Monikulttuurisuus on rikkaus, mutta monikulttuurisia kouluja ei saisi listata?

Vaikka "monikulttuurisuus on rikkaus", pelkäävät sen edistäjät, että ihmiset eivät halua lapsiaan monikulttuurisiin kouluihin. Miksi he näin pelkäävät?

Kolumnit

racism, race, discrimination

Ylen viime viikolla julkaisema listaus suomalaiskoulujen monikulttuurisuuden määrästä on herättänyt vähintään mielenkiintoisia reaktioita. Koko listausta on vaadittu sensuroitavaksi.

Li Anderssonin mukaan on ”todella surullista”, että listaus tehtiin. ”Tällainen ”koulukone” lisää segregaatiota ja eriarvoisuutta ja leimaa vielä vieras­kielisiä oppilaita”, Andersson kirjoittaa.

Helsingin apulais­pormestari Nasima Razmyar tuomitsee koulu­koneen ”mauttomana”.

– Ylen julkaisema koulukone, jolla koulu­shoppailuun kannustetaan, on todella mauton tapa käsitellä yhteis­kunnan eriarvoisuutta. Lasten arvottaminen tällä tavoin on räikeän toiseuttavaa ja väärin. Keinoja eriarvoisuuden purkuun pitää käsitellä, mutta Yle vain lietsoo ennakko­luuloja, Razmyar twiittaa.

Lapsiasia­valtuutettu Elina Pekkarinen paheksuu niin ikään Ylen ratkaisua. Myös Vanhempain­liitto on liittynyt Twitterissä Pekkarisen vetoomukseen.

– Peruskoulujen leimaaminen tällä tavoin kostautuu alueiden lapsille ja kääntyy pian koko alueen veto­voimaa vastaan. Pyydän ⁦@yleuutiset harkitsemaan, onko hakukone eettisesti kestävä, Pekkarinen twiittaa.

Eli siis vaikka ”monikulttuurisuus on rikkaus”, pelkäävät sen edistäjät, että ihmiset eivät halua lapsiaan monikulttuurisiin kouluihin. Miksi he näin pelkäävät?

Pekkarisen mukaan taas listaus ei ole eettisesti kestävä asia – toisin kuin koulujen täyttäminen afrikkalaisilla. On siis eettisesti kestävää muuttaa koulut Afrikaksi, mutta ei ole eettisesti kestävää tilastoida asiaa ja vieläpä tuoda sitä esille. En osaa sanoa, minkälainen ajatuksenjuoksu johtaa tällaiseen johtopäätelmään.

Razmyarin mukaan vanhemmat saattavat listauksen perusteella aloittaa koulushoppailun. Razmyarilla on itselläänkin lapsia. Väittääkö hän, ettei pyri saamaan lapsiaan mahdollisimman hyvän opin pariin? Suurin osa suomalaisvanhemmista ainakin epäilemättä haluaa. Ylen koulukone on tässä oiva apuri.

Toisaalta koneesta luulisi olevan apua siitä tuohtuneillekin. Suvaitsevaiset vanhemmat voivat koneen avulla helposti tarkastaa, mitkä ovat alueen suvaitsevaisimmat koulut ja laittaa lapsensa niihin. Esimerkiksi suomenruotsalaiset koulut olivat segrekaatioprosenttiensa perusteella sen verran rasistisia, että Andersson laittanee oman lapsensa johonkin muuhun kuin suomenruotsalaiseen kouluun.

Vaikka koulukone siis toimii myös oivana työkaluna rasisminvastaisuuden eteen, tahtovat Anderssonit ja kumppanit poistaa koneen. Miksi? Mikäli tällaisia vaatimuksia esitettäisiin Unkarissa….

Muuten, Julkisen Sanan Neuvoston omat säännöt kieltävät sisällön poistamisen:

”Julkisen sanan neuvoston mukaan tiedotusvälineiden verkossa julkaisemat sisällöt ovat historiaa, johon ei pidä puuttua kuin erityisen painavista syistä.

Neuvosto toteaa, että aiemmin julkaistun sisällön poistaminen sisältyy journalistiseen päätösvaltaan. Hyvän journalistisen tavan mukaan poistaminen on kuitenkin perusteltua vain erittäin harvinaisissa poikkeustapauksissa, jos verkosta löydettävä vanha journalistinen sisältö aiheuttaa kohtuuttomiksi katsottavia seuraamuksia yksityishenkilöille.

Poistamispyyntö voi olla tulkittavissa tiedonvälitykseen kohdistuvaksi vaikutusyritykseksi ja siihen suostuminen voi olla toimituksellisen päätösvallan luovuttamista. Tämän vuoksi päätoimittajalla tulee aina olla painavat ja journalistisesti kestävät perusteet poistamispyyntöön suostumiselle ja asiasta voi päättää vain päätoimittaja.”

Kolumnit Kotimaa Koulut Li Andersson Maahanmuutto Monikulttuurinen rikollisuus Nasima Razmyar Politiikka Rotu Sensuuri Väestönvaihto Yhteiskunta Yle

Keskustelu

15 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • A

  Vastaa

  He vihaavat valkoisia niin paljon että he haluavat valkoisten kärsivän mahdollisimman paljon. He eivät siedä nähdä valkoisten menestyvän. Voisi sanoa että vasemmistolaisuus perustuu kateudelle (oikeistolaisuus taas inholle), ”friikkien kostolle” normaaleja yksilöitä kohtaan. Tätä kutsutaan ”Bio-Leninismiksi”.

  Heidän halutessaan lisää monikulttuurisuutta (monirotuisuutta) se tarkoittaa tehdä jostain ”vähemmän valkoista” kunnes siitä tulee kuparinvärinen globalistinen monokulttuuri mikä on biologisen, maantieteellisen ja kulttuurillisen monimuotoisuuden vastakohta.

  • Tehdäänkehitysmaayhdessä

   Vastaa

   Tuota sanotaan Kalergismiksi. Eräs AH taisteli sitä vastaan jo sata vuotta sitten

 • Topi

  Vastaa

  Mitä hyvää monikulttuuri tuo Suomeen? Ajatusleikki: poistetaan turha ja liiallinen monikulttuuri Suomesta. Onko Suomi tämän jälkeen parempi vai huonompi paikka? Perusteluja!

 • SF

  Vastaa

  Tilastokeskus – pahoinpitelyt, vakioitu per 1000 kansalaista:
  Suomi 3,17
  Irak 12,33
  Somalia 11,24

  Näitä ei kai saisi ääneen sanoa. Ymmärrän kyllä vasureiden ajatusmaailman: eihän se kivaa ole, kun ruma totuus julkeasti tuodaan esiin. Se on väärin todellisia uhreja eli geeniperimämme ja kansantaloutemme pelastajia eli maahanmuuttajia ja ”pakolaisia” kohtaan. Rasististen rikosten ja seksuaalirikosten kärkipaikkoja pitävät myös tutut: Iran, Irak, Afganistan, Sudan, Somalia, Turkki, Syyria… Isoimmissa kaupungeissamme eli Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Tampereella ja Turussa ongelmat ovat myös isoja. Näissä kaupungeissa on tietysti eniten ulkomaalaisia myös. Tai sitten kaikki on vain sattumaa tai rasismia. Ehkä Helsingissä on myös eniten rasismia ja kun luvut korjataan rasismikertoimella, niin Helsinki onkin oikeasti Suomen turvallisin kaupunki pienimmällä ulkomaalais- ja maahanmuuttajarikollisuudella. Rasismi aiheuttaa irakilaisten, somalien ymv. vakavat ongelmat koulussa, yhteiskunnassa… joka puolella mihin nämä vain sattuvatkin menemään. Aikamoista sattumaa taas? Aina ongelmia siellä, minne tietty porukka itsensä siirtää loisimaan.

  Nämä jotka haluavat asian vaijeta pois ovat kuitenkin jonkinlaisia poliittisia johtajiamme! Eikö tämän pitäisi soittaa hälytyskelloja jo vähän perkuleen lujaa? Vai vieläkö joku miettii päätään raapien, että missä Suomi menikään vikaan?

 • Anonymous

  Vastaa

  Itselläni on kaksi poikaa, 2v ja 4v ja kun he ovat kouluiässä voitte olla varmoja, että aloitan koulushoppailun. En todellakaan laita poikiani mihkään lähiökouluun mikä on täynnä neekereitä ja ählämeitä, laitan vaikka yksityisopetukseen tai johkin eliittikouluun, hinnalla ei ole väliä mitä tulee poikieni turvallisuuteen.

 • Trent

  Vastaa

  Helsingin apulais­pormestari Nazima Razmyar tuomitsee koulu­koneen mauttomana? Mielestäni mautonta tässä on vain se, että Suomessa yhtään minkään kaupungin yhtään minään on henkilö nimeltä Nazima Razmyar. Asiaa ei auta se, kun tietää henkilön paenneen omasta kotimaastaan sotkettuaan sen asiat kommunismin hirveällä kukalla. Miksi tarvitsemme tänne näitä samoja sotkijoita tuomaan punakukan meillekin? Mielisairasta. Ei meille tarvitse yhtään kenenkään tulla kertomaan mitä on suomalaisuus tai Suomi. Takaisin kotimaahansa, hop-hop. Kyllä se rasismi loppuu, kun komukat passitetaan takaisin omaa maataan rakentamaan/tuhoamaan/ihan miten vain, siellä kun sopii tehdä juuri niin kuin lystää. Ei tule suomalainenkaan sinne sormeaan heristelemään.

 • Köyden päivänä Astrid Thorsit kyllä muistetaan

  Vastaa

  ”Esimerkiksi suomenruotsalaiset koulut olivat segrekaatioprosenttiensa perusteella sen verran rasistisia, että Andersson laittanee oman lapsensa johonkin muuhun kuin suomenruotsalaiseen kouluun.”

  Hienoa että Partisaani kiinnittää huomiota tähän kohtaan.

  Suomenruotsalaiset ovat jo pitkään olleet hyvin kovaäänisiä monikulttuurin lobbaajia Suomessa. Muistan viime vuosilta esim. sen kun joukko suomenruotsalaisia vanhoja ämmiä lähetti Juha Sipilälle oikein käsinkirjoitettuja paperisia kirjeitä sähköpostien sijasta joissa he kovaan ääneen vaativat Suomeen lisää kehitysmaalaisia turvapaikkahuijareita.

  Toinen tapaus oli se kuuluisa ”neekeri maksoi rasistin bussilipun ja koko bussi nousi taputtamaan” siinä oli YLEn ruotsinkielisen FSTn toimittajat jotka oikein innoissaan haastattelivat tätä mustaa sankariaan tyyliin ” ai että, kerro meille oikein miten kaikki meni” ja sitten nauroivat päälle.

  Suomenruotsalaiset ovat suomalaisten vihollisia ja olisikin hienoa jos esim. Sinimusta liike alkaisi painostamaan RKPtä ja muita suomenruotsalaisia rottia juuri tästä että miksei heidän kouluissaan ole ainuttakaan somalia? Mikä tekee suomenruotsalaisista nilkeistä niin ylivertaista rotua ettei heidän kouluihin saa tuoda yhtäkään somalia haisemaan?

 • Nationalisti

  Vastaa

  Li varmasti laittaa lapsensa Varissuon kouluun, eikö niin?

  ” Li Anderssonin mukaan on ”todella surullista”, että listaus tehtiin. ”Tällainen ”koulukone” lisää segregaatiota ja eriarvoisuutta ja leimaa vielä vieras­kielisiä oppilaita”, Andersson kirjoittaa.”

  Li on kyllä helvetin tyhmä ämmä, ei se koulukone sitä segregaatiota lisää, vaan teidän harjoittama suomalaisvastainen politiikka.
  Kyllä jokaisen lapsen normaalit vanhemmat haluaa etsiä jotain muita kouluja ja asuinalueita lapsilleen, jos sellaiseen on mahdollisuus, eikä laittaa lastansa kärsimään pakkomonikulttuurisuuden pilaamiin kouluihin.
  Onko ihme, että jopa opettajia on hankala löytää töihin tiettyihin kouluihin?

  Miettikää, meillä on opetusministeri, joka vaatii sensuuria, eikä halua avointa keskustelua siitä, mikä ne koulut on muuttanut viidakoksi.

  Kyllähän normaalit ihmiset sen tietää, sitä ei vain saisi sanoa ääneen.

 • Neula ja laakeri

  Vastaa

  Se Ylen koulukone on kyllä parasta mitä Yleltä on vuosikausiin tullut. Kävin vähän selaamassa sitä ja se pisti hieman miettimään asioita eräiden koulujen kohdalla. En enää ihmettele yhtään PISA- tulosten romahdusta Suomen osalta.

 • Heikki Salama

  Vastaa

  Olisi kunnioitettavaa tutkivaa journalismia selvittää suvakkiministereitten kakaroitten koulut? Tuula Haatainen joskus jäi kiinni matuystävällisyytensä jälkeen siitä, että asuu kaupunginosassa jossa ei matuja ole.

 • Tehdäänkehitysmaayhdessä

  Vastaa

  ”.…koneesta luulisi olevan apua siitä tuohtuneillekin. Suvaitsevaiset vanhemmat voivat koneen avulla helposti tarkastaa, mitkä ovat alueen suvaitsevaisimmat koulut ja laittaa lapsensa niihin…” Meinas tulla kuset tenoihin kun ton luin. Erittäin älykkäästi käännetty isku vasten ”suvakin” kasvoja. 😀 Iso käsi kirjoittajalle.

 • Morpehus Kinkeli

  Vastaa

  Suomenruotsalaiset lapset pääsevät helpolla sillä viranomaiset laittavat muslimikakarat suomenkielisiin kouluihin tottakai, tarkoitushan on tehdä heistä suomenkielisiä suomalaisia. Tässä mennään metsään ja kunnolla, sillä ainut tapa integroida nämä mamumassat on laittaa heidät asumaan pienille paikkakunnille joissa heillä ei ole mahdollisuutta ”ryhmittäytyä” vaan on pakko integroitua, ja ajan mittaan se myöskin tapahtuu. Tiedän itse tämmöisiä tapauksia useita, tosin tämä oli jo 90-luvulla..mutta tuloksena on esim. täysin suomenruotsalaistuneita irakilaisia ja täysin suomenkielisiä myös, eikä heillä ole mitään ”muslimiarvoja” eivätkä huutele rasismista missään, sillä he ovat tavoiltaan suomalaisia. Integroituneita, ja TÖITÄ TEKEVIÄ rehtejä kansalaisia eikä heidän jälkikasvunsakaan ole mitään ongelmatapauksia. Eli tämä on mahdollista, mutta ei suurkaupungeissa, eikä todellakaan ghetoissa mamujen valtaamissa ”kouluissa” jotka ovat lähinnä älämölö-nuorisotiloja jonne mennään vaan perseilemään. Tuhoon tuomittua, ja se nähdään kaikess: oppimistuloksissa sekä rikostilastoissa. Matut landelle, kodinhoitotuki pois ja kakarat eskariin. Näin se tehdään.

 • Minä

  Vastaa

  Jos ”monikulttuurisuus” olisi hyvä juttu, ei olisi valkoista pakoa asuinalueilta, ei muutettaisi muualle, jotta lapsi pääsisi vähemmän monikulttuuriseen kouluun jne.

  Suvakit edellyttävät, että ihmisten tulee uskoa heidän valheensa ja olla hiljaa.

 • Jallu

  Vastaa

  Siinä mielessä ihmeellistä vihervasemmistolta vastustaa tätä koulukonetta, koska jos he kerran haluavat ja omien sanojensa mukaan todella haluavat, että heidän lapsensa kasvavat monikulttuurisessa ympäristössä, niin nythän heidän on helppo valita koulu, jossa on mahdollisimman hyvin toteutunut tämä monikulttuurisuus. Ei minulla tällaista koulushoppailua vastaan ole mitään.

 • OWLM

  Vastaa

  Tämä Nasima Razmyar on muunmuassa väittänyt ettei Suomea enää ole.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi

  racism, race, discrimination