsä. Kaikki perusteltukin asiakritiikki toimittajia tai poliitikkoja kohtaan kuitenkin kriminalisoidaan maalittamisena.

  • Nationalisti

   Vastaa

   Juuri noin. Ensin he lobbaavat ”maalittamista” rikoslakiin, mutta kun joku kritisoi valtamedian toimittajan kirjoituksia, siitä se uhriutuminen sitten alkaa. Toki vasemmisto itse voi maalittaa yksittäistä henkilöä oman mielensä mukaan, koska onhan se ”eri asia” heidän näkökulmastaan.

 • N.N.

  Vastaa

  Voi kun saisi Yle sinne minne se kuulluu ohjelmiensä ja näiden Viimeisen Sanan vierailijoiden kanssa.
  Oli törkeä ohjelma ja hyvikset niin viiattomia niin viiattomia.
  Eikö se yksikin ole saanut tuomion oikeutetusti rikoksesta jo kaksi kertaa, ja toinen akka on katsonut vierestä kun pikkutyttöjä on saunottu, se vasta hyvis on.
  Ei tainut äiti opettaa näille mitä moraali on? Huh huh näille sekä oikeudenläyntien maksajille, vaikka viime kädessä se lankeaa veronmaksajille, perskeletto.
  Sääli vain koska harva äänestäjä tietää taustan ja saattaa uskoa, että ohjelmassa olisi muutta totta kuin nimet.
  Oulun valtuusstossa huudettiin ”sika sika”. En toistaisi sitä, en uskalla raukis kun olen, mutta menen kuuntelemaan sen uudestaan ja kuvittellen sille useita vastaanottajia, äää, onko sekin vaarallista, no varmuuden vuoksi vain hiljaa mielessäni, kai se käy.

  Yle on ihmisten hampaissa, miten ne ei tajuaa, miten se aina vain toimii (ilmeisesti aina) suomalaisuuden vastaisesti upottaen tätä maata? Joku toimittaja, typeräkin, on vain yksittäinen henkilö, mutta Yle on kuitenkin meidänkin rahoittama ja sillä on tiettyjä ”velvoittavia” normeja josta se ei piittaa.

 • N.N.

  Vastaa

  Aamun ohjelman johdosta, joka sopivasti tuli ulos ennen vaalit, olen saanut kuulla negatiivisiä kommentteja Lokkasta.
  Sellainen mielikuva on jäänyt ihmisille ohjelmasta.
  Ei monikaan seuraa muuta kuin mitä Yle ja valtamedia suoltaa, ikävä kyllä.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi